Bjørn Andreas Bull-Hansen, Jomsviking

Bjørn Andreas Bull-Hansen, Jomsviking

Reklame. Leseeksemplar fra Gyldendal.

Jomsviking er andre boka jeg leser denne måneden, som har handling fra vikingtiden.

Den første var Arnt Olav Klippenberg,  Ormebitt.
Arnt Olav Klippenberg, Ormebitt

De som ønsker å lese bøker fra denne tiden, må tenke på at dette er en tid der det er konstant kriging om makt.

For de sarte, som ikke liker at det er for blodig og makabert, vil jeg anbefale Ormebitt. Det er en roligere bok, men likevel spennende.

Hvis du ikke liker blod og gørr og tarmer, bør du ligge unna Jomsviking. Hvis du derimot ikke bryr deg om det og du liker å lese bøker fra denne tiden, ja da må du bare lese Jomsviking.

Det er kommet tre bøker i Jomsvikingserien. Nummer to heter Vinland og den tredje Danehæren. Jeg har begge her i lesekø og gleder meg, omtaler kommer.

Jeg liker godt de historiske bøkene til Ken Follett og Ildefonso Falcones, også de bøkene er ikke for de sarte.

 

Året er 993. Under et angrep øst i Viken ser unge Torstein faren bli drept på grufullt vis. Selv blir han ført bort som trell. Det går mot ufred i Norge. Olav Tryggvason vil ha makten i landet og gjøre Hvite-Krist til den nye guden.

Med inngående kjennskap til perioden og et skarpt blikk for detaljer bringer forfatteren oss tett på Torstein Tormodson, som skal oppleve trelleslit og fredløs tilværelse før han står frem som fryktet kriger og leiesoldat. Underveis veves skjebnen hans sammen med Olav Tryggvasons.

Jomsviking er en bredt anlagt fortelling fra dramatiske år i norsk historie, med skildringer av legendariske hendelser som slaget ved Svolder og trellen Karks drap på Håkon Jarl.

Jomsviking er første bok i en serie som følger livet til Torstein Tormodson, en mann som mot alle odds reiste seg mot kongsmakt og tyranni.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg