Marianns Matkasse, nummer 10

 

 

Jeg skrev forrige lørdag at jeg skulle lage ny matkasseinspirasjon.

Ja, nå ble ikke uken så veldig spennende.

Ikke noe nytt og revolusjonerende og visse endringer i den planlagte meny.

Men slik er det jo i en vanlig hverdagshusholdning.

Lørdag lunsj, Hjemmelagd blomkålsuppe, toppet med sprøstekt bacon og knekkebrød

Lørdagskos. Friterte blekksprutringer med pommes frites og salat

 

https://lillasjel.blogg.no/1456076995_21022016.html

Søndag:

Andebryst med stappe av potet, søtpotet, kålrot og en liten pastinakk .

Lagde stor porsjon stappe, nok til en middag til.

I tillegg stekt sopp og rødløk. Det siste blir surret i fettet til anda. Litt fløte i panna til saus sammen med grønnsakene.

Jeg  snitter skinnet på andebrystene og steker de med skinnsiden ned uten fett, for når andefettet under skinnet smelter, blir det fett nok å steke i.

Salaten var en rest fra dagen før og passet ikke inn. Jeg skulle egentlig servere andebrystene i salatblader, men så kom det en middagsbestilling, derfor måtte menyen endres, så det ble nok til flere.

Mandag:

Ovnsform med lammekjøttdeig

Lammekjøtt stekes sammen med gulrot, sopp, løk, hvitløk og en chili. Jeg er ofte utålmodig og selv om jeg vet at kjøtt og grønnsakene burde surres hver for seg, fordi det blir for mye i pannen, så hadde jeg i grønnsakene etter at kjøttet hadde surret bare litt. Jeg fant en liten boks persillepesto i fryseren som fikk være med.

Auberginen blir strimlet, saltet litt og får ligge på vent mens resten surres. Skyller av saltet før jeg legger de i formen.

Kjøtt og auberginer i to lag. På toppen brer jeg utover stappen fra dagen før.

Toppes med ost, ovnen 190 grader ca 30 min

Det smakte himmelsk.

Tirsdag:

Fersk torsk

Tirsdag var jeg i Molde en tur og da benyttet jeg sjansen til å få kjøpe fersk fisk. Torsk og rogn til middag tirsdag, lyr til blandaball på onsdag. Det var så godt med fersk fisk at jeg glemte å ta bilde, så arkivbilde får duge. Gleder meg over at skreien har kommet, men fyttirakkern 185kr kgen, det er dyrt.

Dagen etter var det igjen akkurat nok til en brødskive med torsk, rogn og smørstekte gulrøtter.  Jeg spiser ofte middagsrester på skiva.

Onsdag:

Hjemmelagd blandaball med poteter, bacon og rotgrønnsaker.

Har man en foodprosessor, er det enkelt å lage blandaball. 600 GR potet og 1 løk, raspes. 600 gram fisk, salt, kjøres med kniven først alene, deretter sammen med potet og løk. Ikke noe mel. Formes til baller og trekkes, ca 45-60 min. Ble 13 lette, luftige, nydelige blandaballer. 2 PR person er nok, så det blir blandaball to dager neste uke. I dag dampet, en dag stekt ball.

https://lillasjel.blogg.no/1356257431_blandaball.html

Torsdag:

Pannekaker med bacon,  og ertesuppe

Torsdag hadde jeg en bestilling på bestefarpannekaker.

Han lager de beste pannekakene. Dette er blodsukkermat, ikke det beste for meg, så jeg spiste rester av and til lunsj. Selv om jeg langtfra er fanatisk når det gjelder hva jeg spiser. Pannekaker av og til, er helt ok.

Fredag:

Rester fra ovnsform på mandag

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg