Nei, ikke tatt livet av han

Kan vel nesten se ut som jeg har trått rett inn i en kriminalroman.

Men det får være nok at jeg leser en.

Jeg har ikke tatt livet av gubben.

 

Jeg gikk gjennom grønnsakskuffen nemlig.

Jeg hadde noen gamle epler og gulrøtter, som hadde planlagt en lang feriereise.

Det så ihvertfall ut som de var på vei på tur.

4 epler, 2 rødbeter, 5 gulrøtter, 1 pære, 1 appelsin, 1 sitron, 1 lime.

Gjennom juicepressen med de.

 

I går lagde jeg pesto, for det gjør kroppen krav på akkurat nå.

Jeg gjør oppmerksom på at dette er slik jeg tror er best for meg.

Jeg er ikke utdannet innen ernæring og det kan være noe helt annet som er bra for deg.

 

Det var tomt for brød, så det ble et rundstykke i dag.

Jeg tømte glasset med fermentert paprika.

Jeg har en matfilosofi som heter intuitiv diett.

Jeg spiser det kroppen sier den vil ha og veldig variert.

Det innebærer fett, blant annet.

Jeg tror fett er utrolig viktig for kroppen.

Derfor hel melk og smør.

Helmelk er bra for insulinresistens.

Jeg har ikke tro på at det er bra med for mager kost og heller ikke for lite mat.

Det ser man hele tiden når eldre kommer på institusjon, de er underernært.

Men som alt her i livet, alt med måte.

 

 

Jeg begynte å fermentere for å gi tarmen et godt grunnlag for et bra immunforsvar.

Nå var det så godt som tomt, så nå måtte jeg lage mer.

Paprika, cherrytomater, rødløk, reddik/rødbete.

Nå skal disse få godgjøre seg på benken i tre dager, før jeg setter de i kjøleskapet.

 

 

 

Jeg gikk i gang før frokost i dag, for formen er ikke så verst om morgenen.

Og jeg er imponert over hvor mye jeg gikk gjort.

5 brett knekkebrød.

Solsikkekjerner, mandler, valnøtter, chiafrø, linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, havregryn, havrekli, vann, salt

 

3 brød.

KOMMUNENS BESTE BRØD

Når jeg tar de fem dagers fasteimitert, diettene, er det brødskive og melk jeg savner mest.

Jeg tar ikke de diettene for å spise mindre, men for at kroppen skal omdisponere på ressursene.

Det blir spennende å se når året er omme, om insulin og blodsukker har gått ned.

Jeg har hatt insulinresistens i sikkert 20 år, uansett hvilken kur jeg har prøvd.

En periode spiste jeg lavkarbo, stresset gikk opp og med det insulinet også.

Derfor prøver vi å lure kroppen nå.

For meg er det viktig å få redusert det indre stresset for det også trigger insulinet.

Jeg funderer også på hvor mye stress det skaper i kroppen, at jeg har for mye jern.

For høy ferritin stresser jo indre organer.

Det skal jeg forske litt mer på.

Kanskje er det årsaken bak insulinresistensen også.

 

Men når man går på de diettene, er det viktig å spise sunt mellom periodene og vente minst 4 uker mellom.

Visste du at beinskjørhet kan reverseres for mange, hvis de er flinke med kostholdet?

Kutte røyk og lite alkohol, ja det er vel godt for oss alle, for det hemmer kalsiumopptaket.

Og i likhet med insulinresistens er også da styrketrening og bevegelse viktig.

Jeg håper jo at utmattelsen min nå har bedret seg, så jeg kan begynne å bevege meg mer.

 

https://nhi.no/sykdommer/hormoner-og-naring/beinskjorhet-osteoporose/beinskjorhet-egenbehandling/

Sitat: Det anbefales å opprettholde et variert kosthold med et tilstrekkelig inntak av kalsium og vitamin D, samt få i seg nok næring for å unngå undervekt. Du bør unngå et høyt alkoholinntak og slutte å røyke, da det er forbundet med økt risiko for osteoporose.

https://www.volvat.no/aktuelt/benskjorhet-og-kosthold—hva-bor-jeg-spise-nar-jeg-har-osteoporose/

Veldig mange, særlig kvinner, blir beinskjør, så viktig å tenke på kostholdet og få i seg nok næring.

 

5 ting du kan gjøre om du har insulinresistens
  1. Spis fiber til alle dagens måltider. Fiber regulerer blodsukkeret ditt. …
  2. Få inn nok av det sunne gode fettet. Fett påvirker nesten ikke insulinet i det hele tatt. …
  3. Sørg for nok proteiner. …
  4. Unngå sukker og mat som fort omdannes til sukker i kroppen. …
  5. Ta vare på tarmen din!

Jeg spiser veldig lite sukker til hverdags, kun i ferier og selskap, men jeg kan definitivt spise mer fiber.

Det kan være et mål fremover. Bra jeg har bakt knekkebrød da.

Yoghurt og kefir hører jeg inni meg nå.

Jeg kan lage smoothie igjen,  med yoghurt og bær.

Bær er bedre når du har insulinresistens enn frukt, for det er mindre sukker.

 

Travelt å planlegge alderdommen.

Å lære seg gode vaner er gull verd.

Næringsrik og nok mat er viktig, i tillegg til trening.

Måtte jeg bare komme mer i gang med trening, både å gå tur, styrke og yoga.

Jeg krysser fingrene.

I dag var det lettvint middag.

Litt Grønnkål, en bit squash, og en bit  søtpotet, 1 chili, 1 potet, noen sukkererter, 1 løk,  1 grillpølse og noen skiver bacon i strimler, pluss en rest med blåmuggdip fra forrige helg. Salt og pepper.

 

 

 


Inn i ovnen 200 grader ca 30- 40 min.

 

Nå er jeg så fornøyd med meg selv.

Jeg klapper meg selv på skulderen ja.

Men hva gjør jeg til kvelden når jeg må velge mellom nystekte knekkebrød og brød?

Hmmmmm.

Det blir et vanskelig valg.

I dag.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg