Jeg lar meg inspirere – juicing og grønnsakspising, selvskryt

 

Jeg skal jo spise mye grønnsaker, helst til hvert måltid.

Selv om jeg har god tid, er det ikke bestandig så enkelt å få til i hverdagen .

Noe går på motivasjon rett og slett.

Når man ikke bestandig er tipp topp, greier man ikke å finne viljen som skal til.

Det må man også få lov til å føle på.

Men så får man ta tak når gnisten er der.

Akkurat nå er jeg veldig grønnsaksulten.

Jeg tror jo at kroppen min forteller meg hva den vi ha og ikke ha.

 

I det vi kjørte hjem fra flyplassen etter ferien, kjente jeg at nå ville det bli godt med laks til middag.

Jeg tar vanligvis dobbel dose med omega 3 pga kolesterolet.

Egentlig vil legen at jeg skal ta noe som  heter Omacor, men den var så innmari dyr.

kr 800, for 100 tabletter og jeg skulle ta fire hver dag.

Jeg fikk det ikke på blå sa HELFO for det var det kun de med hjerteinfarkt som fikk.

Heldigvis har jeg ikke det.

Der sporet jeg av igjen.

Ja poenget er at i 16 dager har jeg så godt som ikke spist fisk for jeg har ikke med omega 3 på ferie.

Derfor innbiller jeg meg at den ga beskjed om det.

Jeg vil ha fisk, sa den.

Det fikk den og da maste den ikke mer om det.

 

Forrige helg kjørte vi til Lillehammer for å se barnebarnet sparke fotball på Fåberg cup.

Han visste ikke at vi kom, så han ble veldig overrasket.

Han sa han forstod ikke at vi kom helt dit (3,5 times kjøring og overnatting), når vi ikke kom til Molde ( 1,5 time,ingen overnatting).

Jeg måtte jo da si som sant er, at vi er litt rar av og til.

Han visste nå egentlig det fra før da.

Det er et sunnhetstegn det for meg, når folk er litt rar, bare positivt og spennende.

Ja nå kommer jeg til poenget.

Jeg ga bort nisten min til lille vennen min, så vi dro på butikken for å kjøpe noe lunsj.

I handlevogna havnet en stor sånn pizzabolle( smakte æsj, syntes vi) og den største kanelsnurren jeg så i skapet( viktig å ta den som er størst), en sånn med gult fyll i. (Som ikke smakte vaniljekrem, men ingenting)

Når jeg er på tur, da skal jeg kose meg.

På hotellet spiste jeg ført den pizzagreia.

Vi bodde på Clarion som jeg anbefaler varmt, for der er det både ettermiddagskos og kveldsmat(kyllinggryte med massevis av grønnsaker, med mere). Vel ettermiddagskosen var 2 små biter av sjokoladekake. Deretter opp på rommet, fortsatt sulten og spiste den digre bollen.

Hva sa kroppen til den opplevelsen, tror dere.

Høyt og tydelig sa den:

Nå er jeg skikkelig uggen, hele meg føles ekkel liksom og jeg er så innmari glad at du ikke gir meg dette hver dag. En gang i året er nok. Fysja meg.

Ja det sa den.

Og når kvelden kom og vi fikk den gode maten med alt det deilige tilbehøret, vet du at vi var mett etter noen få biter.

De hersens bollene satt i kroppen enda vi egentlig var sultne.

Så plukker du ofte med deg slik mat i handlevogna, skru opp volumet på høreapparatet, så du kan høre hva kroppen din sier.

Men historien er ikke ferdig der, for på kvelden dro jeg frem posen med sjokolade.

Og gjett hva den sa da. Den var ikke gretten serru.

Den sa at skal du kose deg, er noen biter sjokolade mye bedre og sunnere for deg.

Kos deg du sa han og en liten skål potetgull, ja det er også helt ok, gjerne med hjemmelagd dip.

 

Etter at vi kom hjem, er den blitt blid igjen.

Derfor planlegger vi sammen å spise sunnere.

Ja vi koser oss i helga og vi er ikke fanatiske, men litt sunnere.

I sommer ble jeg jo så inspirert av bloggen til Mette Kvalsvik at jeg dro til Kitchdamen min og kjøpte meg juicer.

https://etdiktomdagen.blogg.no/

Og i helga dro jeg til, vel assistert av gubben, for det var jo haugevis av deler på den maskina.

Jeg som lett blir dubbedittforvirret, fikk jo helt noia.

Jeg ropte hjelp så høyt at det nok hørtes ganske så langt unna.

Kanskje så langt at bollene i butikken ble skremt til og med.

Men juice ble det og den ble jo dritgod.

Men bare to glass da, så det er ikke noe jeg kan gjøre hver dag.

Jeg drakk et glass og det neste dagen etter.

Jeg skal jo ikke ha så mye frukt siden insulinet er så høyt.

 

En appelsin, en rødbet( har gruelig tro på at rødbeter er sunt), 2 epler, 2 gulrot, en chili, en halv paprika

Skal man juice en hel familie, blir det dyrt ja.

Da er det bedre å bruke smoothie.

Drikker du smoothie får du jo også i det mer fiber.

Du vet de tarmtrollene som Berit Nordstrand snakker om, de roper jo høyt etter fiber.

Har du frukt som holder på å bli dårlig, så rens de og frys de.

Fabelaktig i smoothie.

Gubben fant en pose med bananbiter i fryseren og lurte på om jeg hadde tørnet helt.

Smoothie sa jeg, ypperlig i smoothien.

Han ristet bare litt sånn nesten umerkelig, på hodet.

 

Bare for riktig å smøre det inn, så er dette dagens lunsj.

Tomat, agurk, paprika, Norwegia, rødløk, isberg, vanlig påleggsskinke.

dressingen er dip fra helga:

Rømme, litt majones, tomatpulver, kajennepepper ( bare bitte litt), spisskummen, paprikapulver, presset fersk hvitløk,  litt sitron, salt og pepper.

Like lett å røre sammen som å bruke pose men mye sunnere.

Middag lurer du på.

Lammelår i strimler, woket med grønnsaker.

Jeg har ikke glemt frokost og kveldsmat heller.

Jeg har nemlig lagd rødbetsalat.

Du trodde kanskje jeg var ferdig å skryte du.

Neida, hjemmebakt brød til frokost og knekkebrød til kveldsmat.

 

8 dl havregryn, et par dl havrekli og havremel, alt hos meg er på slump. Linfrø, valnøtter, gresskarkjerner, ghiafrø, sesamfrø, solsikkekjerner, litt salt. 1 l vann, røres sammen og får stå litt og godgjøre seg. De største frøene/nøttene knuser jeg først hvis ikke er de så vanskelig å smøre utover.

 

Smøres utover bakepapir. Det er det som tar litt tid. Det blir ca 6 brett. Steker 3 i gangen. 170 grader 30-45 min. Er de myke, la de stå litt til.

 

 

Et tredjedels glass syltede rødbeter, et halvt eple, en tredjedels rødløk, ta mer eller mindre etter hva dere liker. Hakkes i biter. Trekvart boks rømme, litt majones, litt sitron(fordi jeg har sitron i nesten alt jeg lager, spør meg ikke hvorfor, men jeg tror det hever smaken)litt salt og pepper. Veldig friskt og godt.

 

Nå har jeg vært sunn nok i dag. Hva jeg gjør i morgen, vet jeg ikke.

Dessuten er det bare tull at man ikke skal skryte av seg selv.

Det er forskjell å se når man har vært flink og når man er selvgod.

Så det så.

I dag

 

ps middag

3 kommentarer
    1. Hei hei!
      Se her ja – samme maskin som jeg har det der 😀 Og du finner ut av det med hva du skal putte i etter hvert 🙂 Og du kan bruke MASSER av grønsaker – og rødbeter er sunt ja!!!!!!

      Forstår alt dette med at kroppen blir uggen og nesten skriker etter noe annet når man har spist alt det der hvite melet og bla bla …………….. 😀

      Tusen takk for link til bloggen min 🙂 Og ønsker deg lykke til med juicen! Jeg bruker lage juie for 3-4 dager. Da tar jeg et glass for dag som et mellommåltid 🙂

      klem

    2. Hei 🙂

      Sellerijuice er GULL 🙂 Har juicet det nesten hver dag i nesten et år! Hater smaken, men virkningen… WOW

      Juicer et eller annet hver dag, blant annet den du har laget med rødbeter, bruker bare fersk ingefær i tillegg 🙂

      Masse lykke til med en grønnere hverdag 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg