Alyson Richman, Skyenes hemmelighet

Alyson Richman, Skyenes hemmelighet

Reklame: leseeksemplar fra CappelenDamm, men jeg er ikke pålagt eller betalt for å skrive omtale. ForbrukerRådet forlanger at vi skriver reklame når vi får boken som leseeksemplar. 

Da har jeg lest den nyeste Richman, Skyenes hemmelighet.

En fin historie igjen av Richman og en bok svært mange vil like, i likhet med hennes tidligere bøker, Hele livet på en dag, En himmel av brev, Et hav av minner og Timer av fløyel.
Favorittene mine er En himmel av brev og Et hav av minner.

Jeg likte Skyenes hemmelighet også, men kunne tenkt meg litt mindre ekteskapstrøbbel, der ble litt forutsigbart og jeg har jo romantikkallergi.

Nytt ord, skapt av meg og brukes når det blir litt mye hjerte, smerte, forutsigbart, men heng deg ikke opp i det, bare jeg som er litt hyper på akkurat det. Jeg liker best de alvorlige temaene og kunne tenkt meg mer om historien til Katja og Sasja, fra Ukraina.

Richman skriver at boken er et kjærlighetsbrev til de lærerne hun har hatt som har bidratt til å forme bevisstheten hennes og gjort henne til den forfatteren hun er i dag.

Slik jeg kan takke en gammel tante som gav meg bøker til jul og bursdag og bidro til min lidenskap for å lese.

Før har jeg omtalt

En himmel av brev. Her har bildene blitt borte, i det blogg.no gikk over til wordpress, men teksten er der.

Bøker lest oktober 2016

 

Timer av fløyel, Alyson Richman

Alyson Richman, Et hav av minner

 

 

Skyenes hemmelighet er en kjærlighetserklæring til alle lærere som har gjort en forskjell.

Katja er en lovende ballerina og Sasja en vellykket student, de er unge og forelsket når en tragedie rammer hjembyen Kiev i Ukraina. Noen år senere, etter at paret har emigrert til USA, viser konsekvensene seg av det som hendte. Sønnen Jurij blir født med en hjertefeil som gjør at han må isoleres og ikke kan gå på skolen sammen med andre barn.

Maggie, en ambisiøs og dedikert lærer går med på å undervise Jurij hjemme, selv om det vekker til live vonde minner fra hennes egen barndom. Det utvikler seg et spesielt forhold mellom dem, og Jurijs store nysgjerrighet og spesielle evner inspirerer Maggie til å ta avgjørende valg i sitt eget liv. Men hun innser ikke hvor sterk Jurij har gjort henne før hun trenger styrken aller mest …

En roman om hva det vil si å leve fullt og helt.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg