A.J. Kazinski, Miraklenes natt

Da er jeg klar for krim igjen, dansk krim, A. J. Kazinski, Miraklenes natt

Jeg har lest alt av de.

Fra siden til Gyldendal, som også har gitt meg boken som leseeksemplar:

A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich.

Den siste gode mann utkom i 2011 og var deres første bok om gisselforhandler Niels Bentzon ved Københavnpolitiet. Boken ble solgt til 11 land allerede før utgivelsen i Danmark, blant annet England, USA og Japan. Filmrettighetene er solgt til Zentropa, der Lars von Trier er deleier.

En hellig allianse, en frittstående thriller, kom på norsk i mars 2014. Den ble en stor suksess i Danmark og solgte 20 000 eksemplarer på kort tid.

Flere bøker om gisselforhandler Niels Bentzon: Søvnen og døden utkom på norsk i 2013, Den gjenfødte morderen i 2016, Drømmetyderens død i 2017 og Miraklenes natt i 2019.

Tidligere omtaler

Drømmetyderens død, A. J. Kazinski

Bøker lest april 2017

Bøker lest mai 2016

Miraklenes natt var spennende. Kazinskys bøker er så annerledes siden de har en tilnærming til det åndelige.

Det er  nok  litt urealistisk at en kreftsyk mor vil forlate sine barn for å tilbringe sine siste dager på jakt etter en morder, og at hun har krefter til det også, men sånn er det i Miraklenes natt. Hun søker etter miraklene.
Plottet synes jeg er bare helt utrolig godt påfunnet. Jesu lidelse og korsfesting.

Hvis du enda ikke har lest Kazinskys bøker, har du mye spennende til gode. De er blant mine favoritter, særlig de første, Den siste gode mann og Søvnen og døden og Den gjenfødte morderen. Anbefales.

 

 

Hvordan endte jeg opp her? spør gisselforhandler Niels Bentzon seg selv. Hans elskede kone, Hannah Lund, er dødssyk. Hun forlater Danmark i jakten på en mirakuløs helbredelse, og Niels står alene tilbake med ansvar for tvillingene de har sammen. Samtidig må han etterforske en spektakulær drapssak.

En 33 år gammel gymnaslærer blir funnet myrdet. Det som først ligner et brutalt knivoppgjør, viser seg å være startskuddet til en sak med tråder tilbake til Jesu lidelse og død på korset i Jerusalem for 2000 år siden. Gymnaslæreren har blitt korsfestet. Korset er fjernet, og tilbake er bare hullene i hendene og en mystisk tegning på veggen.

For å stanse morderen trenger Niels Hannahs hjelp. Hun må trosse døden og forfølge sporene som peker i retning av Via Dolorosa, Lidelsens vei, gjennom de smale trange gatene i Jerusalem – miraklenes b

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg