Fnys, sa jeg da, hørt slikt tull

I dag hadde jeg planer om fjelltur med en venninne, men været var skiftende og jeg var lat, så jeg meldte avbud.

 

I går var det grufullt, men vi holdt ut Tutta og jeg.

 

I går lagde jeg grillspyd.

De fikk godgjøre seg i marinade i timesvis.

9 spyd ble det, 5 biter på hver.

De ble gode. 10 min airfryer.

Grillspyd er fabelaktig i airfryer.

Jeg fulgte rådet til kitchndama om å legge bakepapir under rista.

Da slapp jeg røykutvikling og brannalarm til Securitas, slik det ble 17. mai

Herlighet for et sirkus, tabbesirkus

Jeg ba ei venninne på middag og maten var god.

Avocado/mangosalaten har Jeg hentet fra samme kokebok.

Den er blitt en favoritt her, ja både salaten og kokeboken

 

Jeg har fått dilla på tyttebær og fikk kjøpe 4 kg av en venn.

Jeg tømmer et par dl i den lille mikseren, har på litt sukker og har den i mikro 30 sek.

Så mikser jeg litt og så mikroen 30 sek til.

Så smaker jeg til med sukker.

Jeg liker at den er litt sur.

Smaker fantastisk sammen med krokanis, blir sånn sur/søtt.

Siden det ikke ble fjelltur, fant jeg ut at litt trim måtte jeg ha.

Gubben har vært på vedaskogen hele dagen.

All veden han hadde stablet opp fra før, hadde rast ned.

Jeg synes litt synd på han jeg da og tenkte at jeg kunne stable den opp igjen,  til han kom hjem.

Men det ble ikke så mye gjort, men har stablet litt mer enn bildet viser, så jeg har begynt.

Litt til i morgen tenker jeg.

 

Omtale skrevet!

Pam Jenoff, Kodenavn Zafir

 


Søsterklokkene ble lest ut i dag.

Skal begynne på Den magiske hagen i kveld.


Middagen i dag ble utrolig god.

Dette skal gjentas.

 

Surret løk og hvitløk, blandet i mikser med kjøttdeig, brød som var dynket i melk, hadde i salt, pepper, persille og Parmesan. Skulle i fennikelpulver men det har jeg ikke.

 

Formet kjøttboller og stekte de.

Kokte ut panna med kjøttkraft, hadde i en boks tomater, litt chili, salt, sukker, pepper og kokte 10 min.

Så hadde jeg i kjøttbollene og lot de koke med 15 min.

 

Jeg brukte rundstykker, ikke baguetter, 2 kjøttboller i hver.

Toppet med basilikum og så mozarellaost. Airfryer 10 min.

 

Jeg var litt redd sausen skulle renne, men den gjorde ikke det.

 

Lagde 6 rundstykker, så jeg har mange kjøttboller igjen. Det blir en restedag.

Noe mer ble ikke gjort i dag.

Jeg tenkte å lage disse, men det ble så sen middag, siden gubben ikke kom hjem før i seks-tiden.

Det blir vel is og rester av tyttebær tenker jeg.

Det har vært en rolig og god dag.

Skal du være med på butikken og kjøpe avis, sier gubben.

Nei hvorfor det sier jeg.

Jo du kunne vel hatt godt av en tur ut, sier han.

Fnys, sier jeg og Tutta.

Vi har jo vært ute hele dagen vi.

I dag

Ps

Det hører med til historien at jeg ringte mens han var på butikken og kunne tenkt meg å bli med likevel.

Hvorfor forteller jeg sikker i morgen

7 kommentarer
    1. du er utrolig flink på kjøkkenet ,maten ser så innbydende og god ut :=) å stable opp igjen et sånt lad soom har rast ut er kjedelig,gubben må ha et lite hinder i forkant som holder veden der den skal være så den ikke faller ut en gang til

    2. Her var det mye god mat, tror du har gitt med søndagsmiddagen. Har tatt opp kyllingbiter 🙂 Ellers veldig mye godt i mat… og bøker. Straks ferdig med 8. boken til De 7 søstrer, imponert over hvilken research forfatteren må ha utført (og sønnen).

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg