Asle Skredderberget, Hevnen tilhører meg

Asle Skredderberget, Hevnen tilhører meg

Skredderberget er enda en forfatter jeg ikke har fått med meg før. Dette er tredje boken hans. Det er et spennende plott, annerledes og boken var spennende nok den så jeg kan gjerne gi den en terningkast 4. Jeg gir nå vanligvis ikke terningkast men i dette tilfelle kan det være greit for den var jo spennende.

Men likevel krøp den ikke inn i meg liksom, jeg får ikke noe forhold til hovedpersonen da jeg synes han er brutal. Jeg forstår ikke hvorfor vi skal ha med en grov voldsepisode som ikke har noe med handlingen å gjøre, dette å nyte å slå noen halvt i hjel liksom. Jeg tror nok at det er litt forskjell på menn og kvinner som leser krim. Vi damer liker kanskje litt mer å “like” hovedpersonen, mens menn vil ha det enkelt og greit liksom uten å  ha med alle følelser. Ja nå vet jeg ikke om dette stemmer, jeg bare tenker det. For da er dette en litt mer sånn mannsbok.

Jeg forstår heller ikke poenget med at slutten skal komme først i boken. Det ødelegger for spenningen at nåtid kommer flere ganger i løpet av boken. Mye bedre å bygge det opp til slutt.

Så selv om boken var spennende så tror jeg nok ikke jeg kommer til å kaste meg over neste slik jeg gjør med mange andre, selv de som er brutale, slik som Ahnhem og Kepler.

Jeg møtte Mankell en gang og han sa at når han lot Wallander får sukkersyke, da økte boksalget hans betraktelig. Han sa det gjalt å få hovedpersonen til å bli en du kan kjenne deg igjen med og kanskje er det nettopp det her, jeg kjøper ikke helt Milo. Han er ikke interessant nok for meg som person. Så kanskje det kan være et tips til neste bok,hehe.

 

 

Bilde og tekst under bildet er fra Gyldendal og boken er et leseeksemplar

Harald Halvorsen, en av Norges rikeste menn, blir funnet drept i et nedlagt sykehjem i Oslo. Samme dag legges en video ut på nettet, som viser en iscenesatt rettssak der Halvorsen er den tiltalte. Bak filmen, som ender med tortur og henrettelse, står en gruppe inspirert av den norrøne hevnerguden Våle. De har til hensikt å straffe utpekte medlemmer av eliten både i Norge og ellers i Europa. Det er alle personer som bærer på mørke hemmeligheter, og som har bygget opp svarte formuer. Det viser seg raskt at Våle-gruppen har stor gjennomføringsevne og betydelige ressurser.

Økokrimetterforskeren Milo Cavalli blir satt på saken sammen med Oslo-politiet. Men siden han er arving av en stor familieformue, blir han etter hvert selv et mål for de norrøne hevnerne. Han må finne bakmennene før de finner ham.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg