Lite gjort i dag.
Omtale skrevet.
Elly Griffiths, I ly av mørket
Skjortene jeg plukket frem i går, de henger der fortsatt.
Jeg har spilt.
Samler nye kort.
I går bestemte jeg meg for å kjøpe aircondition til soverommet.
Vi har soverom på loftet og der samler varmen seg.
De er ikke så dyre lenger.
Men usikker på om det er en bra nettbutikk jeg kjøpte fra.
Men denne skulle være best i test.
Jeg har bestilt hotellrom på Gardermoen.
Bare noen uker igjen nå.
Flyet går 6.30 om morgenen så vi kjører ned dagen før.
Parkering bestilt.
Begynner å bli dyrt det også. Kr 1100,-
Det hadde lønt seg å ta toget, men i og med at vi kommer for sent på tilbaketuren, måtte vi da hatt en hotellnatt til, så det går vel opp i opp.
Gubben dro på sjøen.
Tutta og jeg er hjemme.
Jeg leser krim.
Fangsten er filetert og kommet i fryseren.
Middag til en person.
Jeg synes stekt makrell er nydelig, men akkurat der er vi ikke enige her i huset.
Jeg fyller opp boksen med rå gulrot og kålrot.
Vi forsker på om vi med det får ned blodsukkeret.
En bit før hvert måltid.
Vi spiser mye grønnsaker og varierte grønnsaker.
Løk, paprika, spinat, hvitløk og chili brukes mest.
I helga kjørte vi gresk inspirert.
I går hadde vi gyros, i dag kleftiko.
Men jeg brukte ikke lammeskank, men fårikålkjøtt.
Inspirert av denne oppskriften
https://www.renmat.no/oppskrift/stjaelt-lam-pa-norsk-mate
Først fylte jeg forma med paprika, løk, hvitløk, søtpotet, poteter.
Tomaten tok jeg ut igjen.
Så la jeg kjøttet på toppen.
Grill 250 grader, 10 minutt
Jeg snudde de og lot de få 10 min til.
Så tømte jeg de opp i tuppervareformen, sammen med litt vann og en klunk vin.
Søtpotet er jeg ikke så glad i men har noe jeg prøver å bruke opp.
Satte på lokket.
Så fikk det stå på 180 grader i 2 timer
Så har jeg i noen biter squash og biter av parmesan.
Og det var tabben.
Parmesan står det i oppskriften men denne retten skriker etter fetaost.
Jeg hadde en fetaost men den var ødelagt så jeg var redd den var sur.
Hadde det vært den salte fetaosten her, ville det vært perfekt.
30 nye minutter.
Så jeg gryntet litt.
Det lille ekstra greske manglet.
Vi har nok til en middag til, i hvert fall nesten.
Det var ei pk fårikålkjøtt, mye bein.
Jeg skal lage blomkålsuppe i morgen.
Det blir forrett både i morgen og tirsdag, tenker jeg.
Jeg funderte litt på å en gondoltur oppå Eggen, men vi gidder ikke i dag.
Vi har noe jordbær og krokanis.
Så da blir det tv-titting, kaffe og dessert.
I dag.