Cilla & Rolf Börjlind, Sov du vesle spire

Cilla & Rolf Börjlind, Sov du vesle spire

Jeg har lest mye krim siste året og forfatterekteparet Börjlind, er nok noen av mine desidert favoritter. Det er lettlest, ikke mye utenomsnakk og lange monologer og det er spennende. Man blir jo dessuten så glad i hovedpersonene at man sørger når noen  av dem blir borte. Nå truer Mette med å pensjonere seg og det blir jo et savn, men heldigvis har vi Olivia og Tom igjen. Jeg har sett serien på Tv og derfor fått også et bilde av personene i hodet og jeg synes de matcher veldig godt, for skuespillerne spiller veldig bra. Det er de to første bøkene som foreløbig er filmet, men jeg håper det kommer flere i Springfloserien.

Sov du vesle spire var like spennende som de tre første og jeg er glad jeg også har nummer fem her, ny i år, Koldbrann. Jeg skal bare lese ferdig en litt mer feelgood, så skal jeg lese Koldbrann.

Det er en fantastisk lykke å ha bøker som venter på å bli lest. Noen roper høyere enn andre og slik vil det nok være, men jeg prøver å variere.

Akkurat nå leser jeg Den fjerde kysten av Virginia Baily. Ikke ante jeg at Italia har eid Libya, på 1930- tallet, men det vet jeg nå.

Etter det var planen Koldbrann. Så får vi se, jeg vet det er en del spennende på vei til postkassen min, men Agnes Matre ligger her også og den hopper litt innimellom så jeg skal se den. For ikke å snakke om Anders de la Motte, han kommer opp i køen men så er det noen som trenger seg forbi han igjen, gang på gang. Ja her er det liv i bokleiren.

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Gyldendal men boken er kjøpt hos Romsdal Libris av meg selv.

Om Sov du vesle spire

Den fjerde boken med Olivia Rönning og Tom Stilton. En natt snubler den hjemløse Muriel over en gråtende jente på gaten. Jenta heter Folami og er flyktning fra Nigeria. Muriel får låne et sommerhus i skogen og tar med seg Folami dit. Men en ettermiddag blir Folami angrepet av en mann og Muriel tør ikke være igjen alene med jenta. De kontakter Tom Stilton for hjelp. Tom arbeider nå for Mette Olsäter, kriminalførstebetjent på Rikskrim. Sammen med Olivia Rønning etterforsker de drapet på en tenåringsgutt som ble funnet nedgravd i Småland, med avskåret hals. Da Olivia får treffe Folami, ser hun at hun har et smykke som ligner på det den døde gutten hadde. Sammen med jenta lykkes Olivia Rønning og Tom Stilton å avsløre en sjokkerende virksomhet. Sov du vesle spire er en spennende krim med et svært samfunnsaktuelt tema.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg