Isabel Allende, Den japanske elskeren

Isabel Allende, Den japanske elskeren

Boken har jeg kjøpt selv, derfor ingen reklame

Allende er desidert min favorittforfatter. Hvordan hun klarer å skrive roman etter roman som er helt eventyrlige, ja det forstår jeg ikke. Den japanske elskeren er bare helt fantastisk. Vi får historien til flere mennesker som så flettes sammen i kjent Allendestil. Og det er slik at jeg blir overbevist om at dette er virkelighet, ingen roman.

Jeg har igjen å lese mange av hennes eldre romaner, men de nyeste har jeg lest. Gleder meg allerede til neste. Jeg har lest at hun starter på ny bok på en bestemt dato hvert år, tror det var i januar. For dere som ikke har oppdaget Isabel Allende enda, da har dere gull i vente. Skulle ønske at flere av hennes bøker ble filmet.

Den nyeste:

Isabel Allende, Over havet

Isabel Allende, Etter vinteren

 

 

Unge Alma Belasco blir i 1939 sendt fra et Polen i nazismens skygge til sin velstående onkel og tante i San Francisco. Her treffer hun Ichimei, den stillferdige sønnen til familiens japanske gartner. Uten at noen omkring dem merker det, gryr en øm kjærlighet mellom Alma og Ichimei, men etter japanernes angrep på Pearl Harbor blir de to brutalt revet fra hverandre.

Flere tiår senere, da Almas lange og begivenhetsrike liv går mot slutten, blir pleieren Irina kjent med den eldre kvinnen og barnebarnet hennes, Seth. Sammen finner Irina og Seth en rekke mystiske gaver og brev som er blitt sendt til Alma i årenes løp.

I Den japanske elskeren utforsker Allende spørsmål knyttet til identitet, tap og forsoning. Forfatteren av Åndenes hus fortsetter med denne romanen å skildre menneskenes hjerte, og skjebnens uforutsigbarhet, i en fortelling som strekker seg over generasjoner og kontinenter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg