HJEMMELAGD KJØTTSUPPE

 Gammeldags hjemmelagd kjøttsuppe er nydelig godt

Kok opp kjøttet dagen før, da tar det ikke så lang tid og lag en stor gryte så har du til flere dager

Det som tar tid er å salte kjøttet ,koke det og rense det

Kjøper man ferdig saltet , slipper man ihvertfall saltingen men kokingen og rensingen kommer man seg ikke unna

Jeg kjøpte frossen lammebog, og saltet selv, brukte grovsalt.

Enten salter jeg over natten, da kan jeg bruke det med en gang

Eller jeg lar det ligge lenger, men over 3 døgn så må det vannes igjen før bruk, gjerne 8 timer

Har man glemt det , kan man koke det opp, slå av vannet og så koke det opp igjen, men da mister man jo litt av den gode smaken

Jeg hadde denne gangen også salte svineknoker som jeg kokte sammen med, men man klarer seg jo godt med en av delene

Jeg kutter gulrøtter, purre, løk, kålrot og kål. Jeg ser at stjernekokkene anbefaler å skjære alle biter like store, men hallo

Hvor lang tid vil jeg bruke da, nei her skal det skje fort og om noen biter blir mykere enn andre, ja det bryr meg ikke, ikke om de har perfekt fasong heller

Det skal nemlig gå fort

Litt timian, gastromat og pepper kan være fint, men ofte bruker jeg kun pepper

Potetene koker jeg for seg selv, for hvis man vil fryse suppen, fryser jeg ikke potetene sammen med for de blir så kornete

Kokes 5-10 min og nam, nydelig suppe, smakes til med pepper. De observante vil kanskje se at det er makaroni i den og, for det synes vi er godt.

Kjenner jeg får vann i munnen så det blir nok snart en ny porsjon kjøttsuppe

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg