Victoria Hislop, De som er elsket

Victoria Hislop, De som er elsket

Reklame. Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Du verden for en roman. Dette må være Hislops beste. Jeg synes hun har skrevet både gode og dårlige romaner, men denne er helt annerledes. Dette er en fantastisk roman. Og tro bare ikke at det er noe feeilgood. Den er veldig sterk og veldig trist for det handler om Hellas historie fra før andre verdenskrig, frem til nyere dato.

Bestemor Themis bestemmer seg for å fortelle sin historie til to av sine barnebarn. De tror hun er totalt uinteressert i politikk og aner ikke at bestemoren har vært i motstandsbevegelsen under krigen.

Jeg likte godt at historien ikke hopper frem og tilbake i tid, slik bøker ofte gjør nå for tiden, men at Themis forteller hele historien i ett.

Jeg føler boken er så bra skrevet at det er nesten som om Hislop skulle ha skrevet fra eget liv.

Dette er ikke noe roman for den som kun liker underholdning og glamor. Det er trist å tenke på at vakre Hellas har hatt så  mye krig og elendighet. En bok jeg anbefaler sterkt alle å lese. Vi som er bortskjemt med fred og lever et liv i velstand, har godt av å lese om at ikke alle har hatt eller har det sånn som oss.

Interessant er også det at i en søskenflokk på fire, kan man være veldig ulik og i denne familien kjempes det på hver sin side i konflikten, noe som skaper ekstra utfordringer.

 

 

 

Ny, frodig familiesaga fra Victoria Hislop. En nydelig historie om kjærlighet, splittelse og forsoning.

Athen, 1940. Themis er 14 år idet Tyskland okkuperer Hellas. Okkupasjonen lammer landet og fører til mat- mangel og store lidelser i befolkningen. Deretter splittes innbyggerne ytterligere av borgerkrig.

I Themis’ egen familie er de politiske motsetningene bitre og ødeleggende. Familiemedlemmene står på hver sin side i konflikten.

Themis slutter seg til den kommunistiske hæren. Innen hun blir tatt til fange og sendt i fengsel på øya Makronisos, har hun hatt et kort kjærlighetsforhold til kapteinen for den militære enheten. Hun oppdager senere at hun er gravid, og sønnen fødes i fangenskap. Hun får hjelp av Aliki, en kvinnelig medfange som fikk sin egen sønn fratatt etter fødselen. Themis forstår at de hjerteskjærende historiene deres er sammenfiltret på en måte som hun ikke en gang kan snakke om, og når Aliki dør, bestemmer Themis seg for å finne gutten Aliki mistet.

Victoria Hislop erobret bestselgerlistene internasjonalt med debutboken Øya, som utkom på norsk i 2007. Hun har senere utgitt flere bestselgende romaner. Forfatteren bor i England og på Kreta.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg