Danny Scheinmann, Tilfeldige tegn på heroisk kjærlighet

Danny Scheinmann, Tilfeldige tegn på heroisk kjærlighet

Kjøpt selv.

Dette er et impulskjøp fra en av de gangene jeg ikke har klart å motstå den magnetiske kraften bokhandelen har på meg.

Jeg ante ikke hva som ventet meg.

…en frodig og romantisk roman? Hmmm, jaja. Jeg finner både  erotikk og romantikk kjedelig, så håper det ikke er store doser.

For noe stort tull, frodig, romantisk roman. Daily Mail, beklager men dere kan ikke ha lest boken. Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor jeg plukket den med meg etter å ha sett cover og omslag, Jeg som hater romantikk men jeg elsker slike impulskjøp.

 

Jeg slukte denne romanen i et jafs. Jeg måtte legge den fra meg i går kveld for å sove, men setningene og menneskene ville ikke slippe taket.
Ja drivkraften er kjærligheten men det er ikke en roman med frodig romantikk.  Romanen er bygd på en virkelig historie om forfatterens bestefar, Moshe Scheinmann, som ble tatt til fange og sendt til en fangeleir i Sibir. Fast bestemt på å få se igjen kjæresten Lotte, Rømte han fra leiren og gikk hjem. Det tok han tre år.

Vi følger også hans fiktive sønnesønn som mister sin kjæreste i en bussulykke på reise i Latin-Amerika.

Den er så vakkert skrevet, jeg kunne overøst dere med sitater, boka er full av eselører. Men selvfølgelig er det barbarisk som vanlig å lese fra krigen, hvordan menn blir beordret ut i kamp, enda de møter en overmakt så stor at de har ikke en sjanse i havet. Og igjen i fangeleir i Sibir. Jeg har vært i mange ulike i løpet av året.

Det eneste som manglet i denne leseopplevrlsenvar en solseng på cruise med noe godt i glasset, da hadde jeg vært i lesehimmelen.

Anbefales veldig varmt. Og stakkars dere som lar  være å kjøpe hvis dere ikke liker omslaget. Dere kan gå glipp av mye bra.

Sitat:

Inne var benkene blitt flyttet til den ene siden. Det var bare et titall senger der, så de fleste av de sårede lå skulder ved skulder på gulvet, og det var knapt noe plass å gå på. Det var mørkt, bare en skarp solstråle brøt gjennom det vestre vinduet og dannet en lysende glorie over en av soldatene, slik at blikket mitt falt på han h er gang jeg gikk inn, som om han på en eller annen måte var spesiell. Og når solen gikk ned, beveget denne enslige strålen seg fra soldat til soldat og løftet dem en etter en ut av mørket, som om Gud selv gransket dem og valgte ut hvem som skulle få leve og hvem som skulle dø.

Sitat:

Et eller annet sted i et lunt hovedkvarter hundrevis av kilometer utenfor fare, satt en håndfull generaler og helte i seg portvin, røkte sigarer og sank dypt ned i skinnlenestolene sine mens de skjøv oss rundt på et kart som lå utspredt på mahognibordet foran dem. Millioner av liv ble kynisk stilt til rådighet i et sjakkspill der alle bøndene ville bli ofret for å redde kongen.

 

Sitat:

Eleni var overalt. Hun hadde forvandlet seg til biller, katter, pinnsvin og spurver. Når en enslig solstråle brøt gjennom skydekket og landet på det gamle bøketreet, så han hvordan hun skinte. Hun løp i de tilfeldige vindkastene som førte med seg søppel og lot det virvle nedover gaten. Hun danset i de små sølepyttene som dannet seg der steinhellene skråner. I skumringen visnet hun sammen med bladene til praktvindelen. Hun invaderte hver eneste tanke, farget alt han så. Han ville ikke riste henne av seg. Hun ville ikke slippe taket. De klamret seg til hverandre på tvers av dødens grense og overvant på magisk vis alt som er uhåndgripelig, usynlig, ukjent.

 

Sitat:

Reisen deres hadde skilt dem fra hverandre, men hun pløyde seg videre frem, vandret gjennom den skjulte verden, lenger enn han kunne nå, en skogskvinne inn i det ukjente. Nå var de som havet og månen, langt fra hverandre, men fortsatt samstemte. Når livet hans var over, skulle deres tid komme igjen, og når den gjorde det, ville det ikke lenger være noen hindre mellom dem, de kom til å forenes i en evig dans.

Hva er vel livet, annet enn en ferie inneklemt mellom to evigheter?

 

 

I denne fantastiske debuten tegner Danny Scheinmann et dramatisk portrett av to menn som overlever ved hjelp av minnet om kjærligheten.

To fortellinger om kjærlighet
To fortellinger om tap
Én stor følelsesmessig reise

1917. Moritz Daniecki har overlevd ved fronten i 1. verdenskrig. Men til hvilken pris? Forlatt i den sibirske villmarken er han fast bestemt på å vende tilbake til sin elskede Lotte; minnet om hennes kyss har holdt ham i live gjennom krigen. En umenneskelig reise over de russiske stepper ligger foran ham. Vil han klare reisen? Og vil hun fremdeles vente på ham?

1992. Leo Deakin våkner opp på sykehus et sted i Sør-Amerika. Kjæresten Eleni er død, og Leo vet ikke hvor han er eller hvordan hun døde. Han klandrer seg selv for tragedien og blir dratt inn i en ond spiral av fortvilelse. Men Leo skal oppdage noe som vil forandre livet hans helt.

 

Etter dette hjerteskjærende vonde, men vakkert skrevet, er jeg klar for en krim.

 

Lasse Gallefoss, Krigernes fred

Leseeksemplar fra Aschehoug forlag.

 

Dette er også en jeg har hatt liggende en stund på vent. Jeg ser den får gode omtaler av de som har lest den.

Det er dette jeg synes har vært litt spennende disse månedene jeg har hatt fargeutvelgelse. Plutselig velger jeg andre bøker enn jeg vanligvis ville ha gjort. Skrekk og gru hvordan velger jeg hvis alt blir e-bok og jeg ikke får holde i bøkene lenger.

 

 

Annen verdenskrig er over, og seierherrene styrer landet. Under okkupasjonen var Storm Steinset dobbeltagent for motstandsbevegelsen. Organisasjonen han spionerte for, er fortsatt hemmelig, så kollegene ved Oslo politikammer tror han var nazist. Når flere politimenn som jobbet for tyskerne blir funnet drept med samme torturmetoder de selv benyttet under krigen, havner Storm på drapsmannens dødsliste. Men han blir også involvert i saken som etterforsker.

Storms makker er politiets yngste fullmektig, Robert Rødberg, som alltid har drømt om å bli en helt. Under krigen vervet han seg til de norske styrkene, men havnet aldri i kamp. Så kom freden, og freden tilhører krigerne. Nå får Robert en ny sjanse til å kjempe for Norge.
Jakten på morderen tar Storm og Robert inn i hemmelighetene i Norges nye maktsirkler. En ny krig står i fare for å bryte ut, en krig der hemmelighetene fra den forrige kan få deg drept.

 

August:

 

 

Benedict Wells, Becks siste sommer

Tove Taalesen, Dronningen

Karin Kinge Lindboe, Far og Sachsenhausen

Kelly Rimmer, Alt det vi ikke kan si

Askefall, Stein Arne Nistad

Sarah Lark, Et håp ved verdens ende

Leif Enger, Ned til elva

Per Lars Tonstad, Aldri så galt at det ikke kan bli verre

 

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil å dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg