Lises gatekjøkken, Lise Finckenhagen

Jeg har testet kokebok og når jeg skulle gjøre det, hadde jeg lyst til å  teste ut en del av rettene i boken. Det ble en formidabel suksess. Nam, vi har hatt en fin uke på mitt kjøkken med ulike smakspaneler fra 2- 62 år.

Det er så mange spennende oppskrifter i boken. Både middagsretter og dessert. Fine, fristende bilder.

Det eneste jeg ikke likte med boken var at det står ikke tidsangivelse på hvor lang tid man må regne for tilberedning.

Det første jeg prøvde var Tortilla med sprøstekt fisk,side 182

Jeg skal komme med utfyllende matblogger for hver enkelt rett senere.

Bilde tatt fra boken Lises gatekjøkken,

Matbloggen med sprøstekt fisk finner du hvis du klikker på linken under:

http://lillasjel.blogg.no/1510077514_tortillas_med_sprstekt_fisk.html

Frityrrøren til fisken var bare aldeles nydelig. Den skal jeg bruke neste gang jeg lager sprøstekt scampi. Får vann i munnen allerede, bare ved tanken. Jeg har rester av fisk jeg skal varme til middag i dag. Et par minutter i frityren blir de nok sprø igjen etter å ha blitt slappfisker i kjøleskapet.

Jeg hadde litt annet tilbehør, men lagde lomper fra bunnen av. Strevde litt med å kjevle ut, helt til jeg brukte litt olje, som Lise anbefalte.

Bilde over er hentet fra boken.

Link under til matbloggen min

http://lillasjel.blogg.no/1510166609_wraps_med_sweet_chilisvinekjtt_og_spr_grnnsaker.html

Deretter prøvde jeg Wraps med sweet chili svinekjøtt og sprø grønnsaker, side 192. Av de fire rettene var nok det favoritten. Her står det at man skal bruke ferdige tortillalomper, men jeg lagde mine egne. Jeg brukte oppskriften fra dagen før, men denne gangen byttet jeg ut et par dl hveteme,l med fin sammalt hvete. De ble kjempegode.  Jeg hadde litt flere grønnsaker også, litt for enhver smak.

 

http://lillasjel.blogg.no/1510309312_ovnsbakte_stpoteter_med_krydrede_kikerter_fetaost_og_granateplekjerner_i_samarbeid_med_et_andebryst.html

Ovnsbakte søtpoteter med krydrede kikerter, fetaost og granateplekjerner, side 166 Dette er en vegetarrett men jeg valgte å servere de sammen med andebryst. Det var smellgodt rett og slett, for anden passet veldig godt til den søte søtpoteten. Og dressingen med hummus og youghurt passet også godt til lammet. Suksess dette også, hva er vel bedre enn det.

http://lillasjel.blogg.no/1510429079_krydret_lammekjtt_i_pannebrd.html

Siden jeg hadde en pakke lammekjøttdeig i fryseren og ingen planer for søndagsmiddag, fant jeg en ny rett å prøve. Krydret lammekjøtt i pannebrød. Jeg var litt usikker på kanel og nellik, så de to krydderne utelot jeg. Sånn er det med oppskrifter, det går helt fint å spesialdesigne de etter hva du har i huset eller hva du selv liker. Godt ble det ihvertfall og så fikk jeg brukt opp granateplekjernene også, de står seg så lite når man først har delt granateplet.

Det er mange fristende desserter i boken og jeg hadde planlagt å prøve meg på sitronterte. Jeg brukte imidlertid opp eggene så det måtte jeg skrinlegge. Jeg hadde tre egg igjen så da prøvde jeg meg på en halv oppskrift Créme Brûlée, side 161. Det ble derimot ingen suksess. Jeg gjorde nok noe galt for de ville ikke stivne. Jeg brukte brunsukker på toppen, det er derfor de ser litt mørk ut. God på smak men mer som en tykk saus ble det for meg. Bedre lykke neste gang.

 

Lørdag 11. november klokken 16.30-17.15 på Litteraturhuset. Arrangør Oslo Bokfestival og Font forlag

Artikkel om Lise og kokeboken i Tara:
http://maaltid.no/rett-fra-gata

 

Boken er sponset av Font forlag og tekst og bilde er hentet fra deres side:
http://fontforlag.no/

Lag velsmakende gatemat hjemme på ditt eget kjøkken!

«Street food» ‒ eller gatemat ‒ er utvilsomt verdens største kulinariske trend. Selv her i det vinterkalde nord finner man nå food-trucks på gatehjørner og torg, året rundt. Lise Finckenhagen har besøkt gater og markeder i tre verdensdeler for å samle inspirasjon, oppskrifter, historier og bilder. I Lises gatekjøkken serverer hun oss noen av klodens mest uimotståelige matretter, enten de kommer fra Bangkok, Mumbai, London eller Mexico.

Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og steg for steg viser hun deg hvordan du med enkle grep og noen smarte knep kan lage den mest eksotiske gatemat med vanlige ingredienser hjemme på ditt eget kjøkken.

Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende fotografier og fristende matbilder.

 

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg