Ja i dag stemmer overskriften på en prikk.
En jubeldag i heimen.
Gubben kom hjem med 3 torsker og 6 kg hyse/lyrfilet.
Kjerringa var klar for å lage fiskemat.
Torsk i frysen, 4 middager.
Den er filetert gudskjelov. Men litt bein er det igjen så de må ut.
1,5 kg fisk, ca 2 ss salt, 1,5 ts pepper, kjøres seigt. Spes så med tre egg og 1 boks fløte, ca 3 dl, pluss ca 1-2D l vann. Jeg bruker å skylle fløteboksen med vannet så får jeg ut all fløten. (Lag ikke så stor porsjon, 500 gr fisk, vel 1/2 ss salt, en klype pepper, 1,5 dl fløte
I starten gikk dette kjempefint.
Stekte en prøvekake og se hvor fin den er. Akkurat slik den skal være.
Det er 6 kg filet, det blir mye farse.
Jeg valgte derfor noen lettvinte løsninger.
Fiskepudding.
I vannbad, 180 grader , ca 35 minutter.
Blir sikkert godt.
Jeg lagde fiskeball. Det er også fort gjort.
Men så begynte utfordringen.
Farsen begynte å klumpe seg. Da er den ikke så god å forme og henger ikke så godt sammen.
Kanskje hadde den blitt for varm.
Jeg prøvde å spe med litt vann. Det var nok en tabbe. Kanskje hadde det vært bedre med et egg.
Den ble for løs og slett ikke så god å jobbe med lenger.
Får jeg så mange kg en annen gang, skal jeg lage ferdig bare halve, før jeg tar neste halve.
Ikke lage all farsen, før jeg begynner å steke.
Man kan se på dette bildet at fiskekakene ser helt annerledes ut, enn den første prøvekaken jeg stekte.
Men det går fint an å spise de.
Men de er på langt nær slik de skal være.
Men man lærer så lenge man lever.
5 eller 6 middager med fiskekaker, 3 med fiskeball, 4 med fiskepudding, 4 torsk.
Pluss et par poser til sønnen.
Og gjett om det er ei som nå sitter på rævva og hviler resten av dagen.
I dag
Dette har eg og opplevd,bannare greier.Godt fisken er gratis,og så går det i komposten.ja ja men å lage mindre pirsjoner,lyrt.”foodprofessoren”køyrer det fort varmt.😀😀
Nei, blir spist, ikke kastet og kun små porsjoner heretter. 😃
Samme erfaring her. Litt om gangen ja. Så kjedelig når det ikke blir som det skal. Men det er spiselig og man lærer noe hele tiden. Her ble det fiskegrateng i dag😁😁😁
Ja 😃😃
her har dere mange deilige middager ,ja det lønner seg å spe litt og litt farse i gangen ,men jeg er sikker påå att maten smaker uansett :=))
Ble ikke det samme, men ja det er mat 😄
Irriterande,men så lenge det er etande,så er det heilt greit:-)Du har gjordt ein kjempejobb
Bedre neste gang. Læring 🤓
Lager bare 1/2 kg om gangen i foodprofessoren. Jeg bruker verken vann eller egg. Bare fløte og litt helmelk salt og løk. Lager opp 2 kg før jeg begynner å steke kaker og lager fiskekomler med smørdott. Kjempegodt.
Det hørtes godt ut ja😃Løk liker jeg ikke i de men vet mange bruker det.