Alligatorvannet, Lynne Bryant

Reklame |

Jeg leste Livet i Catfish Alley av Lynne Bryant og likte den svært godt. Jeg gledet meg derfor til å lese Alligatorvannet av samme forfatter, boken som kom før Livet i Catfish Alley

Boken innfridde til de grader og jeg likte godt at hovedpersonene hadde reelle utfordringer i boken, at det ikke var en vanlig feelgoodroman.

Bryant veksler mellom personene i boken, datter, mor og bestemor og vi får alle deres vinkling på rasismen. Bestemor lærte de svarte å lese, mens mor skjemmes over at hun gjør dette og vil være så hvit som mulig. Datteren som igjen har en mulattdatter, har ikke vært hjemme siden datteren ble født. Nå drar de to tilbake i forbindelse med brorens bryllup og historiene nøstes opp. Veldig bra bok. 

Jeg skal anbefale Bryant bøker til alle leseglade.

sitat: Vi kan ikke forandre fortiden, men vi kan skrive vår egen del av historien 

http://lillasjel.blogg.no/1511988431_livet_i_catfish_alley_lynne_bryant.html

Jeg har lånt bilde og tekst under bildet fra Cappelen Damm sine sider, men jeg har kjøpt den selv. 

https://www.cappelendamm.no/_alligatorvannet-lynne-bryant-9788202401351

Et sommerbryllup fører Avery Pritchett hjem. Tilbake til familien som sendte henne bort.

De siste ti årene har Colorado vært Averys hjem – stedet hvor hun full av sinne og skam måtte søke tilflukt som gravid tenåring. Her har hun skapt seg et nytt liv med datteren Celi. Da Avery mottar en invitasjon til brorens bryllup, øyner hun en mulighet til å vende hjem til Greendale, Mississippi, og gjenforenes med familien. Datteren hennes er lykkelig uvitende om at hennes mørke hud vil vekke oppmerksomhet. Vil møtet med Averys fordomsfulle mor, som nesten kostet en ung mann livet den gang, føre til en ny start eller forsterke gammelt nag? Og hvordan skal Avery få bedt sin tidligere kjæreste om tilgivelse, han som har blitt nektet å se barnet sitt alle disse årene? Mest av alt trenger hun å finne svaret på hvordan Celi har fått en genetisk sykdom som bare bryter ut dersom både mor og far er er av afrikansk avstamming.

Ettersom sommeren går, åpner Averys tilbakekomst opp en pandoras eske av sjokkerende oppdagelser; av valg som er tatt og hemmeligheter som er bevart like dypt og like mørkt som bunnen av alligatorvannet.
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg