Her kommer 5erni i Frodiths utfordring
Jeg driver en familierestaurant
Det betyr da at jeg får meldinger eller telefoner med spørsmål om det er middagsservering
Jeg må få tilføye at det er veldig koselig å få middagsbesøk.
Jeg setter stor pris på det å ha mine så nært at de kan komme ofte.
Denne gangen fikk jeg en sms:
Hva står på søndagsmenyen denne uken?
Hmmm, Ja da måtte jeg tenke. Indisk curry eller Fahitas
Er det ledig bord til klokken 17?
Nei, desverre, men kan skvise dere inn klokken 16.45. Restauranten er smekkfull.
Så kommer da neste spørsmål: Er det noe dessertmenu?
Jeg bruker aldri å ha dessert. Kun til jul eller selskaper.
Men så tenkte jeg at her skulle det bli meny ja.
Så jeg dro til med en 5 retters.
Det ble ganske så stille rundt bordet når jeg kom med rett etter rett.
De var nok i sjokk.
Det er ingen avanserte retter, for jeg er ingen selskapsmatmenneske.
Her gjøres det enkelt 🙂
Velbekomme.
Jeg startet med å putte noen rundstykker i ovnen. Jeg delte dem i skiver, smurte med pesto og lagde toast av dem.
Desserten var påbegynt dagen før. Minipavlovas. Jeg fant oppskrift hos Kjersti, på hennes blogg
http://kjerstisandnes.blogg.no/1441559826_sm_ste_fristelser_til.html
De ble så gode at jeg fikk ny bestilling søndagen etter.
Grønnsaker kuttes til Indisk curry.
2 røde, 1 gul og 1 grønn paprika. 4 champignon, 4 fedd hvitløk, 2 store løk, en liten bit ingefær, 2ts spisskummin, ei potte koriander, i boks creme fraiche, en boks kokosmelk, litt sitronsaft, 4 ss karri, litt chilie etter smak, pepper, salt, nakkekoteletter og ris
Fint med alle fargene
Rett nummer 2: Blomkålsuppe. Det gule er kyllingbuljongpulver som jeg koker blomkålen i, sammen med vann og fløte. Da er det bare å lage jevning og se på kraften.
http://lillasjel.blogg.no/1337330049_gammeldags_hjemmelage.html
Når jeg lager mat på denne måten forbereder jeg alt så tidlig som mulig. Her kuttes rødløk til første rett.
Nakkekoteletter ble valgt fordi jeg ønsket noe som kunne koke lenge. Kyllingfileter koker i stykker og blir lite pen å se på når de strimler seg pga overkoking. Lam visste jeg at noen av gjestene ikke likte. Jeg varmet opp restene sammen med noe lammekjøtt og det ble mye mer smak på enn svinekjøttet.
Kotelettene deles i biter og surres.
Krydderet blandes, alt utenom den ferske korianderen som jeg hadde i på slutten av koketiden.
Krydderet ble massert inn i kjøtt og grønnsakblandingen, sammen med litt olivenolje og fikk stå i kjøleskapet og godgjøre seg et par timer.
Imens stod brøddeigen på heving. Fint å bake brød sånne dager for det er ikke så mye arbeid, tar bare tid.
Denne gjør jobben.
3 brød klar til heving.
http://lillasjel.blogg.no/1360407296_kommunens_beste_brd.html
Jeg tok noe av toasten og moste til brødsmuler.
Første forrett. Røykalaks, italiensk salat, brødsmuler, kapers og ruccola og rødløk
Det ble til en liten blomst til rett nummer 1.
Så ble det satt kaldt i påvente av gjestenes ankomst.
Det ville og komme en minigjest, på 2,5 år, så han fikk sin egen. Grillpølse, kalde for det liker han, makaroni og toast. Gjett om han ble forundret når han fikk fat etter fat med mat og kunne fingerspise.
Rett nummer tre. Bri og Tine ost med urter, noen druer, jordbær og salte kjeks. Skulle hatt et ørlite dryss av honning, men honningen hadde gjemt seg, så det ble det ikke. Alt må ikke gå etter planen.
Junior som ikke kan spise brie, fikk litt jarlsberg. Han har aldri sittet så stille og forundret ved bordet, tror jeg.
Alt dette ble gjort etappevis, fra morgenen av. Her stekes kotelettene.
Grønnsakene får surre seg litt myke. Så lbe alt samlet i en kasserolle og fikk stå og trekke en times tid. Ha på litt vann, men ikke fyll opp, for da blir det for mye væske og man får ikke jevnet sausen. Jeg måtte ha i litt maisennajevning for å tykne den.
En boks kokosmelk får koke sammen med kjøtt og grønnsaker.
bær og frukt til pavlovaen kuttes. Tine vaniljekrem blandes med pisket krem.
blomkål siles, så jeg kan få lagd jevning.
6 brød ferdig stekt.
Koriander kuttes grovt og has igryten.
Sånn ble suppen servert.
Desserten ble en suksess.
Kokken glemte visst å ta bilde av hovedretten.
Men det så noe sånn lignende ut, bare enda mer fargerik.
http://lillasjel.blogg.no/1354984443_kylling_i_karri_mens_.html
Gjettekonkurranse: Hvorfor er det kun 4 brød igjen.
Nam nam! Her var det mye godt 😉 ha en goooood dag!!
Det så bare helt herlig ut:) Så flink du er:) Kommer gjerne på middag til deg jeg altså:) hehe Ønsker deg en flott lørdag:)
jøsse navn,ja en slik resturang ville jeg også bestilt på :)) dette var helt utrolig,mye mat og så delikat som det såg ut for ja:)) og brøda,ja den yngre garden tok vel med seg tenker eg 🙂 flott avslutning på utfordringen til frodith
Oj…skal si du er kreativ og effektiv 😀 Dette så jo riktig godt ut, og jeg burde også bodd i nærheten av den familierestauranten 😉
Veldig kjekt å lage god mat til dem man er glad i, og skjønner godt at junior ble både forundret og stille, av beundring 🙂
Hvorfor det bare er 4 brød igjen? Det må vel være fordi 2 allerede er spist opp vel 🙂 Dere var jo mange til bords, og brød er godt til suppe 🙂
Ha en fortsatt god helg 🙂
For en herlig variant av FEM <3 Det var rettene sine det 🙂 Takk for at du var med på challengen 🙂
Hei!
For et flott FEM innlegg.
Du har jo skikkelig slått til og laget herlige retter. Det så veldig fristende godt ut 🙂
Kanskje noen var så heldige å få med ferskt brød hjem, så du ble sittende med 4 tilbake 🙂
Så mye godt 🙂
Du verden, dette var imponerende. Jeg ble litt usikker om du mente at du virkelig har en restaurant eller om du kaller det slik fordi familien din kommer på besøk? Men mye jobb har du hatt. Og godt så det ut.
Tror det er fire brød igjen fordi de andre to er spist :))).
Du store min, eg seier ikkje meir, for eg er mållaus. :-))
Ha en herlig kveld 🙂 missmommy.blogg.no:
Ja her er det bare å stikke innom i firetiden, så er det middag 🙂 birdbay:
Takk i lige måde snille:)
Hehe, ja de gjorde nok det, mors hjemmebakte 🙂 fruensvilje:
Var litt bedre form og da er det deilig å få gjøre noe og matlaging liker jeg, begynner tidlig og har mange pauser og du er hjertelig velkommen 🙂 Eva:
Var litt kjekt å være med men kan ikke være med mange ganger tror jeg, faller litt utenfor målet mitt, at jeg skal skrive det som kommer til meg og skal ut akkurat den dagen 🙂 frodith:
Hehe, ja derfor jeg baker 6 brød, hvis ikke sitter jeg igjen med kun ett selv :)etdiktomdagen:
Ja heldigvis ble det godt 🙂 Iselin Renée:
Ja det er nok sønnene med familie som er innom og da blir det gjerne med brød hjem igjen 🙂 ingen restaurant 🙂 BforB:
Er det mulig,hehe, trodde ikke du var så lett å målbinde 🙂 Oldemorbloggen:
🙂 missmommy.blogg.no:
En skikkelig kreativ FEM. Og de siste brødene forsvant kanskje hjem sammen med gjestene? Masse herlig mat, og skikkelig koselig med middagsgjester. Morsomt skrevet i begynnelsen ang bordbestilling og meny. Det likte jeg 🙂
Litt av en resturant.
Skjønner godt at du får gjester titt og ofte. Regner med det smakte godt::)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ja, det ble godt 🙂
margarites: Ja, det var min yngste som startet den dialogen,hehe
Ser helt fantastisk ut Mariann. Minner meg på at jeg må bake mer og lage mer mat. 🙂 Takk for nydelig inspirasjon!
Margrethe: Vær så god 🙂