Suppe med svineknoke, pølser og kikerter

Her kokes en røkt svineknoke sammen med restene av en halvvissen purreløk og rester av selleristang.

Det blir kastet alt for mye god mat i Norge i dag. Denne svineknoken kjøpte jeg til 20 kroner for den gikk ut på dato. Røkt vakumpakket svineknoke er helt sikkert like fin en måned etter utgått dato. Jeg kjøpte og ei pk pølse til 10 kroner. Jeg kjøper  veldig mye middagsmat nedpriset på grunn av dato. Har jeg melk og fløte som går ut på dato går det i frysen og brukes til sauser, vafler, brød med mere. Jeg har ikke dårlig råd, men jeg kaster ikke mat som kan brukes.

Jeg handler ca en gang i uka og da fyller jeg opp grønnsakskuffene og så lager jeg middag med det jeg har i fryseren.

Denne dagen lagde jeg suppe av svineknoken og pølsepakken, kikerter, gulrøtter, kålrot og løk

Kikerter finnes ferdig kokt på boks men jeg hadde tørkede så jeg måtte bløtlegge dem noen timer.

Kraften og kikerter kan kokes dagen før og da er det fort gjort å lage suppe når man kommer hjem fra jobb.

En stor kasserolle med nydelig suppe til en pris av ca 60-70 kroner

Middag er et viktig måltid og jeg prøver hver dag å ha med varierte grønnsaker som jo er gode byggesteiner til kroppen vår.

Jeg lager mat fra grunnen av, for med litt planlegging tar ikke det mye lenger tid og man har kontroll på hva som er i maten.

Noen poteter og skal det gå fort er jeg ikke så nøye på det om det blir bittelitt skall

En kålrot, 3 poteter, en stor løk

Det ble så fullt at jeg måtte ta av litt kraft for å få plass og det er en stor kasserolle

Kjøttet deles i biter

Alt får godgjøre seg i suppen til grønnsakene er kokte, ca 10 min


 Det ble jo så mye suppe at nå skal jeg gå og varme litt til lørdagslunsj. Til kvelds skal vi ha Cobbsalat og det digger jeg :

http://lillasjel.blogg.no/1443550279_cobb_salat.html


I dag blir grønnsak-kvoten oppfylt 🙂

30 kommentarer

Siste innlegg