Ovnsbakte søtpoteter med krydrede kikerter, fetaost og granateplekjerner i samarbeid med et andebryst

Dette bildet er tatt fra kokeboken Lises gatekjøkken.

Jeg anmeldte boken Lises gatekjøkken og dette er den tredje oppskriften fra den boken.

Anmeldelsen finner du her:

http://lillasjel.blogg.no/1510002065_lises_gatekjkken_lise_finckenhagen.html

De andre oppskriftene finner du i linkene under her:
http://lillasjel.blogg.no/1510077514_tortillas_med_sprstekt_fisk.html

http://lillasjel.blogg.no/1510166609_wraps_med_sweet_chilisvinekjtt_og_spr_grnnsaker.html

http://lillasjel.blogg.no/1510429079_krydret_lammekjtt_i_pannebrd.html

Dette er en vegatarisk rett så jeg ville gjerne tilføre noe kjøtt og valget falt på andebryst, noe som viste seg å være en suksess

2 søtpoteter ble skrubbet og delt, strødd med litt salt og drysset med litt olje og inn i ovnen 200 grader ca 30 min

En boks kikerter ble skylt og tørket veldig godt. Hvis de ikke blir tørket nok, blir de ikke sprø, stod det i oppskriften. Jeg vendte dem med litt olivenolje og salt, fordelte dem på et stekebrett med bakepapir og la dem inn i ovnen sammen med potetene. 20 min

Når de var stekt rørte jeg dem sammen med en krydderlblanding av 1 ts spisskummen, 1/2 ts chilipulver, 1/2 malt kanel(jeg droppet kanel), 1/2 ts malt koriander og 1/2 ts røkt paprikapulver (jeg hadde vanlig paprikakrydder)

Andebrystet stekte jeg med skinnet ned, jeg har rutet det først, i en tørr panne. Da smelter andefettet så man trenger ikke noe mer olje å steke i. Når skinnet er sprøtt snur jeg andebrystet et par minutter. Skinnet vil da bli litt bløtt igjen men kan skjerpes med et minutt eller to under grillen, hvis man ønsker det. La andebrystet hvile mens du gjør ferdig resten, før du deler det opp.

Mens andebrystet fikk hvile seg, lagde jeg dressingen og den var veldig god, også til lammet.

4ss hummus, jeg brukte fra en boks, 4 ss gresk yoghurt naturell, 1 hvitløksfedd, revet eller hakket, 1 ss sitronsaft, salt og bittelitt vann

Søtpotene ble toppet med  kikertene, (serveres varme rett fra ovnen, for å holde de sprø ),tomat i biter, granateplekjerner, fetaost, hakket koriander og persille.

Det smakte fortreffelig.

10 kommentarer

Siste innlegg