Forunderlig hva kroppen vet

Jeg er blitt flink til å lytte til det kroppen sier.

Særlig når det gjelder hva den har behov for av næring.

Jeg ble også inspirert av Berit Nordstrand når hun fortalte om hvordan tarmen trengte ulike mattyper.

Jeg ser ofte for meg tarmtottene som sitter ved bordet og roper etter mat.

De som ikke får sine behov dekket, ja de fortsetter å rope.

Det gjelder derfor å mette de alle sammen med variert kosthold.

Alle tottene skal være passe mett.

 

For å oppnå dette, snakker jeg med kroppen min.

Den forteller meg til enhver tid hva den har behov for.

Samtidig må du passe deg for hjernen har lyst til å lure deg.

Den har også sine behov og noen ganger roper den høyt.

Veldig høyt.

Kroppen roper ikke på samme måten.

Den sier fra på en mer behagelig måte.

 

De siste månedene har den bedt meg spise persille.

Persille er noe jeg sjelden brukte før.

Nå spiser jeg ganske mye, kanskje bruker jeg 3~4 pk i uka.

Jeg spiser det på pålegget på brødskiva og på knekkebrødet, gjerne sammen med agurk og paprika.

Jeg har det i salaten.

Blåmuggdipen til fredagskosen må ha persille.

I smoothie og juice

Ja nesten i alt jeg lager, har jeg hatt persille.

 

Uten å vite hvorfor.

 

Så googlet jeg her en dag, egenskaper ved persille.

Dere skulle sett fjeset mitt når jeg oppdager hva som står.

Persille er veldig bra for å regulere blodsukker, ved insulinresistens (kroppen produserer store mengder insulin, ikke diabetes) og utmattelse i kroppen.

Akkurat de hovedutfordringene jeg har.

https://veientilhelse.no/5-fantastiske-fordeler-med-persille/

1. Fordeler med persille: Det er flott for beinhelsen din

2. Persille bidrar til å regulere blodsukkernivået

Denne urten er rik på en veldig spesiell type flavonoid som heter myricetin. Denne bidrar til å regulere blodsukkernivået. I tillegg reduserer den også insulinresistens og har betennelsesdempende egenskaper. Dette hjelper oss til å regulere antall lipider i blodet.

3.  Persille støtter din nedsatte helse

4. Persille er veldig bra for tilfeller av anemi og utmattelse

5. Persille styrker immunforsvaret

 

Ja det forundrer meg egentlig ikke, for dette har skjedd flere ganger.

Kroppen vet hva den har behov for.

Når det behovet er dekket, da avduker den nye.

Slik er det blant annet med pesto.

I perioder føler jeg at jeg bare må ha pesto.

Og så er jeg mettet og det går en stund til neste gang.

 

Dette bruker jeg hele tiden når jeg lager mat.

Brød foreksempel, det må jeg bake selv.

Jeg er hellig overbevist om at hjemmebakt brød skaper mye mindre problemer i mage og tarm, enn kjøpebrød.

Og jeg må ha fersk gjær, ikke tørket.

Jeg liker best hel melk til brødskiva.

Da tror jeg sammensetningen er bedre for kroppen.

Lettprodukter bruker jeg veldig lite for fettet er ofte erstattet med stivelse, som igjen er karbohydrater.

Slik er min matfilosofi.

Og gang på gang finner jeg artikler som understøtter det kroppen min forteller.

Det er rasende morsomt.

I dag


Foccacia med chili og hvitløksmajones og persille, både i majones og oppå brødet, 12 min 200 grader. Nam.

 

Rekecoctailen har selvfølgelig persille.

Rekecoctail

 

 

En castello, en dasj sitronsaft, bittelitt salt, pepper, 1/2 boks rømme, røres sammen med mikser, så den er nesten klumpefri, trenger ikke være helt jevn , jeg bruker stavmikserboksen.

Dette har jeg i en skål, blander forsiktig inn resten av rømmeboksen og rikelig med hakket persille.

Rester kan du bruke som saus i mat eller tilbehør.

Helt hekta

 

På brødskiva.

Bli persillespiser du også

I dag

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg