Pensjonisten pisker meg i gang, huttetu


Har du prøvd å ha en pensjonist i hus?

En sånn aktiv en som fyker rundt, både ute og inne.

Ja vi bor jo ikke i en liten leilighet i en byblokk, men ved fjorden.

Det er nok å finne på for den som vil ha noe å gjøre.

Jeg er jo ikke av de ivrigste der.

Jeg liker godt å sitte her i godstolen med iPad og bøker.

Og det hadde jeg store planer om denne uka.

Men med en pensjonist i hus, blir jeg pisket i gang, enten jeg vil eller ei.

Ja for pensjonisten fyker ut om morgenen klokka 7 for å dra garn.

Jaggu kom han hjem med gull i dag også.

Han var jo ute i går også og kom hjem og satte meg i arbeid.

Bestilling sendt, bestilling mottatt

 

Torsk, lange, sei, hyse og rogn. Fantastisk.

 

Kjekt å kunne fylle fryseren med fisk og fiskemat.

4 biter lange og 3 fine rogn. Rogna ble vakuumpakka og dampet.

Klar for fryseren.

Kjerringa strever fælt for å få ut resten av beina.

Heldigvis er det filetert, så jeg har ikke noe å klage over.

 

Foodprocessoren lager fiskebolledeig av hyse . 1,5 kg.

1 kg fisk, 1 toppet ss salt og litt pepper, kjøres seigt. Tilsett to egg, bland ca 1 minutt, spe forsiktig med fløte. Jeg brukte litt over en boks på 1,5 kg. Man må bare ta litt og se etter om deigen er passe til å forme. Jeg spedde litt lite den første så jeg tok i litt mer veske og da ble det nesten for løst, så man må være forsiktig.

Jeg lagde fiskeboller som jeg frøs i noe av krafta den ble trukket i. Skal ikke koke, bare trekke.

Jeg vil ha hvit saus på og da er den krafta kjempegod i sausen, sammen med fløte.

Jeg bruker alltid fløte og vann, istedetfor melk, i sauser.

5 pk seifilet, 1 lange og 1 pk torsk, vakumert, klar for fryseren.

Middag.

Lettsaltet lange, saltet i går.

Etter middag kjørte vi til sønnen så de fikk litt seifilet, fiskeboller og seikarbonader.

Jeg håper det vil falle i smak.

 

 

Er vi ikke heldige? Gull fra havet.

Men sliten, ja det blir jeg.

Men da hviler jeg.

I dag

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg