Dette bildet er tatt fra kokeboken Lises gatekjøkken.
Jeg anmeldte boken Lises gatekjøkken og dette er den tredje oppskriften fra den boken.
Anmeldelsen finner du her:
http://lillasjel.blogg.no/1510002065_lises_gatekjkken_lise_finckenhagen.html
De andre oppskriftene finner du i linkene under her:
http://lillasjel.blogg.no/1510077514_tortillas_med_sprstekt_fisk.html
http://lillasjel.blogg.no/1510166609_wraps_med_sweet_chilisvinekjtt_og_spr_grnnsaker.html
http://lillasjel.blogg.no/1510429079_krydret_lammekjtt_i_pannebrd.html
Dette er en vegatarisk rett så jeg ville gjerne tilføre noe kjøtt og valget falt på andebryst, noe som viste seg å være en suksess
2 søtpoteter ble skrubbet og delt, strødd med litt salt og drysset med litt olje og inn i ovnen 200 grader ca 30 min
En boks kikerter ble skylt og tørket veldig godt. Hvis de ikke blir tørket nok, blir de ikke sprø, stod det i oppskriften. Jeg vendte dem med litt olivenolje og salt, fordelte dem på et stekebrett med bakepapir og la dem inn i ovnen sammen med potetene. 20 min
Når de var stekt rørte jeg dem sammen med en krydderlblanding av 1 ts spisskummen, 1/2 ts chilipulver, 1/2 malt kanel(jeg droppet kanel), 1/2 ts malt koriander og 1/2 ts røkt paprikapulver (jeg hadde vanlig paprikakrydder)
Andebrystet stekte jeg med skinnet ned, jeg har rutet det først, i en tørr panne. Da smelter andefettet så man trenger ikke noe mer olje å steke i. Når skinnet er sprøtt snur jeg andebrystet et par minutter. Skinnet vil da bli litt bløtt igjen men kan skjerpes med et minutt eller to under grillen, hvis man ønsker det. La andebrystet hvile mens du gjør ferdig resten, før du deler det opp.
Mens andebrystet fikk hvile seg, lagde jeg dressingen og den var veldig god, også til lammet.
4ss hummus, jeg brukte fra en boks, 4 ss gresk yoghurt naturell, 1 hvitløksfedd, revet eller hakket, 1 ss sitronsaft, salt og bittelitt vann
Søtpotene ble toppet med kikertene, (serveres varme rett fra ovnen, for å holde de sprø ),tomat i biter, granateplekjerner, fetaost, hakket koriander og persille.
Det smakte fortreffelig.
Det så skikkelig godt ut! 😀
Fin blogg du har, besøk gjerne min om du vil !
iselinslund: Takk, skal stikke innom 🙂
Nam, dette så virkelig godt ut!
Du kan jammen det med å friste. Men nå er jeg mett da. Det ble kyllingfrikasse her i dag og gjett om det smakte også. Ha en fin kveld 🙂
Ja, det er godt det også og jeg er mett også, her ble det svenskregistrert kjøttboller og pommes frites i dag, usunt men lettvint 🙂 natheless:
Ja, det var godt 🙂 Amalie:
TEnker du koste deg ja 🙂
Jepp 🙂 frodith:
Ser så godt ut ha en fin helg
Ja, det var innmari godt, dette skal jeg gjenta, hadde glemt denne 🙂 sisselgu: