Handleliste:
Kjøttdeig
Strimlet svinekjøtt
bacon
torsk
Ertestuing, pose
Kyllingsaus, pose
gulrot
poteter
løk
Salat
tomat
agurk
Paprika
vårløk
Broccoli
persille
Chili
hvitløk
Bambusskudd
Minimais
Bønnespirer
griljermel
soyasaus
kyllingbuljongterning
sesamolje
Østerssaus
Karri
Egg Nudler
fløte
Ofte må man kjøpe ting i starten, som man så senere har klart i skuffen.
Egg, salt, pepper, har vel de fleste
Med forbehold om feil, da dette er bare inspirasjon. Jeg er ingen kokk. 😃
Kjøttkaker i brun saus, potet, Ertestuing og gulrot
oppskrift
https://lillasjel.blogg.no/1487585016_marianns_ukemeny_nr_3.html
Til 2 personer:
1 pk kjøttdeig, salt, pepper, 1 egg, litt fløte
Har du foodprossor, lager du kjøttkaker på få minutter.
Min “kunde” får kjøttkakene levert ferdig..
Kok potet, gulrot og ertestuing. Jeg glemte å levere med tyttebærsyltetøy, som vi bruker å servere til.
Tirsdag:
torsk med karrisaus, med poteter, bacon, løk, persille og gulrot
Kok potet
Skjær opp løk og gulrøtter, surres i smør. 2 ss karri. (Dropp det hvis du ikke liker karri) Ha i ca 2 ss mel, spe med vann og fløte, salt og pepper.
Skjær fisken i biter, ha i hakket persille og la den trekke i sausen noen få minutter, blir fort ferdig
sprøstek litt bacon,
Onsdag:
Strimlet svinekjøtt wok, med eggnudler
1 Paprika, 1 vårløk, Bambusskudd, Minimais, Bønnespirer, 1 Broccoli, 1 gulrot, 1 chili, hvitløk.
Grønnsaker kuttes i biter
2 ss soyasaus, 1 ss kylling buljong, (1 terning), 1 ss østerssaus, 1 ss sesamolje, 1 ss vann, 1 ts sukker, pepper.
Surr kjøttet, ha i hakket 1 chili og 2-3 fedd hvitløk, kutt 1 paprika og 1 gulrot og 1 vårløk, ha så i resten av ingrediensene. Ha på sausen og la det surre få minutter til broccoli er passe kokt. Smak om det trengs mer salt. Soyasaus er salt.
Jeg har nudlene i woken og lar de koke med, men følg med at de da har veske nok.
Kan kokes ved siden av og så blandes inn.
Torsdag:
Panert kylling, Stekte poteter, Salat og Kyllingsaus(pose)
Snu kyllingfileter i hvetemel, så i egg og så i griljermel.
stekes gylden i olje på panna. Husk å krydre.
Del poteter i båter, gjerne med skall, hvis de er fine.
Ha på olje og krydder,(paprika, grillkrydder er godt) ovnen ca 35 min 200 grader
Salat, tomat, agurk, paprika, vårløk
dressing av olje, sitron(eller litt vineddik eller eplesidereddik), salt, pepper
Her var det mange gode tips til middag, nams 😋 Nå har jeg hatt ganske kraftig middag i noen dager, så i dag skal jeg bare ha noen vårruller som må tines fra fryseren. Ønsker deg en fin mandag, klem 🤗
Vårruller ja. Nå minte du meg på at jeg tror jeg også har igjen noen få 🙂
Torsk med karrisaus høres godt ut 🤗
Ja det er veldig godt og raskt å lage 🙂