Marianns ukemeny, nr 3

Lørdag: Biffsnadder

Jeg var så heldig å finne mange pk biff til utgått dato, kr 40 for 400 gr entrecote. En av disse ble til biffsnadder en lørdagskveld. Først surret jeg kjøttet, tok det så ut og surret sopp, løk og paprika, før jeg blandet inn kjøttet igjen. Noen cherrytomater fikk være med siste minuttet. Servert med pommes frites og salat og bernaisesaus.

 

Søndag: Reinsdyrskav

Jeg kjøpte en pose reinsdyrskav i frysedisken på Rema 1000, Ca kr 100 for ei pk på 500 gr. Det er nok til 3-4 personer når man surrer det sammen med sopp og løk og blander inn en vel en halv boks med creme fraiche og et par ss rømme. Serveres med poteter og tyttebærsyltetøy.

Mandag: Fiskeball i hvit saus med gulrøtter og løk

Her har jeg surret litt gulrøtter og løk, strødd på mel og spedd med litt fløte og vann. Fiskeballen får koke sammen med noen minutter til melsmaken er borte. Serveres med poteter

Jeg savner fersk fisk å lage fiskemat av. Jeg så at noen hadde lagd fiskekaker fra fryst fisk, men jeg kjenner jeg er skeptisk.

Tirsdag: Hjemmelagde kjøttkaker

Kjøttkaker er superenkelt og raskt å lage hvis man har en foodprosessor.  2pk kjøttdeig, 2 ts salt, 1 ts  pepper, 2 egg, 2 store ss potetmel, litt fløte og vann. Først lar man kjøttet gå i maskinen sammen med saltet et par minutter så den går seg seig. Har i egg og potetmel og sper så forsiktig med væske til passe deig. Dette er gjort på fem minutter. Ca 1,5 dl fløte og det samme med vann.

Jeg bruker en ss og er ikke så nøye på fasongen, stekes fint brune men ikke gjennomstekt. Samtidig koker poteten i en kjele og du lager bruning til saus i en annen. Når du har spedd sausen med vann og en skvett fløte, så den ser fin ut, legger du i kjøttkakene og lar de trekke til de er ferdig. Dette tar ikke lenger tid enn at når potetene er ferdig er kjøttkakene også ferdig.

I dag serverte jeg med makaroni, gulrøtter og kålrabi som er kokt i litt vann og Toro ertestuing

Onsdag: Kveite med rømme og agurksalat

Reprise fra forrige uke. Jeg prøver å ha fisk eller fiskemat to ganger hver uke.

Torsdag: Nakkekoteletter med poteter, sopp og løk. Rester av gulrot og kålrot, kokt til kjøttkakene

Jeg surrer kotelettene først. Deretter lar jeg resten av ingrediensene surre i samme oljen/smøret. Bruker her en kombinasjon av rapsolje og smør. På den måten blir det god smak,samtidig som jeg sparer på mengden av fett jeg steker i. Ha i en liten skvett vann. Lar det surre til potetene er møre og kotelettene gjennomstekt.

Fredag: rester av kjøttkaker

Denne dagen servert med makaronistuing og rester av ertestuingen. Det ble ingen ferske grønnsaker denne dagen. Det bruker jeg å ha som vane, men av og til går det ikke som planlagt og det er ok.

Det ble en del stekepannemat denne uken mens uken før var jeg flinkere å bruke ovnen.

 

8 kommentarer

Siste innlegg