Caroline Säfstrand, Klubben for lykkelige avslutninger

Jeg leser veldig variert. Kanskje derfor jeg sjelden går lei. Når jeg nå er ferdig med å konsentrere meg dypt i Stefánssons verden, 540 sider, måtte jeg ha noe lett og avslappende.

Caroline Säfstrand, Klubben for lykkelige avslutninger

Leseeksemplar fra Strawberry publishing

 

Jeg har lest en av forfatteren før og fant den lett, men fin. Jeg går ut fra at denne blir noe av det samme.

Caroline Säfstrand, Villa havbris

Dette var koselesestoff som passet meg veldig godt. Lett og avslappende, men likevel fullt av livets gleder og sorger, i alle aldre.

En slik roman der jeg blir glad i alle sammen og tror at de er virkelige mennesker. Denne likte jeg enda bedre enn Villa Havbris, selv om den var fin også.

Det rare er kanskje at budskapet i Ditt fravær er mørke og Klubben for lykkelige avslutninger, er noe av det samme, men de to forfatterene er jo på hver sin jordklode i skrivestil. Men hos meg er det plass til de begge. Begge forteller oss at vi må gripe livet og gjøre det beste vi kan utav det.

Anbefales varmt hvis du vil synke ned i en god stol og bare slappe av og forsvinne inn i en historie.

 

 

 


En varm og håpefull roman om å gå seg vill i livet, og finne veien tilbake gjennom nye venner, en skriveterapeut og «Klubben for lykkelige avslutninger». Cecilia har mistet mannen sin altfor tidlig, Lisbeth innser at livet hennes har stagnert og Ivy går rundt og uroer seg for alt mulig hele tiden. Disse tre svært ulike kvinnene befinner seg ved et veiskille i livet da de finner en reklamelapp på bilen sin med invitasjon til skrivekurset «Klubben for lykkelige avslutninger». Uten at de er klar over det, tar livet deres nå en helt ny retning. De treffes en gang i uken og hemmeligheter fra fortiden nøstes opp. Skritt for skritt lærer de seg å elske, leve og le igjen. Men kommer de til å klare å lage sin egen lykkelige slutt?

 

 

Nå er jeg ferdig med første Island og Sverige, klar for Danmar

Ane Riel, Beist

Leseeksemplar fra Aschehoug

Ane Riel, enda en forfatter jeg ikke har lest  noe av før.

 

 

Fra omslaget: En enormt stor mann, en kjempe, gjemmer seg nede ved elva. Han hvisker til ei kråke om ei jente som sluttet å puste, selv om han bare ville kose. Ingen vet hvor Leon har de voldsomme musklene sine fra, men moren, og Mirko, vet iallfall hvor vanskelig det er for ham å kontrollere dem. Spesielt når han vil kose.
Historien om hvorfor Leon nå gjemmer seg der ved elva handler om ensomhet og fortvilelsen over å ha – og å være – et annerledes barn, om vill kjærlighet til en gift kvinne og ikke minst om hvordan alt kan gå fullstendig galt på én eneste natt. Den natten knyttes Mirko uløselig til Leon og hans gåtefulle krefter for resten av livet.
Beist er på samme tid tragisk, spennende, varm og humoristisk. Det er en stor fortelling om skyld og uskyld, og samtidig en liten og varm historie om et uvanlig vennskap.

 

 

Ane Riel vant Glassnøkkelen, prisen for Nordens beste spenningsroman for Harpiks i 2016. Romanen fikk også Harald Mogensen-prisen for Beste danske spenningsroman. Harpiks er Ane Riels andre roman. Hun debuterte i 2013 med Slagteren i Liseleje, som ble kåret til Årets beste danske spenningsroman.

 

 

Januar 2022

Tema Nordiske forfattere

Lesestabel januar 2022, Tema Nordiske forfattere

 

 


Jón Kalman Stefánsson, Ditt fravær av mørke

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta #marianntokle

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg