Menneskemøter er fint

Den blå himmelen har trukket seg litt tilbake.

 

Igjen gjemmer fjellene seg og det er 10 grader.

Innevær for meg.

Men det ble sol likevel for jeg møtte en Facebook-venn i dag.

Anne Marie og hennes mann Magne.

Jeg hadde lurt med meg gubben i dag, som også heter Magne.

Han var i naustet en tur og jobbet med båt, men kom så vidt det var, hjem til avtalt tid.

Men jeg hadde misforstått litt, så vi ventet nede på Øransenteret, mens Anne Marie og mannen, ventet på kafeen.

Der tapte vi litt tid, men bra vi kom på at vi skulle gå opp etter en stund.

Fotograf er Magne, ja ikke min, men Anne Marie sin.

 

Jeg skjelver en del i dag og kombinasjonen full kaffekopp og lavt bord, var en dårlig kombinasjon.

Jeg hadde med noen bøker og Anne Marie kom på den glupe ideen å legge de under koppen.

Jeg var så heldig at jeg fikk en av hennes bøker.

Hun har skrevet mange. Barnebøker, sakprosa, dikt og romaner.

Jeg har lest en og likt den godt. Nøkkel til fremmede rom.

Bøker lest juni 2023, 16 bøker

Denne boken er refleksjoner fra når hun gikk fra der hun bor nå til der hun vokste opp.

Jeg gleder meg til å lese.

 

Se nå letter skydekket og det har blitt nydelig grønt nå.

 

Mens vi ventet, var vi innom Kitchn og der viste Tone, kitchndama, oss denne.

Og da fikk jeg også vite at han som ikke skulle på sjøen på en stund, jo han har planlagt å sette garn både lørdag og søndag.

Ja, da kan det hende jeg får testet tanga. Den er til å trekke ut bein med.

Innom Rema der jeg skulle ha kålrot og basilikum.

Kålrot hadde de ikke men Bea, Remadamen, foreslo, frossen.

Da gikk jeg for lapskausblanding.

Jeg kjøpte ei side røkt ørret.

Der var det en oppskrift som skal testes en dag.

Jeg har nå bilde av oppskriften for det blir en stund til.

Jeg vil ha pesto.

I morgen skal jeg starte testingen av min nye klippfisk-kokebok.

basilikum, parmesan, hvitløk, olivenolje, litt sitron og pinjekjerner. Salt og pepper.

Jeg tenkte at jeg skulle ha i en chili, men glemte det.

 

Første rett som skal prøves, er klippfisk med pesto.

Det er ikke billig å lage pesto, men skal du kjøpe et glass, er det også dyrt og langtfra like godt.

Jeg plukker bladene av basilikumen, setter de i krukke og vanner fra skålen.

Ofte vokser den opp igjen, både en og to ganger.

Nam.

Jeg bruker det på brødskiva, til både skinke, leverpostei og fisk.

Og til middag, sammen med pasta, kylling og fisk, med mere.

 

Så dykket jeg inn i det fulle fryseskapet og fant rester av frossen frukt.

Før vi dro på ferie, frøs jeg nemlig biter av både pære, eple, appelsin, banan og agurk.

Jeg hadde yoghurt i bunnen på blenderen og deretter hadde jeg i litt og litt frukt, siden alt var frossent.

Så toppet jeg med blåbær og litt sitronsaft.

Som dere vet, hater jeg å kaste mat, og er svært fornøyd når jeg får til å bruke det, istedetfor å kaste.

Litt usikker på om det ble like god smak når jeg brukte en pose.

Jeg er ikke helt solgt når det gjelder frosne grønnsaker.

Men jeg kokte de opp noen minutter, kokte litt pasta og hadde i brunsaus og kjøtt, fra svinesteik søndag.

Nå er det bare litt steik igjen og den kan gubben spise når jeg skal på diett fra søndag.

Hurra!!

Så legger jeg klippfisk i vann så den blir klar til i morgen.

Vi har vært glad i poser med klippfiskbiter, men dette er et annet merke og jeg synes bitene var mindre.

Men i en ovnsform går det fint.

Klippfiskboken inspirerte meg til å invitere til tapas 17. mai.

Det er nemlig noen tapasretter i boka som jeg vil teste.

Jeg har ikke noe problem med hva jeg skal lage til middag jeg.

Jeg har så mye jeg vil lage, at det er ikke nok dager.

Og det er vanlig hverdagsmat jeg lager.

Klippfisk onsdag

Butterchicken torsdag

Jordskokksuppe med bacon Fredag

Lørdag har jeg ikke bestemt, må se om det blir rester, men rekecoctail til kvelds.

Jeg skaper litt magi i hverdagen for meg selv, ved å planlegge mat.

 

Lillasjelarbeid, mat og bøker.

Viktig i min hverdag.

Disse to leseeksemplarene kom i dag.

Torhaug sin er del 2 i den trilogien jeg starter på, som begeistret meg slik.

Kirsti Eline Torhaug, Fornuftens skjøre grense

Den kom ut i 2023 og skal derfor i 2023 stabel i juni.

Men i kveld skal jeg lese denne.

Jeg har lest bare 50 sider, men er allerede begeistret.

Håper det fortsetter. Interessant og bra språk.

Men etter 100 sider har det blitt en grusom historie, ikke for de sarte

Kjekt når man har bøker som en gleder seg veldig til å fortsette å lese.

Det blir ikke noe tv, utenom MasterChef.

I dag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg