Kom hjem, Julie Kibler

Reklame |

Kom hjem, Julie Kibler

Dette er en bok jeg likte svært, svært godt. En bok der personene i boken kryper inn i hjertet ditt og du vil huske dem lenge, lenge. Dette er første boken til Julie Kibler og det er helt utrolig for meg at man kan skrive en så fantastisk debutbok men det er tydelig at hun har historien i hjertet sitt. Kibler skirver historien om sin bestemor. jBestemoren var hvit og ble forelsket i en svart mann, men de ble revet fra hverandre av familien.

Vi følger bestemoren, Isabelle i nåtid og i årene fra 1930, men vi får også følge Dorrie, som er Isabelles frisør og gode venn.

Fine historier begge to. Det som er mest hjerteskjærende er problematikken svart/hvit og at det fortsatt er fordommer når det gjelder hudfarge og det går begge veier.

Jeg leste fra meg boken før jeg skulle sove om kvelden, men jeg ble liggende å stirre opp i taket og klarte ikke helt å slippe taket i den. En bok jeg vil huske og anbefale, i likhet med andre tilsvarende bøker som Barnepiken, Alligatorvannet og Livet i Catfish Alley

Alligatorvannet

http://lillasjel.blogg.no/1521568768_alligatorvannet_lynne_bryant.html

Livet i Catfish Alley

http://lillasjel.blogg.no/1511988431_livet_i_catfish_alley_lynne_bryant.html

Bildet og tekst under bildet er hentet fra Aschehoug.no, som også har sponset boken

https://www.aschehoug.no/

En oppsiktsvekkende debutroman om forbudt kjærlighet og uventet vennskap – og en reise som forandrer to liv for alltid.

89 år gamle Isabelle ber sin unge frisør Dorrie om en tjeneste. En stor tjeneste. Isabelle vil at Dorrie skal legge alt til side og kjøre henne fra Texas til en begravelse i Cincinnati. Det er en lang reise, men Isabelle gir ingen nærmere forklaring. Bare at de må dra neste dag.
Dorrie er svart og enslig mor i 30-årene. Hun sliter med forholdet til en ny kjæreste og tenåringssønnen byr stadig på utfordringer. Hvorfor ønsker Isabelle å ha henne med på turen? Til tross for at hun ikke får vite noe mer, bestemmer Dorrie seg for å bli med.
I løpet av den lange reisen avdekker Isabelle sannheten om sin fortid. Kanskje kan historien om hennes første og største kjærlighet hjelpe Dorrie til å finne ut av sitt eget liv.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg