Gammeldags hjemmelagd kjøttsuppe er nydelig godt
Kok opp kjøttet dagen før, da tar det ikke så lang tid og lag en stor gryte så har du til flere dager
Det som tar tid er å salte kjøttet ,koke det og rense det
Kjøper man ferdig saltet , slipper man ihvertfall saltingen men kokingen og rensingen kommer man seg ikke unna
Jeg kjøpte frossen lammebog, og saltet selv, brukte grovsalt.
Enten salter jeg over natten, da kan jeg bruke det med en gang
Eller jeg lar det ligge lenger, men over 3 døgn så må det vannes igjen før bruk, gjerne 8 timer
Har man glemt det , kan man koke det opp, slå av vannet og så koke det opp igjen, men da mister man jo litt av den gode smaken
Jeg hadde denne gangen også salte svineknoker som jeg kokte sammen med, men man klarer seg jo godt med en av delene
Jeg kutter gulrøtter, purre, løk, kålrot og kål. Jeg ser at stjernekokkene anbefaler å skjære alle biter like store, men hallo
Hvor lang tid vil jeg bruke da, nei her skal det skje fort og om noen biter blir mykere enn andre, ja det bryr meg ikke, ikke om de har perfekt fasong heller
Det skal nemlig gå fort
Litt timian, gastromat og pepper kan være fint, men ofte bruker jeg kun pepper
Potetene koker jeg for seg selv, for hvis man vil fryse suppen, fryser jeg ikke potetene sammen med for de blir så kornete
Kokes 5-10 min og nam, nydelig suppe, smakes til med pepper. De observante vil kanskje se at det er makaroni i den og, for det synes vi er godt.
Kjenner jeg får vann i munnen så det blir nok snart en ny porsjon kjøttsuppe
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Jeg koker ertesuppe på knoker. Kanskje jeg skal utvide det litt? Der satte du meg på noe!
torhild elisbeth granli: Det er jo også kjempegodt, ikke noe er så godt som god norsk tradisjonsmat:) Er glad jeg kan å lage heimelaga mat:)
Den suppa såg berre nyydelig ut!! Ikkje so glad i det kjøttet, men ser deilig ut..
karenmarenmette: Bruk det kjøttet du liker best:)