Jeg er veldig glad i salt lammekjøtt. Nå selges frossen lam i biter for kr 40-50,- pr kg. Jeg kjøper bestandig minst 20 kg og så salter jeg på mye av det, mens resten fryses fersk. Jeg salter det minst tre dager, og så vanner jeg det over natten før det fryses. Det danner grunnlag for mange deilige middager utover vinteren.
Potetball, kumle. raspeball
http://lillasjel.blogg.no/1401137380_raspeball_kumle_potet.html
Hjemmelagd kjøttsuppe, det er så himla godt og man har middag i flere dager.
http://lillasjel.blogg.no/1384435268_hjemmelagd_kjttsuppe.html
Fersk kjøtt lager jeg gjerne sammen med gode grønnsaker og god saus eller jeg lager Fårikål
http://lillasjel.blogg.no/1384452422_lammefrikass_og_reste.html
Nå ble jeg sulten. Lammet ligger i salt og søndag blir det salt lam og kålrotstappe. Nam, jeg gleder meg.
Det så deilig ut 🙂
Ja, nam 🙂 frodith:
Bruker ikke mye lam bortsett fra lammeskank og fårikål..men det er kjempegodt så skal prøve å bruke det mer, glemmer det liksom litt bort… Her var det jo mye godt som frista :)) God helg <3
Nydelig med lam. Vi har hatt fårikål og det blir sikkert mer av sånt utover. Ha en fin helg!
Ja, kjempegod mat :)natheless:
Jeg fyller fryseren, kjøpte 6 kg forrige helg og 6 kg denne helgen 🙂 annebe:
Det bruker jeg også å gjøre, men jeg salter det etter hvert som jeg bruker det 🙂
Ja, det kan man jo også gjøre for dag trenger du ikke fryse det igjen. 🙂 morsmiddag:
Neida det gjør jeg ikke, men da har jeg tatt opp til det jeg skal ha til middag 🙂
morsmiddag: Jepp, lurt 🙂 Kanskje må jeg tenke slik jeg også så jeg ikker trenger fryse det to ganger 🙂
Jeg mener å huske at saltet og tørket lammebog var mye billigere en pinnekjøtt for 20-30 år siden men ble bestemt avvist av mine venninner. Er det noen som husker?