Det må bare være sånn, tror jeg

 

Jeg må vel snart trylle frem noe spennende her.

Ja, jeg skal nok det, men mesteparten av det jeg gjør, er utrolig lite spennende.

Jeg gikk her og ventet på at solen skulle snu og det ble lysere dager.

Vel. Det er månedsvis siden det skjedde.

Jo, så var det påsken, men den er over også.

Jeg går visst her fortsatt og venter.

Hva venter jeg på nå?

Nå venter jeg på å få reise til Rhodos igjen.

Det er som om jeg hele tiden går og venter på noe.

Tenk kunne jeg roet meg ned og bare vært i nuet.

Jeg tror ikke jeg er typen til det.

Det hender seg av og til at jeg glimter til og kjenner roen, men stort sett venter jeg.

Jeg sitter på venteværelset rett og slett.

Hvor tåpelig er vel ikke det?

 

Mens jeg venter,  må jeg passe på å få i meg næring.

Stort sett er jeg flink til det, men ikke bestandig.

Det finnes ikke den ting jeg er flink til hele tiden.

Ikke er det et mål heller.

Men frokosten når jeg er hjemme alene, er veldig flink pike.

I dag holdt jeg på på kjøkkenet i 1,5 time før jeg spiste frokost.

 

 

Det var nemlig tomt for knekkebrød i knekkebrødskuffen.

Da gjorde jeg det eneste lure, nemlig lure meg selv i gang, før jeg setter meg ned og spiser.

Når jeg har spist, da blir jeg lat serru.

 

 

Jeg testet den nye stavmikseren min i dag.

Ja, jeg har brukt den litt allerede.

Vispen liker jeg ikke så godt, den søler sånn, spruter fløte utover alt, når jeg pisker krem.

Knivboksen derimot er super.

Se hvor fint den malte valnøtter, mandler og gresskarkjerner.

Det var gjort på et øyeblikk og det var nettopp dette jeg savnet.

 

 

Da var deler av dagen planlagt.

Jeg skal lese ut boken jeg begynte på i går, Der finnes ingen grenser for gult.

Leseeksemplarer fra Aschehoug og Bonnier.

Jeg har ikke lest så mange sider enda, men liker den godt så langt.

Deretter blir det månedens eneste krim, Yrsa, Byttedyr.

 

 

Hvis vi legger godviljen til, kan vi se at jeg fikk hjerte i teen min i dag.

 

 

Pus hadde lagt igjen et hjerte også, på gulvet.

 

 

Før hun okkuperte dusjen så jeg ikke fikk dusje. Var for kaldt å ligge ute i dag, sa Tutta.

 

 

Vel vel, noe må man finne på.

Jeg skal teste ut min nye airfryer i helga.

Derfor ville jeg finne ut hva jeg skal lage.

Da er det fint å lage meny.

Torsdag: Røkt torsk med bacon og hvit saus og kålrot.

Uten airfryer.

Fredag: Da vil jeg prøve denne oppskriften på panert torsk.
Jeg tror jeg vil ha litt andre krydder. Jeg er ikke helt klar for spisskummen på torsk jeg.

 

 

Lørdag.

Da blir det litt tapas tror jeg.

Dette så himla godt ut.

Kanskje jeg skal prøve meg på hollandaise. Det har jeg aldri lagd.

Jeg har Serrano skinke, den kan jeg bruke.

 

 

Disse så også smashing ut til lørdagskos.

Svinekjøtt, da kan jeg vel bruke noen koteletter jeg har i fryseren. Svinekjøttblanding står det. Skal tro hva de mener med det. Ja der står det jo. Svinekjøtt, cheddar, salt og pepper, blandes i en bolle.

Da kan jeg sikkert bruke finhakket kotelett i den knivboksen min.

Dette blir gøy.

 

 

Kyllinglår har jeg også i fryseren. Jeg kjøper bestandig når jeg finner Stange kylling til halv pris og fyller opp fryseren. Har sikkert nok mat til å mette 5000.

Det følger jo med stativ og spyd med airfryeren. Da får jeg testet det også.

 

 

 

Disse så også spennende ut. Jeg bytter italiensk pølse ut med spansk. Mozzarella må jeg kjøpe.

Kanskje jeg kan lage sånn god tomat/mozzarella salat igjen.

Fantastisk lunsj

 

 

Jeg har biff i fryseren også jeg. Det er det lenge siden vi har hatt.

 

 

Da kan jeg lage slike poteter til.

 

 

Kanskje dette hadde vært godt til biffen.

 

 

Den oppskriften fant jeg i denne kokeboken jeg fikk fra Cappelen Damm.

Det er utrolig mye godt inni der, inspirerende.

Jeg skal lage mer derfra senere, men ikke alt på en gang.

 

 

Man kan jo bake i airfryeren og disse så fantastisk god ut.

Jeg baker veldig lite, for jeg skal jo ikke ha så mye sukker, siden jeg har for mye insulin, ( insulinresistens)

Det er mange som har hørt om sukkersyke, men ikke mange har hørt om insulinresistens.

Det betyr at du produserer for mye insulin, men kroppen vet ikke å bruke den på et vis.

Oftest legger du da på deg fra magen og opp og har tynne bein.

 

 

Se, jeg har ikke tykke bein, men jeg har kjempetykk overkropp.

Det er typisk hvis du har for mye insulin.

Da skal du spise lite sukker og mange små måltider.

Egentlig skulle jeg visst spist 6 måltider, men jeg kommer sjelden til mer enn 4, for jeg spiser nok for store måltider.

Jeg har prøvd å leve på diett, men jeg får det ikke til.

Jeg stresset så mye at insulin gikk opp Istedetfor ned.

stress gjør nemlig at insulinproduksjon øker og jeg som ikke har stressmestring, ligger derfor tynt an.

Jeg har derfor funnet ut at hvis jeg gjør så godt jeg kan, må det være bra nok.

Hvis du har denne type overvekt, er du i faresonen for å få diabetes.

Jeg har ligget i grenseland i årevis, men klart å holde meg under grensen.

Kanskje fordi jeg er stort sett flink med kostholdet.

Hvis man spiser riktig og trener, kan mange få insulinet ned.

Men det har ikke bare med kosthold å gjøre heller.

Jeg kan være flink med maten og insulin stiger og jeg kan ha dårlig kosthold og insulin er fint.

Jeg har jo ofte betennelseslignende tilstander i kroppen og det trigger blodsukker og insulin.

Den dagen jeg fikk corona var blodsukkeret mitt 8 og det kunne visst skyldes at en infeksjon trigger blodsukkeret.

Helledussan, var da ikke dette jeg skulle skrive om.

 

 

Før jeg spiste middag, satt jeg ved pc-en litt og rotet bort litt tid.

Jeg lastet ned et par nye spill så jeg kan kose meg litt der.

Det er litt forandring og tidtrøyte  det også, å sitte der oppe litt.

Slik har jeg fått denne dagen til å gå også.

I dag

 

4 kommentarer
    1. Du fikk jammen skrevet om mye 😀
      Jeg er en sånn vente-person jeg også. Ikke helt som du, at jeg bruker hele tiden på å vente. Men hvis jeg f.eks. skal noe en dag, i 14 tiden, så klarer jeg ikke å hvile eller gjøre noe fornuftig før det. Da bare venter jeg, for å bli ferdig med det jeg skal.
      Mye god mat å lage ser jeg. Selv har jeg dårlig matlyst i dag. Maten smaker ikke godt. Men har jo klart å spise litt siste tiden, så en liten nedtur i dag. Airfryer har jeg også. En av de første som kom i salg, så det er noen år siden. Den er relativt ofte i bruk, men har ikke de samme stilige mulighetene som dagens nyere versjoner 🙂
      Du er jo flink å kose deg, med bøker og litt av hvert. Og det er viktig ♥

    2. ikke bra å bare vente ,for meg hadde det blitt ulidelig lange dager ,å leve i nuet er viktig for ingen hvet hva morgendagen bringer ,du får prøve å jobbe litt medden biten :=) legge bort boken sånn som eg målegge bort strikketøyet ,lærte det på muritunet :=)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg