Dette visste jeg ikke, så takk for tips

 

Jeg har ei venninne som er super til å tipse meg om bra ting. Av og til er jeg litt negativ i utgangspunktet, men hun kjenner meg så hun tar ikke det så tungt.

Varmeteppet jeg elsker svært høyt var et slikt godt råd som jeg var litt negativ til, men som jeg bestilte likevel.

https://lillasjel.blogg.no/folte-meg-innestengt.html

Denne uken fikk jeg to flotte tips. De var så bra at jeg ble ikke negativ et sekund, men kastet meg rundt og bestille momentant.

Det ene var kasser med økologisk dyrkede grønnsaker. Dyrket en times kjøring unna men kan hentes på Åndalsnes, 5 min unna.

Jeg gleder meg til våren når jeg kan teste det. For en inspirasjon. Man kan velge mellom hver eller annenhver uke, vår, sommer og høst. Jeg valgte annenhver og alle tre sesongene og greier nesten ikke å vente, for det blir bra.

https://www.avdemgardsgront.no/

Se på det bildet! Ser det ikke amazing ut? Kr. 300,- for ei kasse, kr 250, hvis du tar hver uke alle sesonger, men det er litt for mye for meg.

 

 

Årets siste grønnsakskasse!
Nr 21, uke 43:
Mizuna, sellerirot, gulløk, hjertesalat, mikrogrønt, kimchi, tatsoi og pak choi, grønnkål, rødbeter og jordskokk.

Jeg har ikke blitt sponset for å reklamere. Jeg betaler selv, bare så det er sagt.

 

 

 

Den andre tipset var Danas.

 

https://danas.no/

Jeg bruker nesten ikke kosmetikk. Ingen kremer eller parfyme. Jeg tror det beste for både kropp og miljø, er å bruke minst mulig.

Noe må jeg imidlertid bruke, som solkrem. Jeg smører meg ikke på kroppen om jeg har litt tørr hud,  for etter en tid, ordner kroppen opp selv, så fremt det ikke er ekstremt.

 

Så får jeg altså tips om at det produseres naturlige hudkremer og andre ting som er laget av ingredienser fra naturen.   På Åndalsnes. Altså midt foran øynene mine, uten at jeg har oppdaget det.

Nå skal det testes.

Bor du ikke her, spiller det ingen rolle,  for hun sender i posten hvor det måtte være, så prøv gjerne du også.

Det ser lekkert ut.

 

Jeg har eksem i ansiktet og det brer seg mer og mer. Jeg flasser og blir sår. Jeg smurte meg flere ganger i går  med kamillebalsam og det sluttet etterhvert å klø, så jeg er optimistisk.

https://www.helsenorge.no/sykdom/hud-og-har/seboreisk-eksem/

Jeg leser nå at også det er en betennelsestilstand i kroppen, så det blir gyselig spennende å prøve Berit Nordstrands omstart 30 over nyttår. Jeg har jo igjen måtte bruke antibiotika og det står at det kan forverre eksemet. Godt mulig det er noe som må på plass igjen i tarmfloraen. Jeg har jo gumlet antibiotika jevnlig siden jeg var barn, på grunn av stadige infeksjoner.

 

Jeg er også vanskelig å ha med å gjøre når det gjelder lukt. Jeg liker ikke sterke lukter, kan ikke fordra parfyme. De produktene jeg kjøpte nå, hadde en mild og fin lukt, som til og med jeg, synes er ok.

 

Jeg kjøpte disse produktene:

Teksten under bildene, er fra Danas side.

https://danas.no/

 

 

Kamillebalsam:
Følsom, irritert og kløende hud trenger veldig skånsom pleie, som den får takket være denne kamillebalsamen. 

Jeg laget den fordi barna mine slet med hudutfordringer og atopisk eksem, og jeg ønsket et naturlig produkt som kunne hjelpe oss. Takket være denne balsamen klarer vi å holde atopisk eksem under kontroll og mange av mine kunder melder om samme erfaring.

Med denne naturlige salven kan du kjenne den deilige duften av kamilleeng på huden din. Sheasmør skal skjemme bort selv den tørreste huden. Kamilleekstrakt kan berolige, lindre og jobbe veldig bra med hudproblemer

Salven kan brukes til å lindre tørr, irritert og kløende hud og passer for barn fra 2 år. Den er også egnet som 100% naturlig og nærende håndkrem, nattkrem eller kuldekrem.

NB! Du kan velge mellom to størrelser: 35 ml og 50 ml. Velg størrelsen ved å bruke knappen “Volum”.

Ingredienser: øko sheasmør, øko mandelolje, kamilleurteolje, bivoks, eterisk olje av blå kamille, e-vitamin

Timiansalve

Den vil jeg ha på nattbordet for å se om den kan gjøre pusten min bedre om natta.

Timiansalve:

Lider du av tett nese? Barnet ditt får ikke å sove på grunn av tørr hoste?

Prøv Timiansalve! De naturlige ekstraktene av timian, oregano og eukalyptus bidrar til å lette tette luftveiene og nesen. Salven gir en behagelig og frisk følelse ved tette luftveier når den påføres under nesen, og samtidig smører og beskytter den huden. Ved forkjølelsessymptomer og hoste smøres den på brystet og ryggen.

NB! For barn under 2 år er det lurt å bruke hudpleie uten eterisk olje. Om du vil smøre timiansalve på småbarn, skriv meg i kommentarfeltet ved bestilling at du ønsker salve uten eterisk olje som er mildere, men trygg for de minste barna. Ingenting skjer selv om produktet havner i munnen – noe som ofte skjer med små barn, som liker å smake på alt.

Ingredienser: Timianolje (mandelolje og timian), bivoks, e-vitamin, eucalyptus olje, sypress olje

Norskprodusert, sertifisert, med nøye utvalgte og trygge ingredienser

Deodorant:

Etter at jeg fant ut at jeg hadde aluminium i kroppen, gikk jeg over til å bruke deodorant uten aluminium. Det er ikke mange som er det, men de har to på apoteket.

Det blir spennende å prøve denne.

Naturlig deodorant sitrus: 
Sliter du med å finne en deodorant med trygge ingredienser som virkelig fungerer? Gjerne økologisk for en god samvittighet? Hva med å føle seg fresh fra dusj til dusj?

Denne naturlige deodoranten er nok det du har lett etter. Den nøytraliserer effektivt kroppslukt, absorberer fuktighet og har en herlig duft av sitron som passer til alle! Ingen aluminium, ingen syntetiske stoffer som propylene glycol, parabener, eller kjemiske antibakterielle tilsetninger.

Sett deodoranten under armen i 2-3 sekunder, varmen gjør at det smøres lett.

Den er drøy, så du kommer langt med lite.

Inneholder økologisk kakaosmør som beskytter og bløtgjør huden. Det aktive stoffet er natron som hindrer grobunn for de bakteriene som lager svettelukt og maismel som absorberer fuktighet.

NB! Du kan velge mellom to størrelser: 20 ml for deg som ønsker å teste ut litt først og 75 ml som tenker best pris. Velg størrelsen ved å bruke knappen “Volum”.

Ingredienser: økologisk kakaosmør, kokosolje, mandelolje, bivoks, natron, maismel, sitrongress olje

 

Urtesalt ser spennende ut. Persille og hvitløk er bra. Skal testes neste gang jeg har salat eller stekte poteter eller fisk.

Forunderlig hva kroppen vet

Senere vil jeg teste Gourmetsoppsalt. Sopp er jo en ekstremt god smaksforsterker.

 

 

 

Urtesalt:

Urtesalt med hvitløk og persille jeg dyrker selv uten bruk av sprøytemidler,kunstgjødsel eller maskinelt utstyr.

Passer godt til fisk, pasta,lam, eller til å strø over poteter.

Perfekt til å lage urtesmør av.

Alle  urtene er dyrket i  ren natur  under Romsdalsfjellene  og skånsomt tørket.

Urtesaltene er i lekker glassemballasje  med metallokk og etikettene har original design. Dette gjør urtesaltene   mine til en eksklusiv ting å ha på kjøkkenet.

Te med urter som er spesielt gode for  oss damer – marikåpe, ryllik og rødkløver. Hver av  disse urtene kunne hete ”en kvinnes beste venn”, fordi de har en lang  tradisjon som naturmidler som er gode for underlivet, kan hjelpe med å  regulere menstruasjonsproblemer eller bidra til en roligere  overgangsalder.

Alle  urtene er dyrket eller håndplukket i ren natur under Romsdalsfjellene  og skånsomt tørket for å bevare mest mulig virkestoffer.

Ingredienser: Mårikåpe, Ryllik, Rødkløver, Kamille, Ringblomst

 

Urtete

 

Jeg er ingen tedrikker, utenom den jeg lager stort sett hver morgen av, fersk ingefær, gurkemeie, kanel, sitron, sitronmelisse og honning. Jeg innbiller meg at den er bra for det Omdal, stoffskiftelegen min, kaller betennelseslignende tilstander i kroppen.

Nå har jeg kjøpt urtete. Jeg prøvde den i går sammen med sitronmelisse og honning. Det er lite smak på den så det kan hende jeg “spriter” den opp med litt sitron. Og chili sier det i hodet mitt. Hæ? Chili? Passer det? Tja det får jeg vel bare teste da.

 

 

Te med urter som er spesielt gode for  oss damer – marikåpe, ryllik og rødkløver. Hver av  disse urtene kunne hete ”en kvinnes beste venn”, fordi de har en lang  tradisjon som naturmidler som er gode for underlivet, kan hjelpe med å  regulere menstruasjonsproblemer eller bidra til en roligere  overgangsalder.

Alle  urtene er dyrket eller håndplukket i ren natur under Romsdalsfjellene  og skånsomt tørket for å bevare mest mulig virkestoffer.

Ingredienser: Mårikåpe, Ryllik, Rødkløver, Kamille, Ringblomst

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg