Biff Chop Suey, fra boken Alt asiatisk, Elisabeth Le

Jeg holder på å teste ut denne kokeboken, Elisabeth Le, Alt asiatisk.

Her er det utrolig mye snadder.

Først prøvde jeg å lage sushi for første gang.

Det er godt illustrert i boken, men likevel fomlet jeg en del, ble rene komedien.

Godt ble det og jeg skal prøve igjen.

Å helledussan, jeg prøver å lage sushi for første gang

 

Søndag lagde jeg Biff Chop Suey.

Det var noe enklere ja og ble sabla godt.

 

 

Jeg brukte mørbrad. Her kan man bruke kylling eller svin eller hva man måtte ønske.

Natron på kjøttet, det har jeg aldri visst at man brukte. Jeg bruker kun natron i sveler jeg, men jeg gjorde som det stod i oppskriften.

 

 

Det står ikke paprika i oppskriften, men jeg liker godt paprika så det ville jeg ha med. På bildet er det også noe rødt, men det er kanskje chili? Står ikke noe om det. Det er litt dumt når noe vises på bildet som ikke er i oppskriften.

 

Alt jeg trengte til sausen, utenom mørk soyasaus, en litt tykkere, søtere, som jeg hadde kjøpt på asiabutikk en gang, kjøpte jeg på Rema. Lys soyasaus er vanlig soyasaus. Det står fine forklaringer forrest i boken som forklarer de vanligste asiatiske ingrediensene. Jeg kjøpte både østerssaus, sesamolje, fiskesaus (ikke brukt her), noriark og bambusmatte  på Rema.

Kjøttet stekes og får renne av. For en gangs skyld stekte jeg bit for bit, ikke kastet alt i en dunge på panna. Da ble det stekt fint.

De grønnsakene som trenger lengst tid, får surre litt først, deretter blandes alt i woken. Har du ikke wok, bruk en litt vid, høyere kasserolle.

Jeg hadde glemt å kjøpe broccoli, men hadde noe frossen, men den ble for bløt.

 

Jeg hadde i de ristede sesamfrøene som var til overs etter sushien.

Ser det vel ikke fristende ut?

 

 

Det ble himla godt og rester til meg to dager når gubben har dratt på jobb.

 

Oppvasken? Ja den tar den personlige tjeneren seg av. Heldig jeg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg