Krydret lammekjøtt i pannebrød

Jeg har anmeldt kokeboken til Lise Finckenhagen og her er den fjerde retten. Den femte var creme brûlée og den stivnet ikke, så den er ikke verd noe matblogg. Der gjorde jeg nok en eller annen tabbe tenker jeg. Mistenker at jeg skvulpet litt vann i formene, for da vil den ikke stivne.

Men her kommer ihvertfall : Krydret lammekjøtt i pannebrød

Bilde over er hentet fra kokeboken Lises gatekjøkken.

Anmeldelsen finner dere her:

http://lillasjel.blogg.no/1510002065_lises_gatekjkken_lise_finckenhagen.html

De andre rettene finner dere i linkene under her:

http://lillasjel.blogg.no/1510309312_ovnsbakte_stpoteter_med_krydrede_kikerter_fetaost_og_granateplekjerner_i_samarbeid_med_et_andebryst.html

http://lillasjel.blogg.no/1510077514_tortillas_med_sprstekt_fisk.html

http://lillasjel.blogg.no/1510166609_wraps_med_sweet_chilisvinekjtt_og_spr_grnnsaker.html

.

Pannebrød 4-6 stk

500 gr hvetemel, 25 gram fersk gjær eller 1 pose tørrgjær, 3,5 dl vann, ca 30 grader, 1ss sukker, 1/2 ss salt, 23 ss olivenolje(mistenker at det skal være 2-3?) mel til utbaking. Jeg eltet deigen sammen i food processoren, smurte en bolle med litt olje, la deigen i og drysset litt olje på toppen

Så fikk den heve til dobbel størrelse.

Jeg delte den så i seks deler og rullet hver emne til en bolle og de fikk hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle ca 10 min.

Jeg klemte dem så utover til leiver, ca 1/2 cm tykk, kan bruke kjevle og så stekes de ett og ett brød i varm, tørr panne

Ca 45 sek på ene siden og 30 på andre

Pakkes inn i kjøkkenhåndkle så de holdes varm til det skal spises.

Plutselig ser jeg at i oppskriften står det 2 ss harissa. Jeg ante ikke hva det var, så jeg måtte spørre frøken google og hun sa at Finckenhagen hadde en oppskrift lagret på harissa, så jeg skrev ut den.

2 røde paprika, 2-4 røde chili, 2 hvitløksfedd, 1 ts salt, 1ts spiskummen, 1 ts malt/knust korianderfrø, 2 ss olivenolje.

Ja, nå var gode råd dyre, for jeg hadde ikke paprika. Men jo, det hadde jeg jo, for jeg har jo noe lurt på lur i kjøleskapet, nemlig digre glass med grillet paprika, innkjøpt på Harrytur. De ligger i lake, men jeg tenkte skitt au, det går nok bra.  (Ikke si til noen at jeg oppdaget nå at det står at man skal knuse korianderfrøene, for det gjorde ikke jeg, men jeg lover å gjøre det neste gang, men går ut fra at blenderen gjorde jobben for meg.)

Jeg prikket chilien, brente den i pannen, fjernet skinnet(sånn delvis) Den måtte ligge litt under plast etter brenning så skinnet løsnet. Så kjørte jeg alt i blenderen til en jevn masse. Det står at hvis man har litt olje på toppen, står den seg lenge i kjøleskapet og en sånn krydderblanding kan jo brukes til mye.

500 gram lammekjøttdeig, Jeg hadde det i fryseren min, for det bruker jeg å kjøpe hos slakteren i Ålesund, når jeg er der. Det er jo så godt, men vanskelig å få tak i. Har du ikke lam, prøv med noe annet, vanlig kjøttdeig, kylling eller svin.

Et tips er også at nå har de lammekjøtt i strimler hos Rema 1000, så får du ikke tak i kjøttdeig, kan du bruke det istedetfor . Kjøp et par pk og ha i fryseren. Jeg bruker å ha strimler av både svin, biff og lam, liggende for det er så lettvint hvis man ikke vet hva man skal ha til middag. Det tiner jo så fort og man kan lage så mye av det.

1 stor løk, 2 fedd hvitløk, 1/2 ts kanel (hoppet jeg over), 1/2 ts nellik, (her hoppet jeg en gang til), 1 ts korianderfrø, 1 ts spisskummen, 1/2 ts pepper, 1/2 ts kardemomme(hysj, jeg hoppet over den også, er ikke så glad i de spesielle krydderiene), 1/4 ts tørket chili, 1 ts salt, 2 ss harissa, olje til steking

Kjøttdeigen surres sammen med 1 stor løk over høy varme, tilsett så hviløk og tørket krydder. Senk temperaturen og la det steke under omrøring noen minutter , rør inn harissa og ca 1/2 dl vann og la det koke over lav varme et par minutter til.

Dressing: Bland sammen rømme og knust hvitløk, smak til med salt, pepper, og en klype sukker. (Denne oppskriften på rømmedressing bruker jeg mye som dipp,til spicy kyllingvinger,nachos, pizza,  salat, osv, men jeg bruker å blande inn litt rømme, litt sitronsaft og dropper sukkeret)

Topp brødene med kjøttblanding, dressing, agurk, rødløk (ser det er rødløk på bildet fra boken, men det står ikke i oppskriften) fersk koriander og granateplekjerner. (Jeg blandet fersk koriander og fersk persille)

Så står det at man skal rulle sammen og spise men jeg hadde så mye på, at her ble rulling umulig, men gjett om jeg fikk det inn i munnen, for jeg har noe som heter kniv og gaffel. Det kan brukes av de som er rause og fyller masse mat på brødet.

6 kommentarer

Siste innlegg