Simsalabim, gjenopplivning av frosne poteter, drittvær, men bøkene redder humøret i dag.

Det er drittvær de lux i dag.

På butikken ble vi spurt om det snødde i Isfjorden.

Neida, sa jeg og viste frem mine bare legger og uten sokker i skoene.

I Isfjorden går vi sånn

Det er 11,2 grader og det høljer ned, noe det har gjort hele natten.

 

 

Det er derfor innevær. Til og med Tuttapus vil være inne.

Nå er hun litt glemsk for hun vil ut, så oppdager hun drittværet og vil inn, så glemmer hun været og vil ut og så inn. Sånn er hennes dag.

 

Jeg må finne på andre ting.

Det er litt tidlig å begynne på planlegging av oktoberbøker, for tema er nyheter og det er mange som ikke har ankommet huset enda. Men de er på vei, stor jubel for hver og en og litt panikk fordi jeg ikke når å lese alt.

Litt redd er jeg også for at det blir heftige diskusjoner i stablene. Nyheter er ofte litt kjepphøye.

Bokblogging blir det i dag.

Jeg skal se igjennom Nordisk sushi på nytt og finne noe fristende til neste helg.

Dette er et leseeksemplar fra Press forlag. Det er mye som inspirerer i den, så jeg skal skrive omtale av den.

I tillegg skal jeg gå gjennom høstens bøker fra Gyldendal forlag.

Cappelen Damm ble presentert tidligere.

Høstens bøker 2022, Cappelen Damm

 

Gubben har kommet hjem fra jobb, men har forsvunnet opp til sønnen, for å hjelpe han.

Han har et hus som skal gjøres klart for overlevering til ny eier, om ikke så lenge.

Vi har fleipet med at jeg kan lage matkasse til de, med ingredienser og oppskrifter, for de synes det er vanskelig å komme på hva de skal lage til middag.

I natt våknet jeg og fikk ikke sove igjen, for jeg tenkte meny.

Mandag skal jeg derfor ut og handle og levere de kasse med middag til fire dager.

Det må jeg gjøre klart i morgen. Rapport kommer, men er hemmelig til det er overlevert.

I dag skal jeg lese ut Indias datter og når jeg det, lite trolig, begynner jeg på Den lille kafeen i Kabul.

På senga leser jeg en forfatter fra Sør-Korea, Shin Kyong-sook, Ta vare på mamma

 

 

 

Torsdag hadde jeg gjenopplivingsforsøk av frosne poteter.

Jeg hater jo å kaste mat, derfor fryser jeg også det jeg tror jeg ikke lommer til å spise.

Så finner jeg da disse boksene i fryseren.

Dette er noen stekte poteter og en nakkekotelett.

 

Først kuttet jeg en løk, grønnkål, persille, 3 småpaprikaer,  la de i airfryer, 180  grader, 8 minutt.

Vær obs på grønnkål, for den kan lett bli brent og ikke så god.

Legg den underst. Salt, pepper, olje.

 

 

Når de hadde stekt, la jeg på koteletten og potetene, 8 min, 200 grader.

Sim sala bim, kjempegodt. Potetene smakte nydelig.

Det er noen ganger den airfryeren er bare topp.

Til lunsj serveres suppe av kjøttkraft fra forrige helg når jeg hadde salt lammekjøtt.

Med pølse og grønnsaker.

Til kvelden blir det reker og loff.

Slik blir dagen

I dag

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg