Bruk av grønnsakkasse 2, Estragonpoteter, salat, marinader, nepecarpaccio, biffwok


Dagens kasse, nummer 2

Jeg hadde satt oppen noenlunde meny for helga.

I og med at vi dro til Moa på fredag, ble det ikke ovnbakt laks med fløtesaus, men laksen ble brukt under grillinga lørdag.

Torsdag spiste vi rester fra forrige søndags grillmat.

 

 

Tilbehør. Poteter i båter, med olje, russisk eastragon, gressløk, parmesan.

Stekt på potetprogram i airfryer.

 

 

Salat.

Neper, både nepene og det grønne på de.

Hjertesalat, tomater, agurk, paprika, gressløk, vårløk, pinjekjerner, sitron, olje, salt og pepper

 

Lørdag.

 

Marinade laks

Jeg marinerte ikke laksen og scampien, før like før de skulle på grillen,  for jeg hadde en del sitron i og syren “koker” jo laks og skalldyr.

På laksen: Olje, sitron, gressløk, persille, hvitløk, chili, salt og sitronpepper og russisk estragon (fra grønnsakkassa)

 

Så hadde jeg scampi i grønnsakblandingen og pakket de, 5 scampi i hver.

Mango,vårløk, persille, russisk estragon, gressløk, hvitløk, chili, paprika, tomater, olje, salt, sitronpepper, sitron

 

Søndag: Wok med biffstrimler, nudler og nepecarpaccio

Oppskrift hentet fra Matprat

https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/nepe-carpaccio/

Jeg skar nepene i tynne skiver, la de kaldt vann

Jeg ristet sesamfrø, hakket russisk estragon. Lagde dressing etter oppskrift.

  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss risvineddik
  • 2 ss sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ts rosépepper, brukte vanlig pepper

Like før servering tørket jeg de litt med papir.

La de på fat, drysset på ristede sesamfrø og hakket etstragon (koriander oppskriften)

 

Hadde over dressingen og serverte.

Det var veldig godt.

Men det er så mye sukker i alle disse asiatiske sausene og jeg skal helst ikke ha sukker.

 

Jeg hakket 1 chili, 1 gulrot, litt  kinakål,(kunne brukt mer,for den forsvinner litt), resten av den russiske estragonen, vårløk

1 Pk biffstrimler surres først, før jeg har i grønnsakene.

Jeg hadde igjen spaghetti fra tirsdag som jeg ville bruke opp.

Hadde jeg ikke hatt det, ville jeg brukt mer grønnsaker istedetfor

 

1 ss søt soyasaus, 2 ss østersaus, 1 ss soyasaus, 1 dl vann, 1 ss sukker, pepper

Tømmes over

 

Jeg hadde rester av salat fra fredag, som måtte spises opp.

Da har jeg brukt opp gressløk, neper,(nesten), estragon.

Jeg har mye salat igjen og onsdag er det ny kasse og sikkert enda mer salat, så den biten kan bli litt vanskelig.

Nå har jo jeg rester til torsdag.

Man må ha tid til å planlegge og til å lage mat når man får disse kassene.

Så hver 14. dag er kanskje nok.

Vi får se utover høsten.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg