Her på rommet mitt, bor jeg.
Her skriver jeg Lillasjelord, her healer jeg, her leser jeg.
Som regel omringet av bøker.
Gubben er inne og plukker kopper og sukker litt over rotet mitt.
Sånn går nå dagene.
Så tusler jeg ut på stua og ser litt tv på kveldstid.
Jeg rydder litt, hvis jeg får healingbesøk på rommet.
Men mest har jeg fjernhealinger og de fungerer fint selv om bordet mitt ikke er fritt for bøker.
Akkurat nå ligger det stabler på gulvet også.
Jeg var nemlig en tur i kjelleren i går, for å finne et album med bilder når barna var små.
Og til min store overraskelse fant jeg mange kokebøker jeg ikke visste jeg hadde.
Jeg må rydde der nede også. Tre store bokhyller der det meste kan gis bort.
Men der er det for kaldt nå, så jeg har unnskyldning.
Men disse skal jeg se igjennom…… en dag.
I morgen kanskje
Plantende mine derimot, de er det synd på.
De går for lut og kaldt vann stakkars.
Denne foreksempel.
En stor flott orkidé som gubben fikk.
Sukk, jeg kan ikke for det.
Blomster er bare ikke min greie.
Skal jeg kaste den eller er det håp?
Mat derimot, da snakker vi.
Gubben kan ikke fordra fisk med bein.
Likevel har han kommet hjem med mye fisk…. Med bein.
Den må spises, sier jeg.
Men nå har jeg fått denne boken av Frisk forlag og den er med på å redde fisken.
Med inspirasjon for denne boken, blir det mange varierte fiskeretter i heimen.
Nå skal jeg koke fisken, plukke ut beinene og lage fiskegryte.
Plukkfisk har jeg ofte lagd, når jeg har hatt rester av kokt fisk.
Koker fisk, poteter, makaroni og gulrot.
Purreløk er brukt i boken.
Jeg har en rest av saus fra fiskeboller fredag, som jeg vil bruke opp.
Gubben er ikke så glad i gulrot, så han kan få rester fra kålrotstappe fra pinnekjøtt søndag.
Vi bruker opp det vi kan her i huset.
Jeg lager litt ny saus, i tillegg til den jeg hadde fra før.
Husk å spe med fiskekraft men vær forsiktig hvis den er salt.
Fløte må jeg ha i.
Jeg brukte opp det som var igjen fra fløteboksen det stod 2.11 på.
14 dager etter dato, var den fortsatt fin.
Tenk så fælt alt som blir kastet.
Det er bare å lukte eller smake eller se på den.
Er den sur, da kan den kastes, eller brukes i brøddeigen.
Hvis ikke, bruk den opp i sausen.
Rester av fløte kan også fryses.
Purre og makaroni får et lite oppkok i sausen og så blandes den kokte fisken forsiktig inn.
Har du få ferdigrenset rå fisk, kan den få trekke i sausen.
Men det gikk for fort i svingene.
Jeg så han på andre siden av bordet, plukke ut bein.
Minst 10, sukket han, men jeg trekker fra halvparten.
Han har det med å overdrive.
Neste gang skal jeg ta på briller og bruke lenger tid når jeg renser.
Men det ble innmari godt.
Mye bedre enn fiskegrateng.
For variasjonens skyld kan du prøve å ha i litt karri eller paprika.
Det eneste jeg nekter er å følge oppskriften her og ha i muskat, for det liker ikke jeg.
Det er få ting jeg ikke liker, men noen krydder prøver jeg å inngå.
Muskat er en av de.
Men liker du det, putt det i.
Da har jeg testet to retter, juksebacalao og plukkfisk.
Begge med suksess.
I morgen blir det seifilet i parmesan og paprikasaus.
Det er blitt vinterwonderland her.
Jeg kan ikke fordra vinter og snø, men det er meldt mange kuldegrader og da forstår til og med jeg at et snølag isolerer for frost.
Frost uten snø først er ikke bra.
Og som oftest husker naturen dette og sender et lag snø først.
Se. Der er solen. Bak fjellene.
Fint å se lyset av den.
Ser dere sporet etter tærne mine?
Jeg gidder jo ikke ha på sko.
Jeg går alltid barføtt, nesten alltid ihvertfall.
Og noen isbader, nei det blir jeg nok aldri.
Det er er enn kaldt nok å gå noen sekunder barfot i snøen.
Husjameg.
Den må få omtale.
Jeg leser fortsatt Sjøfareren.
Har kommet til side 400 nå.
Jeg har rundet Afrika og kommet meg opp til India.
Dagens sitat 🤪
Jeg leser også skrekkslagent om krigene i Afrika som vi har hørt svært lite om i nyhetene.
Jeg leser Heivoll på senga men tok den med meg ned.
Kanskje vil jeg fortsette på dagtid for historien er litt trist.
Veldig bra, men litt trist også.
Egentlig hadde jeg prøvelser litt den første siden i disse tre, for muligens ha en av de som dagbok.
Kanskje skal jeg bytte inn denne på senga.
Ja som dere forstår, er det store avgjørelser her.
Men ikke til middag, det blir kjøttkaker i brun saus med kålstuing.
I dag
ps. Bøkene jeg leser nå er leseeksemplar fra ulike forlag.
Du altså. Her går det unna skjønner jeg. Matlaging, fisk og bøker er trivelig det. Vi har ikke hatt snø enda, før nå!!!! Plutselig dalte det ned. Utrolig vakkert da. Nyt kvelden. Klemsiklem
Ja noe må man finne på og jeg synes jeg er god til å få dagen til å bli bra 😄Nå skal jeg skrive bokomtale. Bloggen er viktig for den er en inspirasjon til å få ting gjort 😊
Fint å se “rommet” ditt og høre om hverdagen og livet ditt. 🙂 Artig med tær i snøen også, hihi. Vi kjøpte indisk karri her om dagen, på en innvandrerbutikk. Gubben brukte den i fiskesuppe. Nydelig på smak! 😀
Det skal jeg notere meg til jeg skal på Asia-butikk 🙂
ja mat kan du :=) og bøker leser du ,jeg er glad i kokebøker og du hadde mange fine :=) orkideen blir slik når blomstene er ferdige ,da klipper du ned dei viske stengene til ca 3 ledd nedenfra og opp ,glem den litt bort og plutselig kommer den med nye blomsterstengler ,den andre klipper du bort biten som henger utfor kanten ,dei små i potta vil foortsette å leve ,det er en sukkulen som ikke skal ha mye vann bare litt ellers råtner den
Ja da skal jeg ikke gi meg. Jeg ser det kommer nye skudd på sukkulenten. Den har fått for mye vann når jeg først vanner 😄
Fisk er sundt året rundt 🙂 Jeg liker å lese bøker jeg også! Fin avkobling fra hverdagen 🙂
Ja gjør dagen bra og bra for hjernen 😄
Absolutt 🙂 Hva slags type sjanger liker du best å lese?
Jeg leser veldig variert. Alt fra krim til historiske til feelgood og litt sakprosa.. 😊kategori Litterarur på bloggen😊