Sånn kan man også ha det, hvis en er heldig

 

 

Dagen i går , var jeg sammen med denne koselige boken.

Gubben var på farten, som vanlig og jeg tok livet med ro, som vanlig.

 

Men han kom hjem på ettermiddagen og jeg fikk han med meg ut for å handle mat.

Nå er pinnekjøttet kommet i hus.

Vi skal ha vennejulebord her, når vi kommer fra Granca og jeg må sikre meg pinnekjøtt.

 

 

Når vi først var i farta, dro vi på kaffebesøk.

Det var koselig.

De ville ut og spise middag og vi slo oss med.

Derfor ble det ikke cobb salat, som jeg hadde planlagt.

Da var vi innom Coop og der fant jeg lammekjøttdeig, det hadde de ikke, når jeg var på rema.

Jeg hadde jo planlagt lammekjøttboller også.

Jeg planla på fredag:

Sånn var det

Og i går glemte  jeg å blogge, fyttirakkern for ei kjerring.

I dag tenkte jeg å ha kyllingspyd og aubergineform.

Men så kom det middagsgjester og menyen ble endret.

Nå kom lammekjøttdeigen frem.

Men jeg gadd ikke lage lomper, så jeg byttet ut lompene med salat og stekte poteter.

Kjøttboller, tzatziki og hummus og bakt paprika  fra denne kokeboka.

 

 

Her ble det kombinasjon av oppskrifter fra to kokebøker.

Jeg tenkte nemlig at aubergineform må være ypperlig til lammekjøttboller.

Det var fra denne kokeboken.

Det ble faktisk ganske så gresk i dag.

Lammekjøttboller,aubergine i ovnen,  tzatziki, hummus, bakt paprika, stekte poteter, salat

 

2 auberginer ble delt i skiver og surret i olje på panna.

Deretter ble de saltet og pepret og lagt i form.

 

Tomatsaus til auberginene.

Det ble så travelt at jeg måtte kalle inn assistenten.

Jeg lagde nemlig en rett til.

Stekte svinegrillpølser, salchicon, rødløk og tomater, surres på panna.

I tilfelle vi ikke likte kjøttbollene.

 

 

Aubergine har kommet i form, toppes med tomatsausen og ost.

Tok litt tid, skjønner egentlig ikke hvorfor.

Sausen skulle koke 20 min, deretter 40 min i ovnen.

`

Potet med litt olje, hvitløk, salt, pepper og litt annet krydder, ta hva man har.

 

Jeg skulle lage hummus, men fant ikke kikerterboksen jeg visste jeg hadde tatt frem.

Vel vel, den stod akkurat der, ved siden av mikseren.

 

 

Kjøttbollene ble veldig gode. Jeg brukte to a 400 gram.

 

Potetene og auberginene koser seg i ovnen.

 

salat, tzatziki, hummus og bakte paprika.

 

Plutselig kom det en mannsstemme gjennom denne høytaleren.

Hvorfor?

Jo gubben fyrer i ovnen og med vifta på, på kjøkkenet, åpner han ovnsdøra og rommene fylles av røyk.

Vi har Verisure alarm.

Seriekoblete brannalarmer.

De fikk vi testet kan du si.

Effektivt.

Mannen på høytaleren lurer på om alt er i orden.

Bare gubben som fyrer i ovnen, gauler jeg opp i lufta.

Gjestene tror jeg står og roper i telefonen.

Mannen blir beroliget og vi lufter ut.

Fred gjenopprettet.

 

Maten kommer på bordet.

Kokken  er fornøyd og da er maten god.

Nam. Kjempegodt.

Maten ble lagd noenlunde etter oppskrift, men ikke 100%.

Blir bestandig litt varierende her.

 

Gjestene hadde med kaker og farsdagsgave.

Da har vi hatt en fin helg.

 

 

Jeg har startet planlegging av fire lesemåneder fremover.

Jeg vil ha alt klart, før jeg drar på ferie i desember.

Vet det høres litt tussete ut, men jeg liker å planlegge lesing.

Og når jeg liker det, så gjør jeg det.

Skaper også litt mer ferieforventning.

Det blir jo 7 uker på reise i vinter.

Favorittbøkene for 2023 skal også plukkes ut, så de kan presenteres på nyåret.

Alle  bøkene skal inn i blogg med bilde og tekst.

 

Jeg har dusinvis av gamle pocketbøker som lengter etter å komme ut fra hylla.

De står nemlig her ved stolen min og hvisker og tisker og er litt misunnelig på de som kommer i stabel, mens de må vente og vente.

Jeg hadde en diskusjon med de nå.

Jeg forklarte at det var litt travelt, men lovte at  noen av de skulle få bli med i marsstabel.

Og jeg lovte dem på tro og ære at jeg hadde ikke glemt dem.

 

I kveld begynner jeg på denne.

Leseeksemplar fra Harper Collins.

Men først må jeg skrive en bokomtale av denne.

 

Leseeksemplar fra Fagervik forlag.

Og denne som jeg fikk fra Cappelen.

Jeg føler meg veldig heldig.

I dag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg