Noe gammelt må av og til ut og noe nytt inn


Ute er det vakkert.

I går ble torskebolihnosplanene mine strøket.

Istedenfor ble det en enkel plukkfisk med purre og gulrot.

Jeg hadde nemlig magekramper stort sett hele dagen, så fritert mat ville ikke vært lurt.

Vi fikk også spist opp rester av fiskegrateng fra mandag.

I dag er magen kun litt øm.

Da er det over for denne gang.

Ikke noe rydding i dag.

Jeg vet egentlig ikke hva jeg har fylt dagen med i dag, men som vanlig blir den borte.

Jeg har bakt brød og gleder meg til nystekt brød i kveld.

 

De ble store og fine i dag.

Jeg husket å ha olje i de, det glemte jeg forrige gang.

Det er nesten nifst hvor mye man glemmer.

Og nå har jeg tatt i bruk den nye bakehånduken min.

Etter sikkert førti års bruk, skal nå Pusur byttes ut.

Små bytter av vaner er viktigere enn man skulle tro.

Det skaper nemlig litt nye mønstre i hjernen og når man begynner med de små, vil det lettere bli flere.

Målet fremover er små steg når det gjelder bevegelse av en kropp som sitter altfor mye i ro.

 

Jeg har dullet litt med auk-en min også i dag.

Det er kos.

Nå har jeg samlet alle salatene.

crispysalat, ruccolasalat og Romano.

Har noen en tips om en sprø salat?

De jeg har her minner mer om norsk bladsalat, de er ikke crispy.

Og den crispysalaten vokser som bare rakkern,  selv om den ikke er crispy.

Jeg plukker og plukker og jeg synes det blir bare flere og flere blad.

Ruccolaen også, det popper opp nye blad så fort som tusan.

Nå har jeg samlet persillen også.

Helt til venstre venter jeg på at sitronmelissen skal spire.

Den er så treg at jeg lurer på om det kommer noe.

 

Jeg har også samlet basilikumene. Til venstre koriander.

Den forrige plantet jeg om til ei potte for seg selv og det likte den ikke.

Den falt sammen og visnet, så skuffet var den.

Nå skal den få dele bofellesskapet med basilikumene.

Det har jeg lovt den.

Egentlig kunne jeg tenkt meg enda en auk. 😂😂😂

Da tror jeg gubben hadde flyttet ut.

Men de er jo så fine der de står og jeg har så mange ønsker.

Tomat, chili og paprika, blant annet.

 

Men de purre og vårløstilkene mine, ja det er fiasko.

De råtner opp.

Det tror jeg jeg må kalle et mislykket prosjekt.

 

Og til pensjonistens fortvilelse, har jeg jo lyst på mer urter.

Og grønnsaker som tomater, chili og paprika.

Kanskje kunne jeg hatt noe ute på balkongen?

Hmmmmm, tenke, tenke.

Jeg skulle egentlig ha kjøttsuppe i dag, kraft av det salte lammet fra søndag.

Men jeg visste ikke om magen ville ha det i dag, så jeg flyttet det til i morgen.

Kanskje kjøttsuppe på dagen og en reke cocktail på kvelden?

Tomater, vårløk, chili, hvitløk i tuppervareformen.

 

Toppet med ørret og masse pesto.

Inn i ovnen 30 min, 200 grader.

3 poteter, deles i båter.

Blandes med litt pesto jeg hadde igjen, parmesan, olje, hvitløk, salt og pepper.

Blandes godt.

Airfryer, 200 grader, ca 18 minutt.

Snadder.

 

Ferdig og gruelig varmt.

Nydelig. Vi spiste opp alt.

 

 

Bordet mitt ser fortsatt ut som før.

Jeg skulle jobbe med februar presentasjonen i dag – ikke gjort

Skrive ukesmeny for neste uke, se igjennom disse kokebøkene – ikke gjort

Rydde -ikke gjort

Skrive omtale Klippfiskboka – gjort

Klippfisk, Arnt Steffensen, Christian Larris Honstad og Frode Kristensen

 

Lese ut boka mi – ikke gjort, ihvertfall ikke enda.

Men hvor er dagen blitt av?

Jo, jeg har jo levert bestillinger.

Og når folk griner, ja da er jeg glad 😀

Tusen takk🙏
Sit her og tårene triller . Eg er så ydmyk og takknemlig for ordene .

Ja, for da vet jeg jo at jeg har truffet.

Da er jeg takknemlig.

 

Jeg trodde denne vinteren skulle bli lang og kjedelig, men det har vært en sann glede.

Dagene fyker avgårde og jeg har det innmari godt.

Hver kveld jeg legger meg, er jeg veldig takknemlig.

Det å vite at jeg ikke skal presse meg til noe, ja det er bare herlig.

Så får vi se hva vi finner på i morgen.

Det er mer å rydde blant annet.

Gjøre mer på februar presentasjonen.

Lage ukesmeny kanskje.

Men det blir ikke bestemt nå.

I dag

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg