Sønnen snakket om matkasser her om dagen, for han var lei av å finne på noe til middag.og for moro skyld sa jeg at matkasse kan jeg fikse. Ihvertfall for fire dager.
Matkasse 4 dager
Handleliste
Torsk
1 boks Skinke
Bacon
Kyllinglår
1 pk Makaroni
1 pk Hønsebuljong
2 pk Sorte bønner
1 Hermetisk tomat
1 Tomatpuré
1 Worchestersaus
1 Griljermel
1 Jasminris
1 Rømme
1 Fløte
1 raspet Ost
1 glass Fetaost
1pk Egg, 12
Potet
1pk Løk
1 bunt Gulrot
1 pk Persille
1 3:pk Hvitløk
1 Sitron
2 Salat
Tomater
1 Agurk
2 Rødløk
1 Loff halvstekt(holdbar, kan stekes ved behov)
Stekepose.
Mandag: Skinkegrateng med potet og salat
Kok makaroni
Smelt smør, rør inn mel, spe med fløte, vann.
Til litt tykk saus. Rør inn en hønsebuljongterning
Skjær opp skinke. Legg den i ildfast form. Bland med den kokte makaronien. Tøm over sausen.
Rør sammen 3 egg og bland inn. Topp med ost.
Ovn 200 grader, ca 35 minutt.
Kok potet mens formen står i ovnen.
Lag salat
Dressing fra glasset med fetaost
Eventuelt loff
Tirsdag: Hjemmelagde fiskepinner, med stekt løk, raspet gulrot, smeltet smør og kokte poteter
Kok potet
Snu fiskestykkene først i mel, så i egg og så i griljermel, salt og pepper
Stek løk mens du forbereder fisken.
Mens fisk steker, rasp gulrot.
Smelt smør i panna etter at fisken er stekt.
Onsdag: Berits sortbønnegryte
Oppskrift (litt endret), fra: https://beritnordstrand.no/oppskrifter/berits-sorte-bonnegryte
10.02 skiver bacon, finhakket
1. rødløk, hakket
6 pressede hvitløksfedd
4.98 dl kylling kraft
3 dl øko hakkede tomater fra eske/boks
1.98 ss tomatpuré
1.98 ts Worcester saus
1.98 ts chilipulver
4.98 dl ferdigkokte sorte bønner
0.48 ts havsalt
kværnet pepper
Persille
saften av en halv sitron
Garnityr: Finhakket vårløk, rødløk, rømme, revet hard hvitost f.eks. parmesan, fetaost, fritt valg
1.
Skjær bacon i småbiter og stek det i 1 ss smør i en dyp jernpanne eller en jerngryte. Stek på medium temperatur i 5 minutter, til baconet begynner å slippe fett ut i pannen.
2.
Tilsett hakket løk og surr videre under omrøring i 5 minutter.
3.
Tilsett hakket hvitløk og surr videre i 2 minutter.
4.
Løs opp 1 buljonterning i 5 dl kokt vann, om du ikke har kraft. Slå kraften, hakkede tomater, tomatpure, Worcestersaus og chilipulver oppi gryten. Rør inn bønnene og varm opp til kokepunktet.
5.
La gryten småkoke i 5 minutter.
6.
Smak til med salt og pepper og rør inn grovhakket, fersk koriander (persille) og sitronsaft ved servering.
Torsdag: Kyllinglår, med ris og salat
Krydre kylling, etter ønske, stekes i stekepose ca 40 min, 200 grader
Kok ris, lag salat