Da blir vi veldig fornøyd.

I går fikk vi en middagsbestilling.

Da blir vi veldig fornøyd.

Da fant vi ut at grilling vil være fint.

Her er søndagsåpent og vi dro på butikken.

Hurtigruta lå til kai på Åndalsnes.


En tur ut i fargepaletten gjør godt.

 

Da er jeg klar.

Jeg liker å lage mat.

Mange sier at de vet ikke hva de skal lage.

Men hvis du starter med noen få retter og gjør disse mange ganger, får du de inn i fingrene og plutselig blir det enkelt.

Så utvider du repertoaret etterhvert.

Det jeg lagd, har jeg lagd så mange ganger at jeg kan gjøre det i søvne.

Men noe så enkelt som poteter.

Nei, der ble det bom.

De lå en halv time i ovnen og var like steinhard.

Vi måtte ta de ut og koke de og de kokte 30 minutter til og enda var de litt harde inni.

Vi var bare 5, men jeg lager likegodt mat til hele uken.

Ørret marineres i sitron, olje, persille, hvitløk

Kylling, rødløk, soltørket tomat, hvitløk, pesto, persille, toppet med ost.

 

Squash, champignon, rødløk, tomat, hvitløk, chili, salt og pepper

 

spareribs, pølser og mais og nakkekoteletter. De siste puttet jeg i en pose, hadde i litt olje, rødvinseddik, grillkrydder, paprika, pepper. Så blandet jeg alt sammen så kotelettene fikk krydderblanding rundt seg.

 

Fikk en ide på butikken, når jeg så disse småløkene og puttet de hele på grillen, men ble ikke så imponert. Bedre å dele de opp vanlig.

 

rabarbra og eple, koker til dessert. Er vel snart slutt på rabarbrasesongen nå.

https://lillasjel.blogg.no/biffwok-i-pitabrod-med-rabarbra-eplekompott-til-dessert.html

Nydelig godt å servere den lun til is.

Rømmedip og kryddersmør

1,5 time brukte jeg fra jeg dro på butikken, til jeg var klar for å legge på grillen.

Det er ganske så lettvint for det er jo ikke noe å måle opp eller veie.

 

Griller ute, spiser inne.

 

Denne skulle jeg lage i går, men byttet til grilling.

Nå er kjøttet marinert og får godgjøre seg i kjøleskapet.

Jeg skal lage pitabrød i dag for første gang.

Er du lei av matinnleggene mine, kan jeg trøste deg med at Shawarmaen er nok det siste som blir lagd denne uken. Hvis jeg ikke lager sprøstekt fisk i pitabrød 😀

Jeg har jo rester ut uka og torsdag skal vi til Ålesund en tur.

Der skal vi møte et par vi møtte på cruise en gang.

 

 

Mat og bøker fyller jo min dag.

Omtale skrives

Lars Mytting, Skråpånatta 

 

Lesestabel juli 24, tema Godt & blandet

Siste dag i måneden og neste måneds lesing planlegges.

 

I dag skal de jeg har lest denne månedene presenteres.

Jeg har healinger.

Jeg får besøk.

Ja, dagene flyr avsted.

Været er innevær.

Tutta har ikke helt forstått det.

Hun er litt dement, tror jeg.

Hun går ut, æssj, ikke sol, skal inn.

Hun går ut, æssj, ikke sol, skal inn.

Hun går ut, æssj, ikke sol, skal inn.

 

Jeg har litt husarbeid som venter denne uka og kanskje stable litt mer ved, men vi får se.

Stryke skjorter, trekke på senger, vaske trapper.

Æsj, jeg er så dårlig på husarbeid.

Jeg må dra frem alt jeg har av viljestyrke.

Av og til må jeg bare tenke, nå reiser jeg meg og begynner.

Ihvertfall finne frem strykebrettet.

Og hvis jeg trekker av sengene, må jeg jo bare få på igjen.

Men…..

ikke enda.

I dag

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg