Ovnsbakt kveite med fennikel og grønnkål – æhhhh, liksom

 

Ovnsbakt kveite med fennikel og grønnkål.

Ja, det var det jeg bestilte til middag i går.

Jeg spurte kokken etterpå hva i all verden hen hadde gjort.

 

Først flådde jeg katten, sa hen.

Haha, sa jeg, kutt ut, ikke prøv deg på å være morsom.

 

Først fant hen frem ingrediensene.

De så jo fine ut, utenom fennikel, som jeg er utrolig skeptisk til.

Den luktet visst innmari lakris, ble jeg fortalt.

Jeg grøsset bare ved tanken på lakris i mat.

Fennikel, 1 gul gulrot, 1 rosa stangselleri, persille, vårløk, 2 istappreddik, 1 potet, grønnkål

 

Først la jeg potet, reddik, gulrot, nederst i en form, på et bakepapir.

Salt, pepper og litt smør.

Hvorfor i all verden hadde du bakepapir i en form, protesterte jeg, det blir jo form i form.

Jeg hadde sett de pakkene med fisk i papir, sa hen.

De ser så delikat ut når du åpner papiret og ser den dampende varme fisken.

Du er teit, sa jeg. Du kan jo ikke ha dobbelt opp.

 

 

Så kuttet jeg det grønne, sa hen og la på toppen, med salt og pepper, fisk og smør.

Hvor er syren, spurte jeg? Hæ. Ja du bør vel ha litt syre i et sånt måltid. Selv bruker jeg mye sitron.

Å, ja, svarte kokken. Det glemte jeg visst.

 

 

Så pakket jeg det inn, sa hen. La på lokk så det ikke skulle åpne seg.

Haha, sa jeg og hvilken varme? Jo, 180 grader. Å ja, når ble det ferdig. Jeg ventet jo i evigheter på den maten. Jo 25 min, og så 10 min til, og så skrudde jeg opp til 190, 10 min til.

 

 

Da syntes jeg det var gått så lang tid og forstod at du var utålmodig, sa hen.

 

Slik fikk jeg det servert. Synes du det ser ferdig ut? Litt usikker, sier kokken. Jeg syntes det så litt tørt ut, så siste minuttene hadde jeg litt fløte i.
Å ja, sa jeg, det er det hvite som flyter nederst. Jeg ser hen  blir litt flau og nikker.

For det første. Jo da, fennikel var ok. Men ikke noe jeg springer for å kjøpe mer av. Men…. Det var ikke skikkelig temperatur. Grønnsakene var for harde. Det ble for tørt og manglende syre, gjorde det smakløst.

Ideen din var bra, men å dobbeltpakke det, var jo bare tåpelig. Det må du skjønne. Mer varme og litt sitron, tja kunne blitt riktig bra. Dette spiser jeg ikke opp. Jeg liker ikke at du kaster mat, men jeg greier ikke å spise opp alt. I tillegg var det altfor stor porsjon til et menneske.

Du får stille opp med noe godt til kvelds.

Si meg en ting, er du kokkeutdannet egentlig?

Jeg, nei, sier kokken strålende. Hadde du trodd det?

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg