Hjernen takker meg


Gubben er på vedaskogen sammen med brødrene sine.

Fantastisk å kunne samarbeide om det.

I tillegg er han hos sønnen og jobber med nytt bad.

Men nå er det ikke så mye mer å gjøre der,  før rørleggeren kommer.

Dessuten er det vel påskeferie?

Det ble en liten tur på butikken tirsdag ettermiddag for å handle det siste før de stenger.

To dager stengt, huttetu.

Jeg suger inn fargene.

Jeg er glad jeg ikke bor i en storby.

Men joda forstår at mange liker det.

Fordeler og ulemper, men det er en annen ro her.

I går

I dag.

Steinelva vokser seg stor, men det er ikke mye snø i fjellet.

Det var ikke mye jeg trengte, bare litt påfyll.

Sønnen med familie kom på middag.

Jeg hadde hatt lyst på reinsdyrgryte lenge og jeg fant Reinskav på Rema.

Enkelt å lage og nydelig godt.

Jeg surrer kjøttet.

Deretter løk og champignon.
Strør mel over og sper med fløte og kraft. (Jeg har elgkraft i fryseren).

Glemte å ta bilde, bare en liten rest igjen.

Til og med småjentene likte dette.

De koste seg veldig i går med lekene som står fremme til dem.

Puttebokser og tårn går aldri av moten.

Eldstesønn drar på jobb i påsken.
Men er bare noen uker til vi skal på besøk igjen.

Tirsdag kveld ble det rekecocktail til tv-kvelden.

Fisk til middag, tidlig på ettermiddagen gir rom for noe godt til kvelds.

Dette synes jeg er så innmari godt.

reker, chili/hvitløksmajones og masse salatgrønnsaker

Dip ble det også, siden det er påske.

En avocado moses sammen med litt rømme, litt majones. Sterk paprika, 2 fedd hvitløk, sitronsaft fra en skive sitron.

Så røres resten av rømmeboksen inn, sammen med persille, salt, pepper og litt chili. Nam nam

 

Så slo gubben til med en aperol siden det er påske.

Her var det varmt og godt, synes Tutta.

 

Hva maser du etter? La meg sitte her og meditere i fred.

I dag ble det lammestek.

Jeg kuttet poteter, rødbeter, løk, sopp, i ovnsform.

Jeg surret steika og lot den koke en time i kraft.

Over 450 kr har denne kostet. Aldri om jeg hadde betalt det.

Jeg kjøpte den til halv pris og syntes det var nok.

Men blir nok tre middager til oss.

Med steika på toppen fikk det stå en time i ovnen.

Jeg heller av krafta og lager saus.

Det ble nydelig.

Nå blir det rester på søndag og resten av kjøttet blir det nok hvit saus på en annen dag.

Aller helst vil jeg bare lese, men siden jeg får bøkene bør jeg vel skrive omtaler som takk, selv om man ikke er hverken pålagt det eller betalt for det, så en omtale skrevet i dag.

Lene Lauritsen Kjølner, Sommer på Seilerholmen

Disse tre venter på omtaler.

Jeg tror det blir disse to jeg begynner på nå.

Kongens grav på dagen, Dra ikke til havet, på senga.

Allerede denne måneden har jeg vært i Nord-Sverige, Sør-Sverige, Pakistan, Japan og Norge.

Det er fantastisk å lese.

Hjernen takker meg.

I dag

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg