Katherine Webb, Spor i støvet

Katherine Webb, Spor i støvet

Dette var en bok jeg likte svært svært godt. De som unngår bøker med “dame med ryggen til”, på omslaget, går glipp av noen fine bøker. En velskrevet roman, nesten som en krim, for her var det et spennende mysterie som skulle løses.

Frances opplever at venninnen hennes forsvinner når de er 8 år gamle. I april 1942, kommer levningene etter venninnen frem i lyset og Frances føler skyld, både i venninnens død, men også i at hun tror den som ble hengt for drapet, var uskyldig.

Frances har fortrengt det som skjedde, men nå begynner hun litt etter litt å huske og historien trer frem.

 

En flott roman på alle måter, delt i to tidsepoker, 1942 og 1918.

Jeg har lest flere bøker av Katherine Webb men har enda noen igjen.

Katherine Webb, Den engelske piken

 

 

Bath, april 1942: Frances Perry har fått ansvar for å passe seks år gamle Davy Noyle. Men Frances må ut en tur, og hun plasserer Davy hos et eldre ektepar. Hvordan skulle hun kunne vite at det er akkurat den kvelden de tyske bombene skal ramme Bath?

Da støvet legger seg, er Davy borte. Og redningsmannskapene gjør en oppdagelse som åpner gamle sår for Frances – et funn som tvinger henne til å grave i hukommelsen etter barndomsminner hun ikke har visst eller ønsket å forstå at hun hadde. Slik knyttes oppdagelsene i 1942 til en forbrytelse som skjedde over tjue år tidligere. De kaster om på alt Frances tror hun har visst om seg selv og om menneskene rundt seg. Men denne gangen sverger hun på å avdekke sannheten – samme hvor mørk den kan være.

Med et unikt fortellertalent vever Katherine Webb sammen historisk kunnskap og psykologisk innsikt til en uforglemmelig fortelling om skyld, kjærlighet og om å våge å se sannheten i hvitøyet.

«En virkelig begavet forfatter» Lucinda Riley

«Spor i støvet er oppslukende, mektig og velskrevet – jeg var hektet fra første til siste side. Jeg elsket den!» Judith Kinghorn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg