Startet med suksess, endte med fiasko

 

Ja i dag stemmer overskriften på en prikk.

En jubeldag i heimen.

 

Gubben kom hjem med 3 torsker og 6 kg hyse/lyrfilet.

Kjerringa var klar for å lage fiskemat.

Torsk i frysen, 4 middager.

Den er filetert gudskjelov. Men litt bein er det igjen så de må ut.

 

1,5 kg fisk, ca 2 ss salt, 1,5 ts pepper, kjøres seigt. Spes så med tre egg og 1 boks fløte, ca 3 dl, pluss ca 1-2D l vann. Jeg bruker å skylle fløteboksen  med vannet så får jeg ut all fløten. (Lag ikke så stor porsjon, 500 gr fisk, vel 1/2 ss salt, en klype pepper, 1,5 dl fløte

 

I starten gikk dette kjempefint.

Stekte en prøvekake og se hvor fin den er. Akkurat slik den skal være.

Det er 6 kg filet, det blir mye farse.

Jeg valgte derfor noen lettvinte løsninger.

Fiskepudding.

 

I vannbad, 180 grader , ca 35 minutter.

Blir sikkert godt.

Jeg lagde fiskeball. Det er også fort gjort.

 

Men så begynte utfordringen.

Farsen begynte å klumpe seg. Da er den ikke så god å forme og henger ikke så godt sammen.

Kanskje hadde den blitt for varm.

Jeg prøvde å spe  med litt vann. Det var nok en tabbe. Kanskje hadde det vært bedre med et egg.

Den ble for løs og slett ikke så god å jobbe med lenger.

Får jeg så mange kg en annen gang, skal jeg lage ferdig bare halve,  før jeg tar neste halve.

Ikke lage all farsen, før jeg begynner å steke.

Man kan se på dette bildet at fiskekakene ser helt annerledes ut, enn den første prøvekaken jeg stekte.

 

 

Men det går fint an å spise de.

Men de er på langt nær slik de skal være.

Men man lærer så lenge man lever.

5 eller 6 middager med fiskekaker, 3 med fiskeball, 4 med fiskepudding, 4 torsk.

Pluss et par poser til sønnen.

Og gjett om det er ei som nå sitter på rævva og hviler resten av dagen.

I dag

 

10 kommentarer

Siste innlegg