Middagsinspirasjon med handleliste, 4 dager, Pakke nr 2

Handleliste:

Kjøttdeig

Strimlet svinekjøtt

bacon

torsk

 

Ertestuing, pose

Kyllingsaus, pose

gulrot

poteter

løk

Salat

tomat

agurk

Paprika

vårløk 

Broccoli

persille

Chili

hvitløk

 

Bambusskudd

Minimais

Bønnespirer

griljermel

soyasaus

kyllingbuljongterning

sesamolje

Østerssaus

Karri

 

Egg Nudler

fløte

 

Ofte må man kjøpe ting i starten, som man så senere har klart i skuffen.

Egg, salt, pepper, har vel de fleste

Med forbehold om feil, da dette er bare inspirasjon. Jeg er ingen kokk. 😃

 


Kjøttkaker i brun saus, potet, 
Ertestuing og gulrot

 

oppskrift

https://lillasjel.blogg.no/1487585016_marianns_ukemeny_nr_3.html

Til 2 personer:

1 pk kjøttdeig, salt, pepper, 1 egg, litt fløte

Har du foodprossor, lager du kjøttkaker på få minutter.

 

Min “kunde” får kjøttkakene levert ferdig..

Kok potet, gulrot og ertestuing. Jeg glemte å levere med tyttebærsyltetøy, som vi bruker å servere til.

 

Tirsdag:

torsk med karrisaus, med poteter, bacon, løk, persille og gulrot

Kok potet

Skjær opp løk og gulrøtter, surres i smør. 2 ss karri. (Dropp det hvis du ikke liker karri) Ha i ca 2 ss mel, spe med vann og fløte, salt og pepper.

Skjær fisken i biter, ha i hakket persille og la den trekke i sausen noen få minutter, blir fort ferdig

sprøstek litt bacon,

 

 

Onsdag:

Strimlet svinekjøtt wok, med eggnudler 

1 Paprika, 1 vårløk, Bambusskudd, Minimais, Bønnespirer, 1 Broccoli, 1 gulrot, 1 chili, hvitløk.
Grønnsaker kuttes i biter

2 ss soyasaus, 1 ss kylling buljong, (1 terning), 1 ss østerssaus, 1 ss sesamolje, 1 ss vann, 1 ts sukker, pepper.

Surr kjøttet, ha i hakket 1 chili og 2-3 fedd hvitløk, kutt 1 paprika og 1 gulrot og  1 vårløk, ha så i resten av ingrediensene. Ha på sausen og la det surre få minutter til broccoli er passe kokt. Smak om det trengs mer salt. Soyasaus er salt.
Jeg har nudlene i woken og lar de koke med, men følg med at de da har veske nok.

Kan kokes ved siden av og så blandes inn.

 

Torsdag:

 


Panert kylling, Stekte poteter, Salat og Kyllingsaus(pose) 

PANERTE KYLLINGFILETER.

Snu kyllingfileter i hvetemel, så i egg og så i griljermel.
stekes gylden i olje på panna. Husk å krydre.

Del poteter i båter, gjerne med skall, hvis de er fine.

Ha på olje og krydder,(paprika, grillkrydder er godt)  ovnen ca 35 min 200 grader

Salat, tomat, agurk, paprika, vårløk

dressing av olje, sitron(eller litt vineddik eller eplesidereddik), salt, pepper

4 kommentarer
    1. Her var det mange gode tips til middag, nams 😋 Nå har jeg hatt ganske kraftig middag i noen dager, så i dag skal jeg bare ha noen vårruller som må tines fra fryseren. Ønsker deg en fin mandag, klem 🤗

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg