Drømmetyderens død, A. J. Kazinski

Boken er kjøpt og betalt av meg selv, til og med til full pris, noe jeg sjelden gjør.  For det meste kjøper jeg bøker på salg.

Jeg digger A.J. Kazinskis bøker og stor var forbauselsen når jeg fant ut at en hadde gått meg hus forbi. Det er den gjenfødte morderen, bok nummer 4, men den tredje med Niels Bentzon. Men da får jeg glede meg til den.

Nå leste jeg Drømmetyderens død, som er den fjerde og kan godt leses uten å ha lest de første tre.

Jeg digger disse bøkene for Kazinski tar i sine bøker opp det jeg er svært opptatt av, nemlig de dype, åndelige spørsmålene om det finnes mer enn vi kan se med det blotte øyet.

I Drømmetyderens død er det da drømmende de er opptatt av,, hvordan underbevisstheten vår jobber.

A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich.

Eneste jeg ikke helt kjøpte, var at Bentzons kone dro til Sveits for å ta sitt eget liv, etter en alvorlig kreftdiagnose, før hun knappt hadde sagt adjø til sine barn. For meg er ikke det logisk, og synes de kunne gjort det litt mer realistisk. For de fleste er vel det en avgjørelse som krever litt tid for tenking, ikke akkurat noe man hiver seg på flyet for å fullføre før man har tenkt tanken ut. Men utenom det, var det en fantastisk spennende bok for meg.

En stund var det helt uforståelig for meg hva som kunne ha skjedd. Jeg mistenkte det ene og så det andre og forstod ikke helt sammenhengen før løsningen da kom på slutten.

Anbefaler alle Kazinskis bøker. Aller best likte jeg Den siste gode mann og Søvnen og døden, de to første med Niels Bentzon.

Tekst hentet fra Bokklubben

Elleve dype knivstikk. Morderen var grundig da han drepte drømmetyderen Evelyn Heiberg. Gisselforhandler Niels Bentzon i Københavnpolitiet må tyde mer enn bare åstedet.

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg