Jeg er dritdårlig på gode vaner

Noen tror kanskje at når jeg forteller om hva jeg gjør eller ikke gjør, så er det bare for å ha noe å blogge om.

Noen tror også at jeg er så flink til mye, men der må jeg skuffe dem.

Jo da, noe er jeg flink til, men tro ikke at jeg får til alt jeg skriver om.

Jeg har en baktanke med nesten alt jeg skriver og det er å utfordre tankegangen litt.

Inspirere til å tenke annerledes og det gjelder også meg selv.

 

Andebryst med hoisinsaus, cashewnøtter, hjertesalat, paprika, agurk, granateplekjerner, avocado, rød løk

http://lillasjel.blogg.no/1536433317_lrdagskos.html

 

Derfor skal jeg i dag snakke om gode vaner.

Det er slikt som er bra for deg å gjøre jevnlig.

Skal man få til noe ,må man først anerkjenne hvor man er i dag.

Man må se seg selv ærlig og oppriktig og det er slett ikke enkelt.

Det kan være ganske så vanskelig.

Men nettopp dette, er jeg litt god på, selv om jeg innimellom tryner der også

 

Jeg er nemlig dritdårlig på gode vaner.

Ja jeg vet hva som bør gjøres og hvordan også.

Jeg går entusiastisk i gang og synes da jeg er flink.

Jeg har klokkeklar tro på at dette greier jeg.

Men så dukker det ene opp og så det andre, og så er jeg tilbake på start igjen.

 

Jeg følger jo sjelden oppskrift så denne gangen hadde jeg 2 rødbeter, 2 gulrot, 1 løk, 1/2 squash, 1/2 søtpotet, 1 hønsebuljongterning, salt og pepper.

Toppet med mais, rømme og pesto

http://lillasjel.blogg.no/1424973853_rdbetsuppe.html

 

Akkurat nå er jeg opptatt av å gjøre endringer med maten.

Ikke så store endringene, for stort sett spiser jeg variert og noenlunde sunt, ihvertfall i mine øyne.

Men jeg bør spise mer grønnsaker og mer bønner og linser.

Så går jeg i gang.

Forrige uke lagde jeg en nydelig rødbetsuppe.

Den var smellgod.

Bare det å legge litt grønt på brødskiva, kan være en utfordring.

Så enkelt,  så godt, flink noen dager og så glemmes det bort.

En vane har jeg faktisk greid å innføre, fordi det er så innmari godt.

Lage te av fersk ingefær, sitron, kanel og gurkemeie hver morgen.

 

 

Så kommer jeg til poenget da omsider.

Hvordan fortsette gode vaner.

Vet du at jeg har ikke funnet svaret enda.

Jeg leter fortsatt etter en sånn forløsende aha.

 

Og vet du hva det farlige er da?

Hjernen er så vant til at du gir opp, at til slutt gidder du ikke å begynne.

Den skygger unna flere nederlag.

Og det er der vi kan gjøre endringen, vi som lett blir unnasluntrere.

 

Hjemmelagd blomkålsuppe, toppet med spicy kikerter og persillepesto

http://lillasjel.blogg.no/1337330049_gammeldags_hjemmelage.html

 

Vi må tenke at det vi gjør som er bra, er mye bedre enn om vi ikke gjorde noe.

Spiser jeg grønnsakssuppe annenhver uke, så hurra for det.

Gjør jeg det først en gang, er det lettere å gjenta.

Går jeg en tur en gang i uka, da er det lettere at det blir to neste uke.

Og blir det ikke ene uken, blir det den neste.

Jeg må legge vekt på det jeg mestrer.

Fokuserer jeg på nederlaget, er det mye lettere for hjernen å si at la det være du, for du greier det ikke likevel.

For jeg greier i dag, kanskje i morgen, kanskje ikke resten av den uka, men kan prøve på igjen neste uke.

Det kan jeg fordi jeg ikke føler på nederlagsfølelsen.

Jeg fokuserer på mestringen.

Utfordringen til deg blir da å tenke over om det er noe som er bra for deg å gjøre innimellom, selv om du ikke får det til, hele tiden

I dag

 

PS I dag skal jeg lage gresskarsuppe med linser . Og blir det ikke i dag, så blir det nok i morgen.

2 kommentarer
    1. Hei! For et deilig, inspirerende ærlig innlegg! 😀
      Jeg er heller ikke så veldig god på gode vaner, men jobber stadig med saken, så jeg heier på deg – og bittelitt på meg selv også 😉 Vi må jo gjøre noen forsøk, ikke sant?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg