Det ble ingen sushisuksess

 

Nå har jeg lagd sushi noen ganger og synes jeg begynner å få taket på det.

Sushi, forsøk 4. Wow, nå begynner jeg å bli god

 


Så fikk jeg en ny, inspirerende sushibok i hus, som leseeksemplar.

Frida Ronge, Nordisk sushi.

Jeg fant to oppskrifter jeg skulle teste.

Og for all del, skylden på fiaskoen, er ikke bokens skyld, men kokkens.

Jeg kjente jeg var sliten før jeg begynte og det er et dårlig utgangspunkt, når man skal prøve noe nytt.

Jeg burde satt meg ned etter å ha gjort klar alt også, før jeg begynte monteringen.

 

Disse så enkle ut å lage, tenkte jeg.

Form en avlang bolle av ris i bunnen, ca 15 gr.

Prøv å rulle en klebrig masse av ris når du skjelver på hendene.

Jeg har jo tremor, jeg skjelver og er jeg stresset og sliten, da skjelver jeg mer,

Det ble rene farsen. Ja, ikke slik farse, men tragikomedie.

Selv om jeg brukte vann, klistret risen og jeg måtte rope på hjelperen min.

Han er både trener og tjener og kjøkkenassistent.

15 gram var jo så bittelite.

Jeg hadde jo en lang remse med nori som skulle rundt.

Og oppi der skulle fyllet.

Det gikk bare ikke an å få til, for meg, jeg holdt på å gi opp.

 

Jeg hadde på litt mango også, ikke bare vårløk som det stod i oppskriften.

De tre fremste her, skulle se sånn ut.

Ikke helt likt kanskje?

Karamelliserr vårløkrot, måtte kastes, seig, ikke god.

Og resten av innholdet ble det liten plass til med skjelven hånd.

Jeg tok noriark, fylte og rullet de sammen.

krabbe, vårløk, mango, rogn  sjøgress. Var ikke noe høydare.

Den rogna kostet visst 95 kr og det var ikke verd pengene. Jeg skal neste gang bruke vanlig lodderogn. Den er saltere og gir mer smak. Jeg rørte inn 2 ss soyasaus i krabba, kunne vært litt mer.

Men nå har jeg øvd en gang, neste gang blir det bedre.

Da skal jeg ha litt mer ris, litt større pakker eller bruke kun halve noriark.

Jeg synes de blir for store, når jeg bruker hele.

Den neste var sprøstekt nakke med hoisinsaus.

Kotelett uten bein  ble  banket og panert i mel, egg og panko og sprøstekt.

 

Her kunne jeg brukt halve ark, men jeg var sliten, fikk ikke til og jeg ga opp.

Jeg måtte bare få de sammen.

Jeg skulle ha strimlet gulrot og kål, men valgte å raspe de, sammen med litt eple, for å få inn litt friskt.

Det var egentlig lurt.

Disse kunne egentlig vært veldig god, hvis de var lagd slik de skulle.

Mine ble for store.

 

Jeg merket noe annet også.

Vi spiser jo mye, blir veldig mett, men jeg har lagd av fisk.

Nå når det var kjøtt, satt det mye mer i magen.

Det ble med ett tyngre mat.

Vel sånn gikk det.

Takk og lov at jeg hadde assistent som ryddet opp etter meg.

Mandag skal jeg lage regnbueruller med laks, uten ris.

Følg med på neste episode.

 

Litt rester, toppet med lodderogn

2 kommentarer
    1. Syntes ikke resultatet så ille ut jeg, og uansett så smakte de sikkert godt 😊 Jeg er ikke så begeistret for Sushi, og det er lenge siden jeg spiste det sist. Håper du får en fortsatt fin søndag, klem 🤗

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg