Hva gjorde jeg i går?
Jo, jeg lagde middag.
Panert klippfisk.
Jeg kjøpte 2,5 kg på Rema.
Det er bakstykker, derfor de er rimeligere. Var vel 650 kr for 2,5 kg og jeg synes det er mer enn nok.
Men nå er det pakket i 300 grs pose, og puttet i fryseren, så vi har mange middager.
Jeg vannet i to døgn, men neste gang skal jeg skylle de først eller bytte vann, for den var litt salt.
Oppskriften fant jeg i Klippfiskboken min.
Klippfisk, Arnt Steffensen, Christian Larris Honstad og Frode Kristensen
Jeg lagde dip med avocado, chili, hvitløk, rømme, paprikapulver til potetgull om kvelden, men det var godt til, i tillegg til råkosten.
Stekte mandelpoteter var godt.
Slik ser bordet mitt ut i dag.
Ja, det er alltid rimelig kaotisk for jeg liker å ha alt rundt meg.
Ikke alle som har hjemmekontor torskerogn og klippfisk røre, på brødskiva sikkert?
Denne skal jeg nå begynne på , på dagtid.
Når jorden bristerer en altoppslukende kjærlighetshistorie – et lidenskapelig trekantdrama – med et mørkt hjerte. Boken utgis i 31 land, og filmrettighetene er solgt til Reese Witherspoons filmselskap Hello Sunshine.
Sør-England, 1968.
Beth og ektemannen Frank driver en stor sauegård sammen. Livet er godt, de elsker å bo og leve så tett på naturen. Men en dag dukker Beths ungdomskjæreste Gabriel opp på gården, sammen med sønnen Leo – en gutt som minner Beth og Frank om den lille gutten de selv har mistet. Sakte, men sikkert, dras Beth tilbake til Gabriel. Stemningen på gården endrer seg raskt, og mørke hemmeligheter avsløres. Det går så langt at en mann blir drept, men hvem står bak? Mens hun venter på rettssaken, tvinges Beth til å velge mellom den kvinnen hun en gang var, og den hun er i dag.
På senga:
Det er høysommer på Österlen, det store Antikkmarkedet i Degeberga skal straks gå av stablen og lokalbefolkningen er i fyr og flamme over at en episode av tv-programmet Antikkrunden skal spilles inn på et slott i nærheten. Men portene rekker knapt å bli slått opp, før et brutalt mord på en ukjent antikkhandler slår dype sprekker i idyllen. Kriminalkommissær Peter Vinston har ferie, men må trå til for å løse saken. Med seg får han Tove Esping, som kjemper for å beholde jobben hos Sirihamnspolitiet. Den umake duoen innser snart at antikvitetsverdener full av eksentriske figurer, gamle konflikter og gåter som viser seg usedvanlig vanskelige å løse. Det store spørsmålet de to må finne svar på er dette: Hvem er faktisk villig til å drepe i jakten på det største kuppet?
Jeg har lest ut denne!
Omtale her:
Anna Stuart, Jordmoren i Berlin
Dette sitatet er hentet fra boken og det er tydelig at historien gjentar seg. Maktsyke menn.
Jeg er ferdig med denne også, omtale kommer.
Begynnelsen av mars og begynner å bli grønt.
Er det mulig liksom?
Nydelig vær, mildt og fint.
Det er så travelt her i huset at vi har ikke vært på kafé på flere uker.
Pensjonist heter det.
Han er oppe før klokka 7 og drar ut på sjøen.
Han kom seg hjem og så ringte sønnen og skulle fikse noe på bilen vår, så ut dro han igjen.
Men vi nådde en tur på kafé.
Så måtte vi forte oss hjem igjen, for da skulle han ut på sjøen igjen.
I tillegg er det travelt med all sporten på tv, må du huske.
Til og med Tutta dristet seg ut.
Den stolpen var i veien Tutta, jeg visker den ut jeg.
Så kom redningshelikopteret.
Aner ikke hva som har skjedd.
Det har foreløpig ikke stått noe i avisene.
I kveld blir det trøndertaco fra Tacoboken min.
Tror jeg jukser litt og bruker mango fremfor ananas, for pensjonisten er ikke noe fan av ananas selv om han spiser det, uten å klage.
Ukesmeny har jeg satt opp i dag.
Jeg har brukt to av mine favoritt kokebøker. Lises gatekjøkken og Fisk til middag.
Alle kokebøkene er Leseeksemplar.
Søndag:
Krydret lammekjøtt i pannebrød
Lises gatekjøkken s 111
Mandag
Fiske pakker med sei
Fisk side 184
Tirsdag
Butter chicken
https://lillasjel.blogg.no/butter-chicken.html
Onsdag:
Fiskekaker med blomkål grateng
Torsdag:
Gyoza (svinekjøttdeig)
Lises gatekjøkken side 62
Hvis jeg finner igjen dumplingarkene mine i fryseren.
Fredag
Tex-mex laksewrap
Fisk til middag side 166
Lørdag
Gratinert kjøttbollesandwich
Lises gatekjøkken side 108
Søndag
Diett, runde 18.
Jeg skal prøve å få til runder med 4 uker mellom, men må følge med på hva kroppen tåler.
Det er svært viktig å få nok og næringsrik mat, mellom rundene.
Da fyker denne dagen avgårde.
Nå må jeg lese litt igjen.
I dag
du lager så masse spennende og god mat,og bøker er koslig å lese.Min pensjonist er nok litt mindre opptatt en din ,såkulle gjerne hatt en som fisket jeg også