Ellen Vahr, Våg livet

Ellen Vahr, Våg livet

 

Før jul var jeg og ei venninne så heldig å vinne en bok på Ellen Vahrs instagramside.

Og ikke vet jeg om jeg da skal merke med reklame eller ei, for hvis jeg får boken fra et forlag skal jeg merke reklame, kjøper jeg boken er jeg ikke nødt til det, så hvis jeg får den som premie, ja da dropper jeg det. Uansett har jeg ikke betalt for å skrive om den.

Våg livet, handler for meg om akkurat det Lillasjel handler om, finne motet til å leve ekte og ærlig, akkurat som den man er. Finne de tingene man elsker å gjøre, det som er ens lidenskap i livet. De tingene der du koser deg glugg i hjel, du føler du har funnet din plass i livet, øyeblikk av lykke som raser gjennom kroppen din.

For min egen del kom vendepunktet når jeg etter stadig kritikk for den jeg er som menneske, tenkte at hvis jeg nå er så annerledes at andre blir provosert av meg, ja da må jeg bruke det til noe. Skal jeg prøve å være en annen, er jeg nemlig svært ulykkelig, for jeg får det ikke til, jeg møtte nederlag på nederlag. Jeg fikk høre gang på gang hvor sta og egen jeg var, jeg hørtes kritisk og belærende ut og gikk mine egne veier.

Ja vel, sånn er jeg og da må jeg bare være sånn. Hvis du ikke liker meg, finn noen andre å være sammen med, for dette er meg.

Det var starten for meg til å bevisst å ta de valgene som har gjort meg ekstremt mye lykkeligere. som gjør at jeg føler jeg har et fantastisk eventyrlig liv, selv om jeg har falt utenfor arbeidslivet. Det har ført meg til Lillasjel og der er det mange lykkelige øyeblikk og jeg vet at jeg er på riktig sted. Likevel vet jeg også at jeg skal videre og etter å ha lest Våg livet, har jeg fått litt klarhet i de tingene, der jeg fortsatt har holdt meg selv tilbake.

 

Våg livet, Slik får du mot til å  leve din drøm, står det utenpå boken til Vahr og nettopp det er det den handler om.

Analyser livet ditt, gå på skattejakt, finn ut hva som er dine lidenskaper.Og for ikke å snakke om gjør frykten om til kjærlighet. Frykt for endringer vil vi bestandig ha, det ligger så inngrodd i oss, så la oss godta at den er der, for da kan vi lettere hanskes ved den og legge barrierene og offerrollen bak oss.

Lytt til hjertets gode hvisking fremfor hjernens fordømming.

Sitat:

Ingen bok, ingen avis, ingen telefon, ingen pc. Bare meg, et stort rom, en peis og et glass rødvin på huset.

Utenfor begynner det å snø. Det er helt mørkt, og de store lyskasterne fra hotellet lyser opp utsiden. Lyset reflekterer de store snøfnuggene som daler ned og gjør synet magisk.

Det er ro, stillhet, kjærlighet, skjønnhet og frihet – alt på en gang. Og i det øyeblikket føler jeg meg som verdens lykkeligste menneske.

Faktum er at det er magi rundt oss hver eneste dag. Magi er ikke som vi tror, et tryllenummer, en kanin opp av en hatt. Vi lar oss forlede til å tro at kaninen aldri har vært der og plutselig er den tryllet frem. Sannheten er at kaninen alltid har vært der. Den har bare vært gjemt bort på en eller annen måte, før magikeren tryller den frem og stotl roper: Hokus Pokus filiokus!

Jeg begynte å se magi i snøfnugg, i blomster, i dyr,. I det hverdagslige, i det enkle. I en blålilla fiol med en regndråpe i, midt mellom to steinheller i oppkjørselen. Det var magi fordi jeg ikke hadde lagt merke til det på en lang stund og plutselig var det der. Hokus Pokus filiokus!

Magi skjer rundt deg i dette øyeblikket. Magi er livet vi lever. Før tenkte jeg aldri på det. Nå tenker jeg på det hver eneste dag. Jeg ser magi rundt meg hele tiden. Og jeg takker og takker og takker. Jeg elsker denne formen for magi. Livets magi.

 

Ja, Ellen Vahr påstår ikke at det er enkelt, at livet er en dans på roser, men hun gir oss oppmuntring og tro på at vi kan klare å få det beste utav den vi er inni oss, at vi har valg om se mulighetene og gå for dem.

Jeg likte også tilnærmingen hennes til endring, noe jeg også har skrevet mye om.Ønsker du endring, start med noen bittesmå endringer, selv om det ikke har noe med det du ønsker å endre å gjøre, men små endringer gjør at vi begynner å fjerne frykten for endring og vi går opp nye spor i hjernen vår.

Og husk at lykken finner du inni deg selv, du er ikke avhengig av store opplevelser eller dyre kurs eller lange reiser. Det er de bittesmå øyeblkkene av hverdagslykke som skaper magi. Finner du de, ja da er du rik. Selv er jeg på leting hver eneste dag, nesten som de som er ute og fanger Pokemon.

Jeg anbefaler gjerne Våg livet.

Ellen Vahr har også skrevet 3 andre bøker.

Drømmekraft er den første. Den har jeg ikke lest enda.

Etter det kom Gaven, som handler om hennes tipp oldemor som var den tidens mest kjente healer.

Ellen Vahr, Gaven

Deretter kom Miss Marie, som er første bok i en planlagt trilogi.

Ellen Vahr, Miss Marie

 

VÅG LIVET

– slik får du mot til å leve din drøm

Bærer du på drømmer du ønsker å virkeliggjøre, men mangler

mot til å sette dem ut i livet? Mangler du styrke til å være tro

mot deg selv og drømmene dine?

Denne boken kan hjelpe deg til å mestre frykten som ofte

hindrer deg i å leve drømmen ut. 

I Våg livet får du essensielle spørsmål som gir deg muligheten

til å finne dine egne svar. Du vil bli guidet stødig opp trappene

til stupebrettet, gjennom frykten, men hoppet må du gjøre selv

– når du er klar for det! Boken er en invitasjon til deg som

ønsker å finne ditt livsmål, bruke hele ditt potensial og gjøre

det du elsker.

Her får du hjelpen du trenger til å foreta bevisste valg og

finne din personlige styrke. 

Ellen deler sin egen historie med leseren. Hun forteller ærlig

og åpenhjertig om hvordan hun fant mot til å virkeliggjøre sin

drøm – og styrke til å bli stående i den og lykkes!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg