Wok med kylling, svin og bacon og risnudler

Ja dere som kjenner meg, vet jo hvordan jeg lager mat.

Stort sett åpner jeg kjøleskap/fryser og bruker det jeg har.

Nå skal det dog sies at jeg har ganske mye basisvarer i skuffene mine.

Blir noe tomt, prøver jeg å kjøpe inn igjen, selv om jeg ikke har planer om når det skal brukes.

Ulike pastatyper, ristyper, bønner, linser, sauser, krydder og eddiker.

Jeg har også to skuffer i kjøleskapet som fylles opp hver fredag.

Noe er basisvarer som tomat, hvitløk, ingefær,  paprika, chili, løk/rødløk, salat, agurk.

Utenom det, veksler jeg på.

Nå har jeg foreksempel brukt mye vårløk.

Jeg kan plutselig få en aspargesperiode på et par uker, eller aubergine.

Avocado er også in akkurat nå.

Jeg handler det kroppen min vil ha.

 

 

For et par uker siden fant jeg ut at må ville jeg bruke litt rødkål.

Rødkål og grønnkål står på planen.

Jeg tror jeg aldri har kjøpt en rødkål noen gang, bare surkåltypen, ikke fersk

Jeg skulle lage en grønnsakdip til fredagssnacksen.

Vel, så langt kom jeg aldri, så nå må den snart brukes.

Jeg har også lagd mer asiatisk etter at jeg fikk kokeboken Alt asiatisk.

 

https://www.altasiatisk.no/

Biff Chop Suey, fra boken Alt asiatisk, Elisabeth Le

I den forbindelse kjøpte jeg eggnudler, glassnudler og risnudler.

Eggnudlene har jeg brukt og kjøpt på nytt, de andre har blitt liggende.

Så inspirasjonen i dag var:

Rester av svinekjøttstrimler, kylling og bacon fra julas raclette.(fullt i restefryseskapet)

Rødkålen

Vårløken fra sushi i går.

4 sopp som sa at nå må vi brukes,  hvis ikke må du kaste oss.

Risnudler

 

 

I tillegg, 4 fedd hvitløk, 1 chili, 2 ss reven fersk ingefær, 1 søtpaprika, 2 ss østerssaus, 2 ss søt soyasaus, 3 ss fiskesaus, salt, pepper.

I starten brukte jeg kokeboken for å se hvor mye jeg skulle bruke av de ulike sausene, for det var ukjente ingredienser for meg.

Vær forsiktig med saltet,  for noen av sausene er salte.

Jeg surret først kombien hvitløk, chili og ingefær, hadde i soppen. Deretter kjøttet(jeg gidder sjelden å steke alt i ulike omganger) og så paprika, vårløk og kål. Risnudlene kokes bare opp og blir så trekt til siden noen få minutter så er de ferdige.

Men du trenger ikke oppskrift. Ta hva du har og sleng det opp i en kasserolle;stekepanne/wok.

 

 

 

Sykt godt. Lagd på ca 30 min.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg