Litt nervøs når man glemmer ting

 

Dagen i dag begynte på den mest perfekte måten man kunne ønske seg.

Besøk av barnebarn.

Og bestemor fikk ha Ella for seg selv i dag, for bestefar var ute.

Bestefar har hatt det travelt hele dagen.

Han fyker avgårde før jeg får tørket søvnen ut av øynene.

Han mekker platting, henter møbler for eldstesønn, ordner strøm til nye garasjeporter og nå rydder han garasjen.

 

Og bestemor kunne by på en sjokoladebit og steg nok betraktelig i popularitet.

Det er jo bestefar som er stjernen for han har jo all energien til aktivitet.

Bestemor må derfor holde seg litt i bakgrunnen.

Men jeg merker våren på kroppen.

Energinivået bedres i takt med lyset og solen.

Jeg ble også beæret av små smil fra Ada, 2 mnd gammel.

Jeg tror hun blir en liten tenker.

Liker å sitte alene etter mat, fornøyd med smokken sin.

 

Jeg er jo hekta på MasterChef Australia.

Jeg kom helt skeivt ut denne sesongen, fordi jeg ikke visste det hadde begynt den nye sesongen.

Foreløpig er det ikke streamet så jeg må se live.

Jeg har ikke sett de første 4 episodene og glemte av 9 og 10.

Alle ukens episoder går i reprise på søndager, derfor ser jeg i dag.

Etter at denne sesongen, sesong 15, hadde premiere i Australia, fant de Josh, en av dommerne død på hotellrommet.

Nå spiller de inn nye episoder, sesong 16, med 3 nye dommere.

Vil du se de nye dommerne, kan du åpne denne linken eller se YouTube klippet.

 

https://www.womensweekly.com.au/news/masterchef-judges-2024/

 

Denne sesongen blir sendt i Norge neste vår. Forhåpentligvis.

 

I og med at jeg ser live, er det reklame fire ganger hver episode.

Jeg springer derfor inn på kjøkkenet i pausene.

Ja springer er vel en overdrivelse.

Jeg skal lage kjøttsuppe i dag, kraft kokt på fenalårsknoken.

Og rester av pinnekjøtt og pølser.

 

 

Og jeg må bake brød.

Men jeg stusser over brøddeigen, den ser så rar ut.

Men jeg har husket både veske, grøvmel, gjær og salt. Hmmmmmm

 

Tar meg ikke en gang tid til å stasje opp rundstykket mitt.

I det jeg skal tømme brøddeigen, ferdig hevet, ut på benken, slår det meg:

Jeg har glemt frø.

Jeg har jo alltid i ulike frø.

Selv om Ella liker ikke bestemors brød for hun liker ikke frøene.

 

 

Jeg har eltekroken på igjen og fyller på med frø.

Gresskarkjerner, linfrø, ghiafrø og solsikkekjerner.

Er litt ekkelt når man begynner å glemme ting man har gjort hundrevis av ganger.

Men slik er det blitt innimellom.

En ekkel følelse av å ha blitt gammel og glemsk.

 

 

Nå blir det riktig.

Nå må de heve igjen 40 minutter.

 

De hevet kjempefint og var superlette å bake ut.

Nå har de fått heve 35 minutter.

Inn i ovnen 45 minutter.

 

Da har jeg kuttet grønnsaker. Tror kanskje jeg koker len for seg.

Litt usikker på den, for den kan jo lett bli sur.

Og det blir mye suppe som skal varmes opp igjen i porsjoner.

 

Jeg kan strikke når jeg ser episodene og lese i pausene.

Her går det unna.

Det er jo så mye jeg vil ha med meg.

Boka er spennende og jeg vil lese den ut og genseren er snart ferdig.

 

 

Sjekk de brødene.

De ble enormt store.

Gleder meg allerede til kveldsmat.

 

 

Her er det nok suppe til sikkert 10 personer.

Nå blir det suppe flere ganger en ukes tid.

 

Men nå er middagen over, brødene stekt, MasterChef er ferdig og jeg har ikke blogget ferdig.

Ikke har jeg lest eller strikket.

Hvis jeg legger godsiden til, kan jeg jo innbille meg at jeg har en stresset dag på jobb.🤪

Nå skal dagens blogger publiseres.

Jeg skal se ferdig Spillry.

Jeg får vondt inni meg over at folk greier å lyve så innmari.

Jeg hadde aldri stolt på disse om jeg møtte de real Life.

Jeg greier ikke å tro at noen kan lyve så lett i et spill og ikke lyver ellers.

Ja, slik er jeg.

I dag

 

 

 

2 kommentarer
    1. jammen får dere gjort masse på en søndag,jeg skal også se spillet i dag ,noen er flinke til å lyve ja.Vi fikk også besøk av barnebarn i dag ,2 småjenter som begge er 3 år i år,det var koslig ,en var planlagt ,den andre ooverasket og jeg hhadde nok middag til alle

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg