Når mange munner skal mettes

Forrige helg var jeg vikar for revymatmoren og lagde mat til sulte revyere. Mellom 25 og 30 personer øver hele dagen og må ha mat for å holde energien oppe. Det skal være mat som er enkel å spise på papptallerkener mens en er i farta. Noe godt til kaffen er også kjærkomment.

Det å planlegge meny og handle inn er faktisk en tidkrevende jobb som mange ikke tenker over.

Jeg fant frem blogginnlegget fra sist jeg var revykokk og brukte opp igjen et par av de rettene jeg hadde da

http://lillasjel.blogg.no/1401905405_metter_5000_i_rkenen.html

Meny:

Fredag:Eplekake

Fredag var det kun kveldsøvining og ingen middag men kake er godt, så da lagde jeg en enkel eplekake. En av de oppskriftene som blir lest mest fra Lillasjel. Den lager du på noen få minutter og den steker ca 30-40 min. Jeg tredoblet oppskriften og brukte langpanne. Toppet med litt brunsukker denne gangen og det ble kjempegodt. Ble servert uten is.

Lørdag: Tacobaguetter med salat og kanelknuter

Søndag: Burritos med kylling og salat

 

http://lillasjel.blogg.no/1431062537_den_enkleste_eplekake.html

Jeg starter lørdagsmorgen med å sette deig til kanelknuter. Oppskrift finner du her i denne linken. Jeg doblet oppskriften.

http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/kanelknuter-fra-bakeriet-i-Lom


Oj, oj, klar for bearbeiding. Jeg brukte bare 25 gr gjær

Å du smellande du, de ble gode ja


 

Mens deigen hevet, marinerte jeg kjøttet til dagen etter. Jeg brukte ca 4 kg kylling, 4 chili, en hvitløk,pepper til marinaden

I tillegg 4 paprika, 4 rødløk.6 champignon 3 bokser rømme, et glass salsa, ca 1 kg ost, når de skulle fylles

Chili og hvitløk ble most i blenderen. Så blandet jeg det sammen med ca 2 dl olivenolje og ca en halv dl sitronsaft, pepper. Jeg kuttet kyllingen i små biter. Det går fort unna i svingene når jeg lager mat så jeg bryr meg ikke om at bitene skal være like store. La plast over bollen og satte den i kjøleskapet.

Før jeg stekte kanelknutene, lot jeg baguettene steke 5 min. Da blir de lettere å arbeide med. De sprekker ikke så fort. Jeg skar de opp på midten, fylte de med tacokjøttdeig, salsa, mais, rødløk og ost. 20-25 min i ovnen. 6 pk kjøttdeig og 6pk tacokrydder, en løk, 2 bokser mais, et glass salsa og 1 kg ost

Til baguettene ble det servert salat og avocadodressing, En avocado røres med en gaffel sammen med litt rømme, litt sitron, salt og pepper, nam, verdens beste tilbehør til salat

64 lomper skal fylles. Gubben som sitter hjemme og feirer 35 års bryllupsdag alene, må også få et par så han ikke sulter, stakkars. Han fikk også æren av å rydde og vaske kjøkkenet etter fruen. Det skal og sies at oppvaskmaskinen streiket på lørdag så han måtte skru opp den også og fikse den før han vasket. Godt å ha gode medhjelpere.

En tåler ikke paprika og løk og hvitløk, eller sterk mat, så jeg lot denne få lomper fylt med kjøttdeig fra dagen før. Som oftest er det veldig enkelt å gjøre justeringer hvis det er noen som har allergier eller er ømfintlig overfor mat. Jeg hadde allerede marinert kjøttet når jeg fikk vite det, hvis ikke hadde jeg jo bare holdt tilbake litt kylling og ikke marinert den.

Deler grønnsakene i biter før jeg kutter dem i foodprocessoren.

Kyllingkjøttet surres først. Deretter paprika og rødløk som jeg kutter på foodprocessoren så de er finhakket. Når grønnsakene er surret litt myke, blander jeg i det stekte kjøttet og lar de få kose seg litt sammen. Det setter de stor pris på. Jeg tømmer blandingen i en sil så det får renne av litt veske. Ikke kast det som renner av, for det blir kjempegodt i en ovnsrett eller gryterett.

Jeg brukte ca 4 kg kylling, 5 chili, en hvitløk, 4 paprika, 4 rødløk. 3 bokser rømme, et glass salsa, ca 1 kg  ost

Jeg smører lompene med rømme, legger på kjøtt, litt salsa og ruller sammen. Toppes med ost. I ovnen ca 25 min, 210 grader.

 

11 kommentarer

Siste innlegg